Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/11/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κορυφαίο SA-CD Player/DAC από την Pioneer/Onkyo.

Κορυφαίο SA-CD Player/DAC από την Pioneer/Onkyo.
2017/09/14, [δ.τ.]

Η Pioneer/Onkyo παρουσίασε στις αρχές του Φθινοπώρου το νέο κορυφαίο SA-CD Player της, με κωδικό PD-70AE, μια συσκευή η οποία βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας σε θέματα μηχανισμών ανάγνωσης οπτικών δίσκων και σε κορυφαίας ποιότητας ολοκληρωμένα μετατροπής d/a της ESS, και φαίνεται ότι ξαναβάζει τον κορυφαίο κατασκευαστή στο παιχνίδι του audio υψηλών απαιτήσεων.
Το PD-70AE βασίζεται σε διπλό τροφοδοτικό, ώστε η τροφοδοσία των αναλογικών και των ψηφιακών κυκλωμάτων να είναι διαχωρισμένη και τα αναλογικά στάδια υλοποιούνται με fully balanced τοπολογίες. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του single ended (RCA) και balanced (XLR) αναλογική έξοδο με υψηλής ποιότητας βύσματα.
Το transport της συσκευής βασίζεται στην αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί η Pioneer στις υψηλού επιπέδου δικαναλικές συσκευές της, η οποία περιλαμβάνει μια άκαμπτη βάση για μείωση των εξωγενών κραδασμών και μηχανισμό ανάγνωσης με κυψελωτό κέλυφος το οποίο διαθέτει επικάλυψη από αντικραδασμικό υλικό. Η στήριξη του μηχανισμού στο σασί από αλουμίνιο περιλαμβάνει την χρήση ειδικού αποσβεστικού υλικού μεταξύ των σταθερών τμημάτων, ώστε να ελαχιστοποιούνται και οι κραδασμοί που μεταδίδονται στη συσκευή από την λειτουργία του ίδιου του τρανσπόρτ. Η υποδοχή του οπτικού δίσκου είναι και αυτή κατασκευασμένη από χυτό αλουμίνιο. Ο οδηγός οπτικών δίσκων είναι συμβατός με SA-CD, CD Audio, CD-R/RW, DVD-R/RW και DVD+R/RW.
Αρκετά ενδιαφέρουσα (όσο και αξιέπαινη) είναι η επιλογή της Pioneer/Onkyo να εξοπλίσει το PD-70AE με συμβατικές ψηφιακές εισόδους (οπτική και ομοαξονική) ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση στον μετατροπέα d/a της συσκευής ο οποίος χρησιμοποιεί δύο ολοκληρωμένα 9026PRO της ESS. Στις δυνατότητες του ψηφιακού μέρους της συσκευής περιλαμβάνεται δυνατότητα ρύθμισης του κατωφλίου κλειδώματος της ψηφιακής εισόδου (σε μια προσπάθεια μείωσης του εισερχόμενου jitter) καθώς και τρία διαφορετικά ψηφιακά φίλτρα ώστε να υπάρχει δυνατότητα μικρορύθμισης της ηχητικής ταυτότητας της συσκευής. Η συσκευή είναι συμβατή με αρχεία WAV, FLAC, AIFF, ALAC, MP3, WMA, AAC, καθώς και με αρχεία DSD. To PD-70AE διαθέτει, επίσης, ψηφιακές εξόδους (ομοαξονική και οπτική) για σύνδεση εξωτερικού DAC.

info: Intersys A.E. Τηλ.: 210-955.4000, http://www.intersys.gr/, http://www.pioneer-eur.com/