Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


AH-D7200: Νέα κορυφαία ακουστικά από την Denon.

AH-D7200: Νέα κορυφαία ακουστικά από την Denon.
2016/12/14, [δ.τ.]

H Denon ανακοίνωσε ένα νέο, κορυφαίο, μοντέλο ακουστικών over-ear, το οποίο απευθύνεται στους απαιτητικούς ακροατές και βασίζεται σε εντελώς νέα υλικά κατασκευής τόσο για τις μονάδες που χρησιμοποιεί όσο και για τα περιφερειακά του εξαρτήματα.
Η βάση των νέων ακουστικών είναι ένα νέο διάφραγμα το οποίο είναι κατασκευασμένο από νάνο-ίνες, έχει διάμετρο 50 χιλιοστών και η εταιρία ονομάζει FreeEdge. Το συγκεκριμένο υλικό εξασφαλίζει μεγάλη ακαμψία και μικρό βάρος, ωστόσο -κατά πάσα πιθανότητα- το όνομά του προέρχεται από τον τρόπο που αναρτάται, ο οποίος εξασφαλίζει πολύ καλή απόσβεση και πολύ χαμηλούς συντονισμούς. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η μπάφλα των ακουστικών, κατασκευασμένη από ρητίνη. Η οδήγηση του διαφράγματος γίνεται από ένα πηνίο φωνής κατασκευασμένο από αλουμίνιο με επικάλυψη χαλκού (για μικρότερη μάζα), το οποίο κινείται σε ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο (1Τ) που παράγεται από μαγνήτες νεοδυμίου. Το περίβλημα της κάθε κάψας είναι από φυσικό, μασίφ ξύλο καρυδιάς, η πυκνότητα του οποίου, αναφέρει η Denon, μειώνει ακόμη τους χρωματισμούς και δίνει στα ακουστικά έναν “πιο ζεστό ήχο, που θυμίζει ηχεία”.
Η σύνδεση των ακουστικών με τον ενισχυτή γίνεται με ένα καλώδιο πολύ υψηλής ποιότητας από χαλκό 7N (OFC, 99.99999%), τερματισμένο με “βαρύ” επιχαλκωμένο βύσμα προς την πλευρά της πηγής και ελαστικά αναρτημένους ακροδέκτες προς την πλευρά των ακουστικών, ώστε να μειώνονται οι μηχανικοί θόρυβοι από την τριβή. Ο χρήστης, φυσικά, μπορεί να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε άλλο, συμβατό, καλώδιο επιθυμεί.
Το σύστημα ανάρτησης των AH-D7200 βασίζεται σε έναν μεταλλικό σκελετό, κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο. Το σημείο επαφής του σκελετού με το κεφάλι έχει επένδυση από φυσικό δέρμα, μια επιλογή που η Denon δεν έχει κάνει στην περίπτωση της κάψας, όπου χρησιμοποιείται ένα ειδικά σχεδιασμένο στην Ιαπωνία τεχνητό δέρμα, το οποίο προσφέρει πολύ μεγαλύτερη άνεση στη συγκεκριμένη εφαρμογή, όπως αναφέρει η εταιρία. Τα σημεία επαφής των ακουστικών με το πτερύγιο του αυτιού έχουν κατασκευαστεί από ειδικό αφρώδες υλικό (memory foam) το οποίο προσαρμόζεται στην φυσιολογία του κάθε ακροατή για καλύτερη εφαρμογή. Τα ακουστικά ζυγίζουν συνολικά 385 γραμμάρια (χωρίς το καλώδια).

info: Κινοτεχνική, τηλ.: 210-960.1071-2, http://www.kinotechniki.gr/, http://www.denon.com/