Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 27/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ruark MR1 Mk2: Ασύρματος ήχος και design.

Ruark MR1 Mk2: Ασύρματος ήχος και design.
2017/04/06, [δ.τ.]

Το MR1 της Ruark είναι ένα από τα επιτυχημένα ασύρματα ηχεία, καθώς βρίσκεται στην αγορά από το 2013. Στην δεύτερη έκδοσή του, η εταιρία φαίνεται να δίνει έμφαση στον εξωτερικό σχεδιασμό ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε χώρους όπου η υψηλή αισθητική έχει πρωτεύουσα σημασία.
Η πιο εμφανής διαφορά του Mk2 από το αρχικό μοντέλο βρίσκεται στο προστατευτικό ύφασμα. Εδώ, έχει καταργηθεί το κλασικό αφαιρούμενο πλαίσιο και έχει αντικατασταθεί από ένα βρετανικής κατασκευής μόνιμα τοποθετημένο ύφασμα, του οποίου η διαδικασία επιλογής περιελάμβανε, εκτός των κριτηρίων εμφάνισης και κριτήρια ηχητικής ποιότητας. Αλλαγές έχουν γίνει, επίσης, και στο τηλεχειριστήριο το οποίο περιλαμβάνει ενδεικτικά LED για την επιλεγμένη είσοδο και την κατάσταση του συστήματος και είναι πιο απλό στην χρήση.
Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες σύνδεσης, το MR1 Mk2, εκτός του ασύρματου streaming μέσω Bluetooth (aptX), προσφέρει μια οπτική είσοδο για σύνδεση με ψηφιακές πηγές και τηλεοπτικούς δέκτες, καθώς επίσης και μια βοηθητική αναλογική είσοδο όπου μπορούν να συνδεθούν εξωτερικές πηγές, αρκεί να διαθέτουν έξοδο line ή, έστω, έξοδο ακουστικών.
Αν και φαίνεται σχεδιασμένο για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, ως στερεοφωνικό ασύρματο ηχείο, το MR1 Mk2 έχει αρκετά στοιχεία φορητότητας. Υποστηρίζει το σύστημα τροφοδοσίας BackPack II της Ruark (ένα έξυπνα σχεδιασμένο πακ ιόντων λιθίου το οποίο ενσωματώνεται στο πίσω μέρος και μπορεί να προσφέρει αυτονομία μέχρι και δώδεκα ώρες, ανάλογα με την χρήση) και στην περίπτωση που αφαιρεθεί το παθητικό ηχείο του ζεύγους, το κυρίως ηχείο μετατρέπεται σε μονοφωνική πηγή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του, παντού. Η εταιρία, τέλος, αναφέρει ότι οι μονάδες του Mk2 είναι οι ίδιες με αυτές του αρχικού μοντέλου, αλλά έχουν γίνει αλλαγές στο φίλτρο διαχωρισμού και στον ενισχυτή (ο οποίος είναι γραμμικός, με στάδιο εξόδου ΑΒ).