Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 03/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Pro-Ject παρουσίασε το Essential III.

Η Pro-Ject παρουσίασε το Essential III.
201701/04, [δ.τ.]

Η Pro-Ject Audio παρουσίασε το Essential III, την βελτιωμένη έκδοση του επιτυχημένου, κατά τα φαινόμενα, Essential II, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια νέα καλύτερη κεφαλή, νέα ηλεκτρονικά ελέγχου του κινητήρα και νέο έδρανο.
Η πλέον προφανής αλλαγή στο νέο πλατό, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι η επιλογή της Pro-Ject να τοποθετήσει την κεφαλή OM10 της Ortofon στη θέση της OM5, με την εταιρία να αναφέρει ότι η νέα κεφαλή έχει “περισσότερο εκλεπτυσμένη και δυναμική συμπεριφορά”. Μικρή, αλλά σημαντική, επίσης, αλλαγή είναι η χρήση διαφορετικής τροχαλίας στην μετάδοση. Η νέα τροχαλία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο το οποίο έχει υποστεί ειδική κατεργασία ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στην περιστροφή του πλατό. Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος (συνεχούς ρεύματος, ηλεκτρονικά ελεγχόμενος) αλλά το κύκλωμα οδήγησής του είναι νέο και εξασφαλίζει καλύτερη στιγμιαία σταθερότητα στο ρυθμό περιστροφής αλλά μικρότερες μακροπρόθεσμες αποκλίσεις (drift).
Το Essential III διαθέτει νέο έδρανο, το οποίο έχει υποστεί κατεργασία που εξασφαλίζει μικρότερες ανοχές, γεγονός το οποίο συνεπάγεται χαμηλότερο rumble και wow & flutter. Αλλαγές, σε σχέση με το Essential II, έχουν γίνει, επίσης, στο πλατό και το σασί της συσκευής, τα οποία είναι τώρα βαρύτερα, για καλύτερη συμπεριφορά σε θέματα συντονισμών. Καινούριο είναι και το ματ από τσόχα με σχετικώς μεγάλη ακαμψία, η ποιότητα του οποίου προσεγγίζει αυτήν του φελλού, όπως αναφέρει η εταιρία.
Τέλος, το Essential III επωφελείται από μια αλλαγή που έχει κάνει η Pro-Ject και σε άλλα μοντέλα της, αυτήν του καλωδίου σύνδεσης με τον προενισχυτή, όπου χρησιμοποιείται πλέον το Connect It E, ένα καλώδιο που σχεδιάζει η ίδια η εταιρία.
Το Essential III είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα (κόκκινο, μαύρο και λευκό) και στην τιμή περιλαμβάνεται και η κεφαλή.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.project-audio.com/