Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 16/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος προενισχυτής/DAC από την Pro-Ject Audio.


Νέος προενισχυτής/DAC από την Pro-Ject Audio.
2016/12/15, [δ.τ.]

Ο Pre Box DS2 Digital είναι ένας προενισχυτής με ενσωματωμένο DAC, ο οποίος περιλαμβάνει προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό εισόδων (επτά συνολικά, μαζί με phono), μεγάλο αριθμό εξόδων (τέσσερις, μαζί με έξοδο ακουστικών) και, από πλευράς κόστους, κινείται σημαντικά κάτω από το όριο των &euro,1000.
Το ψηφιακό μέρος του προενισχυτή διαθέτει πέντε εισόδους και βασίζεται σε δύο ολοκληρωμένα κυκλώματα της Asahi Kasei, τον μετατροπέα d/a ΑΚ4490 και το sample rate converter ΑΚ4137. Το τελευταίο είναι υπεύθυνο για το upsampling όλων των ψηφιακών σημάτων σε PCM 768kHz ή DSD 256 ανάλογα με το είδος του σήματος, Επιπροσθέτως, ο προενισχυτής προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών ηχητικών χαρακτήρων (η Pro-Ject ονομάζει την σχετική λειτουργία Sound Mode, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες), καθώς και τη δυνατότητα επιλογής πέντε διαφορετικών ψηφιακών φίλτρων. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ακροατής έχει δεκαπέντε διαφορετικές επιλογές σε ότι αφορά το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Στο αναλογικό πεδίο, η συσκευή προσφέρει μία είσοδο στάθμης line και μία είσοδο phono (κατάλληλη για κεφαλές MM και MC) καθώς και τέσσερις αναλογικές εξόδους, με ρυθμιζόμενη και σταθερή στάθμη, για οδήγηση ενεργού υπογούφερ και για οδήγηση ακουστικών. Υπάρχει ακόμη δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth (aptX) καθώς επίσης και μία οπτική ψηφιακή έξοδος.
Η Pro-Ject έχει δώσει αρκετή σημασία στην εξωτερική εμφάνιση της συσκευής για την κατασκευή της οποίας χρησιμοποιούνται φύλλα αλουμινίου με μεγάλο πάχος που εξασφαλίζουν, πέραν μιας αίσθησηςποιότητας, καλή απόσβεση των κραδασμών και θωράκιση έναντι εξωγενών υψίσυχνων θορύβων. Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, η συσκευή είναι διαθέσιμη και με ξύλινες πλευρικές επιφάνειες (σε τρία διαφορετικά φινιρίσματα).
Ο Pre Box DS2 Digital είναι ήδη διαθέσιμος στην τιμή των €799,- (αλουμίνιο) και €899,- (ξύλινες πλευρές).

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.box-designs.com/