Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Magico: Παρουσίασε την έκδοση Mk II του τρίδρομου S3.

Magico: Παρουσίασε την έκδοση Mk II του τρίδρομου S3.
2016/12/08, [δ.τ.]

Ένα ακόμη ηχείο της σειράς S της Magico, το S3, αναβαθμίστηκε στην έκδοση Mk II. Πρόκειται για το τρίδρομο (με τέσσερα μεγάφωνα) μοντέλο δαπέδου που τοποθετείται μεταξύ S1 MkII και S5 Mk II και περιλαμβάνει όλες τις βελτιώσεις που προβλέπει η νέα έκδοση, συμπεριλαμβανόμενων των νέων γούφερ 9 ιντσών τα οποία προέρχονται απευθείας από την τεχνολογία που ανέπτυξε η εταιρία για το κορυφαίο M-Project.
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ με θόλο βηρυλλίου μίας ίντσας, ο οποίος είναι επικαλυμμένος με διαμάντι και είναι βελτιωμένο σε σχέση με την μονάδα των αρχικών μοντέλων σε ότι αφορά την ευαισθησία και την κατευθυντικότητα. Το τουίτερ περιλαμβάνει περίβλημα από αλουμίνιο που μειώνει τους συντονισμούς και διευκολύνει την λειτουργία του θόλου απομονώνοντάς τον από την υπόλοιπη καμπίνα. Οι μεσαίες συχνότητες αποδίδονται από μια μονάδα 6 ιντσών με κώνο από συνδυασμό ανθρακονημάτων και ενός επιστρώματος από το υλικό XG Nanographene, μια επιλογή που προσφέρει μικρότερη μάζα και μεγαλύτερη ακαμψία (κατά 20% και 300% αντιστοίχως σε σχέση με τις αντίστοιχες του προηγούμενο μιντ που χρησιμοποιούσε η σειρά “S”). Όπως και το τουίτερ, και αυτό το μεγάφωνο λειτουργεί σε ξεχωριστό θάλαμο, ο οποίος κατασκευάζεται από κάποιο πολυμερές υλικό.
Καινούρια είναι και τα δύο μεγάφωνο που έχουν αναλάβει τις χαμηλές συχνότητες του S3 Mk II. Πρόκειται για δύο μονάδες με κώνο 9 ιντσών από υλικό ίδιο με αυτό του μιντ (ανθρακονήματα και XG Nanographene). Ο κώνος αυτός συνδυάζεται με ένα πηνίο φωνής πέντε ιντσών (από τιτάνιο) και ανάρτηση που επιτρέπει μεγάλες διαδρομές (παραμένει, σύμφωνα με την εταιρία, γραμμική για μετατοπίσεις που φθάνουν την μισή ίντσα). Με αυτά τα μεγάφωνα το S3 Mk II μπορεί να αποδώσει μέχρι 112dB/1m (για συχνότητα 50Hz) χωρίς παραμόρφωση.
Η καμπίνα, ακολουθεί την σχεδιαστική προσέγγιση της σειράς “S”, αποτελείται δηλαδή από μονοκόμματο προφίλ αλουμινίου με διάμετρο 12 ιντσών και πάχος 3/8 της ίντσας στα άκρα του οποίου έχουν τοποθετηθεί κυρτά καλύμματα από, επίσης μονοκόμματο, αλουμίνιο. Η κατασκευή αυτή, αναφέρει η Magico, ελαχιστοποιεί τα στάσιμα κύματα στο εσωτερικό της καμπίνας και μειώνει τις περιθλάσεις. Νέα, επίσης, είναι και η σχεδίαση της στήριξης, η οποία χρησιμοποιεί τέσσερα σημεία επαφής με το δάπεδο και προσφέρει χαμηλότερο κέντρο βάρους για καλύτερη σταθερότητα, σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Το φίλτρο ακολουθεί τη γνωστή πρακτική της εταιρίας όντας βασισμένο στην τοπολογία Elliptical Symmetry που αυτή έχει αναπτύξει και χρησιμοποιώντας κορυφαία υλικά της γερμανικής Mundorf.
To S3 Mk II θα είναι διαθέσιμο σε δύο φινιρίσματα, το M-Cast (ανάγλυφο σατινέ) και το M-Coat (glossy, χρωματιστό).

info: Audio Temple, τηλ.: 210-642.9655, http://www.audiotemple.gr/, http://www.magico.net/