Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Pianosa: Νέο πλατό από την Gold Note.



Pianosa: Νέο πλατό από την Gold Note.
2017/06/22, [δ.τ.].

Η Gold Note συμπληρώνει την σειρά των Mediteranneo και Giglio με μια ακόμη κατασκευή η οποία τιμά το ιταλικό design και ενσωματώνει την εμπειρία της εταιρίας στα αναλογικά συστήματα, σε έναν ιδανικό -κατά τα φαινόμενα- συνδυασμό υλικών, αισθητικής και ακουστικής απόδοσης.
Ακολουθώντας τις γραμμές της σειράς, το Pianosa χρησιμοποιεί μια βάση με έντονες καμπύλες, κατασκευασμένη από ξύλο καρυδιάς. Η εταιρία αναφέρει ότι η σχεδιαστική της προσέγγιση “θυμίζει το τοπίο της Τοσκάνης όπου το πλατό κατασκευάζεται” αλλά, βεβαίως, πίσω από όλα υπάρχει και η τεχνική διάσταση. Η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού και η διαμόρφωσή του έχουν γίνει με βασικό κριτήριο την ακαμψία και την ακουστική ουδετερότητα και για τον σκοπό αυτό, η βάση από καρυδιά συνδυάζεται με μια πλάκα από MDF πάχους είκοσι χιλιοστών στο επάνω μέρος καθώς και με μια, ενδιάμεσα τοποθετημένη, πλάκα από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους τριών χιλιοστών.
Ο κινητήρας του Pianosa είναι σύγχρονος, χαμηλής τάσης και η τροφοδοσία του είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τόσο ως προς την επιλογή των στροφών (33/45) όσο και ως προς την μικρορύθμισή τους. Το σύστημα περιλαμβάνει μνήμη για την αποθήκευση των ρυθμίσεων αυτών ώστε να μην χάνονται όταν διακοπεί, για κάποιο λόγο, η τροφοδοσία της συσκευής. Το τροφοδοτικό είναι στην πραγματικότητα μια διάταξή AC/AC έμμεσης μετατροπής, PWM (η τάση του δικτύου μετατρέπεται σε συνεχή τάση και εν συνεχεία μέσω ενός inverter δημιουργείται μια νέα εναλλασσόμενη τάση) και είναι βελτιστοποιημένο ώστε να εξασφαλίζει ελάχιστους κραδασμούς αλλά μεγάλη ροπή.
Ο άξονας του πλατό είναι κατασκευασμένος από χάλυβα και το έδρανο από ορείχαλκο με μεγάλη ακρίβεια κατεργασίας (2/100mm), ενώ το πλατό κατασκευάζεται από ένα υλικό της οικογένειας PTE (Sustarin), με πάχος 23 χιλιοστών. Το συγκεκριμένο υλικό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, εξασφαλίζει χαμηλούς συντονισμούς. Η οδήγηση του πλατό γίνεται μέσω ιμάντα και μιας ειδικά διαμορφωμένης τροχαλίας, σε σχήμα κλεψύδρας.
Το Pianosa είναι διαθέσιμο με τον βραχίονα B5.1 της εταιρίας και περιλαμβάνει διαφανές κάλυμμα από πολυκαρβονικό υλικό.

info: Nexus Acoustics, τηλ.: 210-983.0207, http://www.nexusacoustics.com/, http://www.goldnote.it/