Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 12/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Συλλεκτικό CS 505-4 από την Dual.

Συλλεκτικό CS 505-4 από την Dual.
2016/12/21, [δ.τ.]

Η Dual ανακοίνωσε την κυκλοφορία -σε περιορισμένο αριθμό- μιας έκδοσης του θρυλικού μοντέλου CS 505-4 η οποία θα είναι κατασκευασμένη από μασίφ ξύλο καρυδιάς.
Το CS-505 της Dual είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πλατό και βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά, περιλαμβάνοντας αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Σε αυτές περιλαμβάνονται αλλαγές στο σασί και την καλωδίωση του βραχίονα.
Το 505-4 εκτός της χρήσης μασίφ καρυδιάς στην συγκεκριμένη έκδοση, διατηρεί την κλασική αρχιτεκτονική “σασί/υποσασί”, με το δεύτερο να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και να αναρτάται από ενισχυμένα ελατήρια. Η καλωδίωση του βραχίονα είναι, πλέον, μονοκόμματη μέχρι την κεφαλή, με πολύκλωνους, επάργυρους αγωγούς χαμηλής αντίστασης και χωρητικότητας.
Η Dual έχει διατηρήσει τον 16-πολικό σύγχρονο κινητήρα (αλλά έχει βελτιώσει την ελαστική του ανάρτηση) και η μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα. Το CS-505-4 προσφέρει δυνατότητα μικρομετρικής ρύθμισης των στροφών με τη βοήθεια στροβοσκοπικού δίσκου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Το πλατό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και σε αυτό ενσωματώνεται ένας ελαστικός δακτύλιος για την απόσβεση των συντονισμών.
Ο βραχίονας είναι ο γνωστός ευθύγραμμος της εταιρίας, χαμηλής μάζας, με στέλεχος από αλουμίνιο, καρντανική ανάρτηση με τέσσερα ρουλμάν και ελαστική στήριξη του αντίβαρου. Η συλλεκτική έκδοση θα ξεχωρίζει, επίσης, από την αναγραφή του μοντέλου (Exklusiv-Limited) και του αριθμού σειράς, ενώ θα περιλαμβάνει και την κεφαλή OM-10 της Ortofon.
Είκοσι από τα διακόσια συνολικά κομμάτια που θα παραχθούν, βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), http://www.akoustiki-kritis.com/, http://www.dual-plattenspieler.eu/