Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 01/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Μικρός DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την Grace Design.


Μικρός DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την Grace Design.
2017/05/18, [εταιρικό website]

O m900 είναι ένας μικρός σε διαστάσεις και φορητός DAC/Ενισχυτής ακουστικών ο οποίος απευθύνεται τόσο στον επαγγελματία του ήχου όσο και στον audiophile που αναζητά μια συσκευή με καλή ηχητική ποιότητα και ευελιξία. Σύμφωνα με την εταιρία, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, πρακτικώς, σε κάθε χώρο, από το στούντιο, το home studio και το οικιακό ηχοσύστημα μέχρι το live, αλλά και ως USB DAC σε laptop, “προσφέροντας ποιότητα ανάλογη με αυτήν των μεγαλύτερων συσκευών της εταιρίας”.
Η συσκευή βασίζεται στο ολοκληρωμένο AKM4490 της AK για την μετατροπή του ψηφιακού ήχου σε αναλογικό και υποστηρίζει streams μέχρι 384kHz (PCM) και DSD256, μέσω ασύγχρονης σύνδεσης USB. Διαθέτει, επίσης, συμβατικές ψηφιακές εισόδους (ομοαξονική και οπτική), μέσω των οποίων μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 24-bit/192kHz (S/PDIF) και 24-bit/96kHz (Toslink).
Η τροφοδοσία του m900 μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε μέσω του διαύλου USB, δηλαδή μέσου του host, για χρήσεις όπου η φορητότητα είναι σημαντική, είτε μέσω εξωτερικού τροφοδοτικού το οποίο συνδέεται σε μια ειδική, για τον σκοπό αυτό, θύρα USB (η οποία δεν μεταφέρει data). Η δεύτερη επιλογή απαλλάσσει τον μετατροπέα από τον θόρυβο του laptop και, επίσης, είναι κατάλληλη για εφαρμογές υψηλότερης ισχύος, όπως η οδήγηση απαιτητικών ακουστικών.
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του δύο εξόδους για ακουστικά (TRS 1/4 της ίντσας) και έξοδο line με βύσματα RCA (single ended). Η στάθμη ελέγχεται από ένα ρυθμιστικό στην οριζόντια επιφάνεια της συσκευής, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την πλοήγηση στο μενού.
Ο ενισχυτής ακουστικών που χρησιμοποιεί ο m900 έχει ιδιαίτερα χαμηλή αντίσταση (η Grace αναφέρει 0.08Ω) και ενσωματώνει κύκλωμα cross-feed για την βελτίωση της στερεοφωνικής εικόνας.

info: Αthens Pro Audio, τηλ.: 210-3301031, http://www.athensproaudio.gr/, http://www.gracedesign.com/