Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 23/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


FP-S55N: Νέο καλώδιο τροφοδοσίας από την Furutech.

FP-S55N: Νέο καλώδιο τροφοδοσίας από την Furutech.
2017/10/14, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής καλωδίων ανακοίνωσε πρόσφατα έναν νέο τύπο καλωδίου τροφοδοσίας, με κωδικό FP-S55N, ο οποίος βασίζεται στον αγωγό Alpha Ag-Au και στην τεχνολογία βελτίωσης των χαρακτηριστικών μεταφοράς “Nano Liquid” που έχει αναπτύξει.
Το νέο καλώδιο χρησιμοποιεί τρεις αγωγούς (για την φάση, τον ουδέτερο και την γείωση) με διάμετρο 3.2mm αποτελούμενους, συνολικά, από 7 κλώνους των 0.127mm, ανά αγωγό, με διηλεκτρικό από PVC, σε ένα διπλό περίβλημα που περιλαμβάνει δύο ακόμη στρώσεις PVC μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται ένα πλέγμα θωράκισης από χαλκό.
Οι κλώνοι του κάθε αγωγού είναι κατασκευασμένοι από ένα ειδικό, βελτιστοποιημένο από την ίδια την Furutech, κράμα Αργύρου/Χρυσού, στο οποίο οι αναλογίες των δύο μετάλλων έχουν επιλεγεί, σύμφωνα με την εταιρία, με βάση την επιθυμητή ηχητική συμπεριφορά. Το αγώγιμο υλικό, το οποίο είναι γνωστό ως Alpha Ag-Au, υπόκειται, στην συνέχεια, σε επεξεργασία με ένα οργανικό ελαιώδες υγρό το οποίο ονομάζεται Σκουαλένιο (Squalene Oil) και χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, και στην φαρμακευτική βιομηχανία.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, η επεξεργασία αυτή, η οποία ονομάζεται Nano Liquid, ομαλοποιεί τις επιφάνειες των αγωγών σε μικροσκοπικό επίπεδο (τα μόρια του ελαίου έχουν διάμετρο 8nm και μπορούν να εισέλθουν στις ατέλειες των υλικών καλύπτοντάς τις), με αποτέλεσμα οι κλώνοι που σχηματίζουν τον κάθε αγωγό να έρχονται σε πολύ καλύτερη επαφή μεταξύ τους και συνολικά το καλώδιο να έχει καλύτερη αγωγιμότητα. Η Furutech αναφέρει ότι το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι καλύτερος ήχος σε θέματα θορύβου, στερεοφωνικής εικόνας, δυναμικών και συμπεριφοράς στο φάσμα.
Στην ίδια ακριβώς τεχνολογία, βασίζεται και το μοντέλο FP-S20N, με την μοναδική διαφορά να βρίσκεται στην πλέξη του κάθε αγωγού, η οποία, στην περίπτωση αυτή, περιλαμβάνει περισσότερους κλώνους. Η συνολική διάμετρος και για τα δύο μοντέλα είναι περίπου 18 χιλιοστά.

info: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, http://www.hifipower.gr/, http://www.furutech.com/