Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 06/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα, οικονομική, σειρά ηχείων από την Dali.

Νέα, οικονομική, σειρά ηχείων από την Dali.
2017/01/24, [δ.τ.]

Η Spektor είναι η νέα σειρά ηχείων της Dali, η οποία επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ηχητική απόδοση και στην οικονομία που προέρχεται από την βελτιστοποίηση όλων των επιμέρους τμημάτων. Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και ένα κεντρικό. Οι κωδικοί των ηχείων είναι Spektor 1 (βάσης), Spektor 2 (βάσης, με λίγο μεγαλύτερο όγκο), Spektor 6 (δαπέδου) και Vokal (για χρήση στο κανάλι των διαλόγων).
Η σειρά βασίζεται σε γούφερ με κώνους κατασκευασμένους από μείγμα χαρτομάζας και ινών ξύλου, μια προσέγγιση την οποία η Dali συμπαθεί πολύ, κυρίως επειδή εξασφαλίζει μεγάλη ακαμψία και χαμηλή μάζα, επομένως καλές δυνατότητες για μεγάλη ταχύτητα. Η εταιρία αναφέρει, επίσης, ότι η ανομοιογένεια των κώνων που προκύπτει από αυτή τη σύνθεση υλικών, εξασφαλίζει λιγότερο έντονους συντονισμούς από τα “σπασίματα” της επιφάνειας. Κάθε γούφερ κατασκευάζεται ειδικά για το συγκεκριμένο ηχείο στο οποίο θα τοποθετηθεί και, εκτός της διαφορετικής διαμέτρου, υπάρχουν μικρές διαφορές, όπως η γωνία του κώνου και το μέγεθος των dust cups που διαφοροποιούνται αναλόγως.
Τα τουίτερ της σειράς Spektor είναι υφασμάτινου θόλου, πολύ χαμηλής μάζας. Η Dali αναφέρει ότι, με μάζα 0.056mg/mm2, το υλικό του θόλου έχει κάτι λιγότερο από το μισό βάρος σε σχέση με αυτό ενός συνηθισμένου μαλακού θόλου “της αγοράς”. Ένα από τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τουίτερ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι ότι μπορεί να κατέβει αρκετά χαμηλά, χωρίς προβλήματα και να συνδυαστεί ιδανικά με τα γούφερ που χρησιμοποιούνται, με αποτέλεσμα η μεσαία περιοχή να αποδίδεται με πολύ καλή λεπτομέρεια. Η γεωμετρία της επιφάνειας που περιβάλλει τον θόλο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξασφαλίζει μεγάλη διασπορά στον χώρο.
Το μικρότερο ηχείο της σειράς, το Spektor 1, βασίζεται σε γούφερ 4.5 ιντσών και τουίτερ 21 χιλιοστών, ενώ το μεγαλύτερο ηχείο βάσης, το Spektor 2, χρησιμοποιεί γούφερ 5 ιντσών και τουίτερ 25mm. Τα ηχείο δαπέδου (Spektor 6) χρησιμοποιεί δύο 6ιντσα γούφερ και ένα τουίτερ 25mm, ενώ, τέλος, το ηχείο διαλόγων χρησιμοποιεί δύο γούφερ 4.5mm και ένα, κεντρικά τοποθετημένο, τουίτερ 25mm.

info: Κινοτεχνική, τηλ.: 210-960.1071-2, http://www.kinotechniki.gr/, http://www.dali.dk/