Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 24/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Marquis Memento Mori: Μακάβριο μεν, αληθές δε!

Marquis Memento Mori: Μακάβριο μεν, αληθές δε!
2016/11/28, [δ.τ.]

Την λατινική φράση “Memento Mori” η οποία μπορεί, ελεύθερα, να αποδοθεί ως “θυμήσου ότι θα πεθάνεις” επέλεξε ο Κώστας Μεταξάς ως συνοδευτική ονομασία για τον νέο του ενισχυτή ακουστικών Marquis, ένα αντικείμενο ριζοσπαστικό ως προς το design και προσεγμένο ως προς την σχεδίαση και την υλοποίησή του. Δεν μπορείς να μην διακρίνεις την ειρωνεία: Με την παραδοσιακή προσέγγιση του stand ακουστικών να προσομοιάζει ένα ανθρώπινο κεφάλι, ο Μεταξάς επιλέγει ένα γυμνό, μεταλλικό κρανίο για υπογραμμίσει, με τον τρόπο του, την ανάγκη να ζήσει κανείς μια ολοκληρωμένη, καλή και ενάρετη ζωή στην γραμμή του ρητού. “Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ακούει κανείς και να απολαμβάνει ακριβά ακουστικά μέσω πληκτικών, αδιάφορων και άσχημων ενισχυτών” αναφέρει ο ίδιος.
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής, πάντως, φιλοδοξεί να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Βασισμένος στην πολύχρονη εμπειρία του Μεταξά από ηχογραφήσεις κοντσέρτων και την χρήση ακουστικών για τις ανάγκες της κάθε ηχογράφησης, ο Marquis προσφέρει, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, “εξαιρετική διαφάνεια και ρεαλισμό”. Όπως όλες οι συσκευές της Metaxas & Sins, βασίζεται σε ένα περίβλημα από μονοκόμματο αλουμίνιο, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία με CNC και προσφέρεται σε δέκα διαφορετικά χρώματα. Ο αγοραστής μπορεί ακόμη να επιλέξει οποιοδήποτε χρώμα αυτοκινήτου αν θέλει κάτι διαφορετικό.
Ο ενισχυτής διαθέτει τρεις εισόδους line με βύσματα RCA και μία έξοδο (επίσης με RCA) για την σύνδεση τελικού ενισχυτή, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως στοιχειώδης προενισχυτής. Το τροφοδοτικό βρίσκεται τοποθετημένο στη βάση ώστε να ελαχιστοποιούνται οι παρεμβολές, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του ενισχυτή με ένα επαναφορτιζόμενο πακ που προσφέρει μέχρι πέντε ώρες αυτονομίας. Η εταιρία δεν έχει δώσει, προς το παρόν λεπτομέρειες για την κατασκευή, αλλά κρίνοντας από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες, πρόκειται για ένα κύκλωμα με διακριτά εξαρτήματα και ρυθμιστικό στάθμης της Alps.