Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 27/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Προσιτό πλατό από την Oracle.



Προσιτό πλατό από την Oracle.
2017/03/16, [επίσημο website]

Ένας από τους ιστορικούς κατασκευαστές αναλογικών συστημάτων, η Καναδική Oracle, ανακοίνωσε την είσοδο στην αγορά ενός οικονομικού πλατό το οποίο όμως βασίζεται στην προσέγγιση και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί στα ακριβότερα μοντέλα της.
H μορφή του Origine θυμίζει αρκετά το κορυφαίο Delphi της εταιρίας αλλά οι ομοιότητες με άλλα προϊόντα των Καναδών δεν σταματούν εδώ: Το πλατό στηρίζεται σε κωνικές απολήξεις που είναι ρυθμιζόμενες και κατασκευάζονται από το υλικό Delrin, “δανεισμένες” από τα CD players της Oracle, το μονοκόμματο πλατό από ακρυλικό υλικό βασίζεται στο αντίστοιχο του Paris MkV, ενώ η κατασκευή του άξονα περιλαμβάνει δύο έδρανα, μια προσέγγιση η οποία εφαρμόστηκε ακόμη και στις πρώτες εκδόσεις του Delphi (πριν από τριάντα χρόνια περίπου) και παραμένει ιδιαίτερα αξιόπιστη ακόμη και σήμερα.
Το Origine βασίζεται σε έναν, εξωτερικά τοποθετημένο, σύγχρονο κινητήρα του οποίου η κίνηση μεταδίδεται μέσω ιμάντα στην εξωτερική περιφέρεια του πλατό. Η επιλογή των στροφών (33/45) γίνεται με το χέρι, απλώς αλλάζοντας τη θέση του ιμάντα στην διπλή τροχαλία του κινητήρα. Το πλατό μπορεί να παραδοθεί, προαιρετικώς, με την κεφαλή Ortofon 2M Blue, προεγκατεστημένη και ρυθμισμένη.
Ο βραχίονας του Origine είναι, επίσης, καινούριος. Πρόκειται για μια κατασκευή μονοσημειακής στήριξης (unipivot) με ενεργό μήκος 240mm, η οποία τοποθετεί το σημείο επαφής της ακίδας με τον δίσκο, το σημείο στήριξης του βραχίονα και το κέντρο βάρους του αντίβαρου στο ίδιο επίπεδο ώστε η σταθερότητα του συστήματος να είναι η μεγαλύτερη δυνατή. Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι και η λύση της Oracle για την προσαρμογή του βραχίονα με κεφαλές που ανήκουν σε μια ευρεία γκάμα ενδοτικότητας. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός δεύτερου αντίβαρου (σε μορφή ελιάς, η εταιρία το αναφέρει ως “the olive”) στο στέλεχος του βραχίονα. Η ολίσθηση του αντίβαρου αυτού αλλάζει την ενεργό μάζα του συστήματος (όσο μεγαλύτερη η απόσταση από το κέντρο περιστροφής, τόσο μεγαλύτερη και η ενεργός μάζα) με αποτέλεσμα, ο βραχίονας, να μπορεί να προσαρμοστεί σε κεφαλές με σημαντικές διαφορές στην ενδοτικότητα. Η εσωτερική καλωδίωση γίνεται με αγωγούς της Cardas.
Το Origine είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο και, επιπροσθέτως, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού ζωηρόχρωμων ένθετων διακοσμητικών (μπορεί να τοποθετήσει μέχρι και δύο συνολικά), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς καλύμματος για την σκόνη.