Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


MusiCHI v6.1: Υποστήριξη DSD και πολλά ενδιαφέροντα ακόμη…

MusiCHI v6.1: Υποστήριξη DSD και πολλά ενδιαφέροντα ακόμη…
2017/10/11, [δ.τ.]

Το λογισμικό διαχείρισης μουσικών συλλογών MusiCHI, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για το ripping, το tagging και την αναπαραγωγή μουσικών αρχείων, ανακοίνωσε την νεότερη έκδοσή του, 6.1, η οποία υποστηρίζει πλέον αρχεία DSF (DSD), διαθέτει δύο νέα interface καθώς και μερικές ακόμη σημαντικές νέες δυνατότητες.
Με βάση τα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου, το format DSF υποστηρίζεται σε όλα τα εργαλεία της σουίτας και το tagging των αρχείων είναι όμοιο με αυτό των αρχείων mp3 (ID3v2), ενώ όπως συμβαίνει με όλα τα αρχεία που διαχειρίζεται το MusiCHI, τα metadata ενσωματώνονται στο αρχείο ήχου. Η εταιρία αναφέρει ότι για την καλύτερη δυνατή ποιότητα, κατά την αναπαραγωγή αρχείων DSD, ο χρήστης θα πρέπει να πειραματιστεί με βάση το συγκεκριμένο hardware που διαθέτει, θεωρεί ωστόσο ότι οι καλύτερες επιλογές είναι η "on the fly DSD-toPCM conversion" ή η "DSD-over-PCM (05/FA markers)" με WASAPI και ενεργοποιημένη τον ρυθμό RAM playback.
Η νέα έκδοση του λογισμικού περιλαμβάνει δύο νέα interface για την εφαρμογή της αναπαραγωγής των αρχείων, το Simple Player Mode και το Tablet Mode. Στην πρώτη περίπτωση ο χρήστης μπορεί να ελαχιστοποιήσει το interface του player διατηρώντας μόνο την λίστα των προς αναπαραγωγή αρχείων (playback queue), μια δυνατότητα χρήσιμη για τις περιπτώσεις που ο βασικός τρόπος επιλογής μουσικής είναι μέσα από την ιεραρχία των αρχείων όπως αυτά είναι αποθηκευμένα και όχι μέσω metadata. Στην δεύτερη περίπτωση, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα interface βελτιστοποιημένο για διαδραστικότητα μέσω της αφής (με τα δάκτυλα ή μέσω γραφίδας ή ποντικιού), χωρίς να είναι απαραίτητο το πληκτρολόγιο. Η δυνατότητα αυτή έχει “κατέβει” κατευθείαν από την Client/Server έκδοση της εφαρμογής και τρέχει πλέον και στην έκδοση Local.
Πέρα από αυτές τις προσθήκες, το MusiCHI 6.1 περιλαμβάνει, ακόμη, μια βελτιωμένη έκδοση των Views, μια δυνατότητα η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο περίπου χρόνια. Στην τρέχουσα έκδοση, ο χρήστης μπορεί πλέον να αποθηκεύσει όλες τις παραμέτρους απεικόνισης ως “View” και να τις ανασύρει ανά πάσα στιγμή. Η δυνατότητα αυτή είναι χρήσιμη για βιβλιοθήκες που πρέπει να τρέξουν σε διαφορετικές συσκευές (με αντιστοίχως διαφορετικές δυνατότητες απεικόνισης), ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για να διαφοροποιήσει τον τρόπο που απεικονίζονται τα δεδομένα σε συγκεκριμένα είδη μουσικής ή συγκεκριμένους καλλιτέχνες.
Τέλος, η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει μια λειτουργία η οποία ονομάζεται -εύγλωττα- “Disk Insomnia”. Αυτή είναι μια μικρή εφαρμογή η οποία διανέμεται δωρεάν και εμποδίζει τον δίσκο να μεταπέσει σε “sleep-mode”, μια λειτουργία η οποία συχνά δημιουργεί προβλήματα και καθυστερήσεις κατά την μετάβαση από τρακ σε τρακ. Το Disk Insomnia μπορεί να τρέξει και αυτόνομα, ωστόσο η έκδοση 6.1 το ενσωματώνει, ως δυνατότητα στο player της.