Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 24/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Transport Blu δεύτερης γενιάς από την Chord Electronics.


Transport Blu δεύτερης γενιάς από την Chord Electronics.
2017/02/01, [δ.τ.]

Παρουσιάστηκε στις αρχές της χρονιάς και είναι πρόταση της Chord για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα συμβατικά τους CD. Ο λόγος για το Blu MkII, το νέο CD player των Βρετανών που βασίζεται, όπως θα περίμενε κανείς, σε προχωρημένη ψηφιακή επεξεργασία σήματος την οποία υπογράφει ο Rob Watts.
Η καρδιά της νέας συσκευής είναι το νέο τσιπ FPGA της Xilinx (XC7A200T) το οποίο ενσωματώνει 740 πυρήνες DSP. Ο σύμβουλος περί τα ψηφιακά της Chord, αξιοποίησε τις δυνατότητες του νέου εξαρτήματος, για να σχεδιάσει αλγόριθμους ψηφιακών φίλτρων βασισμένους στην τεχνολογία WTA (Watts Transient Alignment) και να επιτύχει upscaling 16ης τάξης (16x, δηλαδή 705.6kHz). H ψηφιακή έξοδος του νέου τρανσπόρτ είναι συμβατή με την αντίστοιχη είσοδο του μετατροπέα d/a DAVE με τον οποίο το Blu MkII δημιουργεί ένα ιδανικό ζευγάρι για την αναπαραγωγή δίσκων κόμπακτ, όπως αναφέρει η εταιρία.
Ο Watts έχει σχεδιάσει ιδιαίτερα σύνθετα φίλτρα για την συγκεκριμένη συσκευή. Αρκεί να αναφερθεί ότι τα ψηφιακά φίλτρα στο Blu MkII έχουν μήκος πάνω από ένα εκατομμύριο λήψεις (taps) όταν ο DAVE χρησιμοποιεί φίλτρα με 164.000 λήψεις και ο Hugo φίλτρο με 26.000 λήψεις. Η Chord αναφέρει ότι ο αριθμός των taps αποτελεί ένα καλό δείγμα της ακρίβειας που προσφέρει το ψηφιακό φίλτρο στην ανασύνθεση του αναλογικού σήματος.
Το Blu MkII διαθέτει τρεις συμβατικές ψηφιακές εξόδους (AES, ομοαξονική και οπτική) για sample rates μέχρι τα 176.4kHz καθώς και μια διπλή έξοδο S/PDIF με βύσματα BNC για sample rates μέχρι 768kHz, για χρήση με τον μετατροπέα DAVE. Η Chord εξόπλισε, επίσης, το Blu MkII και με μία ομοαξονική είσοδο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως upsampler από κάποια τρίτη πηγή (η οποία θα εκμεταλλευθεί, έτσι, τους αλγόριθμους του Watts). Ο οδηγός του οπτικού δίσκου είναι ειδικά σχεδιασμένος για χρήση μόνο με CD και το τροφοδοτικό είναι διακοπτικό.
Την χαρακτηριστική αισθητική της συσκευής υπογράφει ο John Franks και το σασί είναι κλασικό για συσκευή της Chord, βασισμένο σε μονοκόμματο αλουμίνιο με top loading μηχανισμό.

info: Audio Design, τηλ.: 210-645.9608, http://audiodesign.com.gr/, http://www.chordelectronics.co.uk/