Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Echo Diastasis: A new Kid In Town!



Echo Diastasis: A new Kid In Town!
2016/12/23, [δ.τ.]

H Echo Diastasis είναι μία νέα ελληνική εταιρία με έδρα της Λάρισα, με σοβαρές φιλοδοξίες και ενδιαφέρουσα σχεδιαστική προσέγγιση. Ο κατάλογος με τα προϊόντα της περιλαμβάνει προενισχυτές (phono και line) και τελικό καθώς και έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Ο άνθρωπος πίσω από την εταιρία είναι ο Γιώργος Λουτρίδης, ο οποίος δραστηριοποιήται ενεργά επί δεκαεπτά χρόνια στον χώρο του audio, ασχολούμενος με την προώθηση και διάθεση προϊόντων αλλά και συσσωρεύοντας μακρόχρονη εμπειρία σε συνδυασμό με γνώση και αντίστοιχες σπουδές στα ηλεκτρονικά και ειδικότερα σε ότι σχετίζεται με την σχεδίαση και κατασκευή μηχανημάτων ήχου. Καρπός όλων αυτών ήταν, το 2016, να παρουσιαστεί μια πλήρης σειρά ενισχυτών (προ, τελικός και ολοκληρωμένος ενισχυτής) και ένα phono stage, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και παράλληλα η εταιρεία, το Μάϊο ίδιας χρονιάς, να λάβει μέρος ως “newcomer” στην έκθεση του Μονάχου. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η πρώτη έκδοση του phono stage, απέσπασε διθυραμβικά σχόλια σε δοκιμή του TNT, συγκρινόμενο με επώνυμες και υψηλού κύρους αντίστοιχες κατασκευές του εξωτερικού.
H νεότερη έκδοση του προενισχυτή κεφαλής (PH-79) είναι κατάλληλη για κεφαλές κινητού μαγνήτη και κινητού πηνίου (με δυνατότητα επιλογής κέρδους και αντίστασης εισόδου) και προσφέρει μεγάλη ακρίβεια αποέμφασης που φθάνει τα 0.05dB. Ο προενισχυτής line Pre-79 προσφέρει πέντε εισόδους και δύο εξόδους και είναι σχεδιασμένος με αρχιτεκτονική dual mono. Ο τελικός ενισχυτής βασίζεται σε ένα μίνιμαλ στάδιο εξόδου με ένα ζεύγος ημιαγωγών ανά κανάλι και αποδίδει 2x100W/8Ω και 2x170W/4Ω, ενώ ο ολοκληρωμένος ενισχυτής είναι μια μικρότερη έκδοση του τελικού (από την άποψη της ισχύος) αποδίδοντας 2x70/120W σε φορτία 8/4Ω αντιστοίχως.
Η Echo Diastasis δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα των υλικών και των περιφερειακών εξαρτημάτων και στην θωράκιση από τους εξωτερικούς θορύβους. Όλα τα κυκλώματα είναι σχεδιασμένα ώστε να μην χρησιμοποιούν αρνητική ανάδραση και η ποιότητα κατασκευής και η αισθητική, κρίνοντας από τις φωτογραφίες, είναι αμφότερες προσεγμένες.

info: Echo Diastasis, τηλ.: 2410-552.802, http://www.echodiastasis.com/