Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 08/12/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


B&W Σειρά 700: Τεχνολογίες αιχμής σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής.




B&W Σειρά 700: Τεχνολογίες αιχμής σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής.
2017/09/06, [δ.τ.]

Η σειρά 700 της Bowers & Wilikins, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές του Φθινοπώρου και παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά στα πλαίσια της έκθεσης Ήχος Εικόνα 2017, βασίζεται σε τεχνολογίες που έχουν εφαρμοστεί στην κορυφαία σειρά 800 Diamond του Βρετανού κατασκευαστή αλλά περιλαμβάνει μοντέλα τα οποία απευθύνονται σε μια ευρύτερη αγορά.
Ανάμεσα στις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στα ηχεία της σειράς 700, βρίσκεται αυτή της κατασκευής του κώνου της μονάδας μεσαίων Continuum, για τον οποίο η B&W αναφέρει ότι είναι ο πλέον διαφανής, από ακουστικής άποψης, από όσους έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Επίσης, τα γούφερ τα οποία χρησιμοποιούνται είναι ειδικές εκδόσεις των μονάδων Aerofoil της σειράς 800, ενώ τα δυο κορυφαία μοντέλα δαπέδου χρησιμοποιούν τουίτερ τοποθετημένα έξω από την μπάφλα σε περιβλήματα από μονοκόμματο αλουμίνιο, μια μέθοδος κατασκευής η οποία έκανε την εμφάνισή της στην μεγάλη σειρά. Το τουίτερ το οποίο χρησιμοποιείται σε όλα τα ηχεία της σειράς βασίζεται σε ένα διάφραγμα θόλου από αλουμίνιο, αλλά η περιοχή γύρω από το πηνίο φωνής είναι ενισχυμένη με έναν δακτύλιο από ανθρακονήματα (η B&W ονομάζει αυτές τις μονάδες “Carbon Braced”). Το πλεονέκτημα της προσέγγισης αυτής είναι η άνοδος της συχνότητας συντονισμού του τουίτερ σε υψηλότερη τιμή (από τα 30kHz στα 40kHz), γεγονός που “καθαρίζει” την χρήσιμη περιοχή λειτουργίας του μεγαφώνου (γύρω και κάτω από τα 20kHz), όχι από τον συντονισμό αυτόν καθαυτό αλλά από την έμμεση επίδρασή του. Τα Carbon Braced τουίτερ είναι καλύτερα από τα τα Double Dome που έχει κατασκευάσει η B&W και στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι είναι τα καλύτερα τουίτερ που έχουν κατασκευάσει ποτέ, εκτός αυτών που βασίζονται στο διαμάντι τα οποία -με την ευκαιρία- έχουν συχνότητα συντονισμού στην περιοχή των 70kHz.
Η Σειρά 700 περιλαμβάνει οκτώ μοντέλα, με κορυφαίο το 702 S2. Συνολικά, στην σειρά, υπάρχουν τρία μοντέλα δαπέδου, τρία μοντέλα βάσης και δύο μοντέλα για χρήση στο κεντρικό κανάλι πολυκαναλικών συστημάτων. Όλα θα είναι διαθέσιμα σε φινιρίσματα “Gloss Black”, “Satin White” και “Rosenut”.
Για τις ανάγκες της σειράς, η B&W ανακοίνωσε παράλληλα και ένα υπογούφερ, το τέταρτο στην σειρά DB, με κωδικό DB4S. Βασίζεται σε μια μονάδα παρόμοια με αυτή του DB2D (10 ιντσών με κώνο από Carbon Aerofoil) και χρησιμοποιεί για την οδήγησή της τα ίδια ηλεκτρονικά με αυτό (ψηφιακό προενισχυτή με Dynamic EQ και Room EQ και τελικό ενισχυτή με διακοπτικό στάδιο ισχύος 1000W). Θα ελέγχεται μέσω της γνωστής εφαρμογής που έχει αναπτύξει η εταιρία και θα είναι διαθέσιμο με τα ίδια φινιρίσματα της σειράς 700.

info: Ν. Ι. Λάιος Α.Ε., τηλ.: 210-862.9513, http://www.laiosav.gr/, http://www.bowers-wilkins.com/