Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Διαθέσιμα στην ελληνική αγορά τα Personal της Cayin.

Διαθέσιμα στην ελληνική αγορά τα Personal της Cayin.
2017/01/14, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε πριν από λίγο καιρό μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά προσωπικών/φορητών συσκευών η οποία περιλαμβάνει media players, DAC/ενισχυτή ακουστικών και ενισχυτή ακουστικών, με προφανή έμφαση στην υψηλή αισθητική, την ποιότητα κατασκευής, τις δυνατότητες και την ηχητική ποιότητα. Η σειρά είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά και ονομάζεται, απλώς, “Personal Audio”.
Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμες πέντε συσκευές, τρία media players (με κωδικούς i5, Ν6 και N5), ένας DAC/ενισχυτής ακουστικών (C5DAC) και ένας απλός ενισχυτής ακουστικών, μόνο με αναλογικές εισόδους (C5).
Σε ό,τι αφορά τα media players, η Cayin έχει επιλέξει μια πολύ προσεγμένη προσέγγιση σε θέματα υλικών, όπου συναντάμε μετατροπείς d/a της Burr Brown (AK4490 στο i5, PCM1792 στο N6 και ΑΚ4490EQ στο N5), ψηφιακά ελεγχόμενη ρύθμιση της στάθμης με PGA2311 (i5 και Ν6), τελεστικούς ενισχυτές της Analog Devices και της Burr Brown στα αναλογικά φίλτρα και στα buffers και ενισχυτές BUF634 στις εξόδους των ακουστικών (i5 και N5). Όλα τα players μπορούν να διαχειριστούν σήματα DSD, διαθέτουν ιδιαίτερα προσεγμένα user interfaces και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως USB-DAC.
Ο DAC/ενισχυτής ακουστικών C5DAC βασίζεται στον μετατροπέα PCM1795, μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 24/96 μέσω της θύρας USB και προορίζεται (κυρίως) για την αναβάθμιση του ήχου διάφορων φορητών συσκευών (smartphones, tablets κλπ). Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως μετατροπέας USB-S/PDIF καθώς διαθέτει ομοαξονική ψηφιακή έξοδο. Ο ενισχυτής ακουστικών βασίζεται (και σε αυτή την περίπτωση) σε BUF634.
Τέλος, ο ενισχυτής ακουστικών C5 απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να συνδέσουν αναλογικά το media player τους. Το στάδιο εξόδου χρησιμοποιεί τα LME49600 της Texas και αποδίδει μέχρι 800mW (32Ω), με δυνατότητα ρύθμισης του κέρδους και κύκλωμα ενίσχυσης των χαμηλών συχνοτήτων.
H Cayin έχει δώσει μεγάλη σημασία τόσο στην χωρητικότητα των media players της, με το i5 να διαθέτει εσωτερική μνήμη 32GB, επεκτάσιμη μέχρι τα 200GB, το Ν6 8/200GB αντιστοίχως και το N5 να φθάνει τα 256GB (με θέση για δύο κάρτες TF), αλλά και στην αυτονομία χρησιμοποιώντας μεγάλες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Το i5 μπορεί να φτάσει τις 11 ώρες αναπαραγωγής, για παράδειγμα, ενώ ο ενισχυτής C5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως power bank για την φόρτιση του κινητού τηλεφώνου.
Για περισσότερες πληροφορίες και επίδειξη των φορητών συσκευών της Cayin μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά (Ultimate Audio).

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/, https://cayin.com/, http://en.cayin.cn/