Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 13/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα ηχεία της AudioSolutions στην ελληνική αγορά.

Τα ηχεία της AudioSolutions στην ελληνική αγορά.
2016/12/12, [δ.τ.]

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εταιρία κατασκευής ηχείων από την Λιθουανία, η AudioSolutions, υποστηρίζεται, εδώ και λίγο καιρό, στην ελληνική αγορά από την Chameleon Audio. Ο Gediminas Gaidelis που βρίσκεται πίσω από την εταιρία, φαίνεται να γνωρίζει την τέχνη καλά και έχει να προτείνει μια σειρά προϊόντων που βασίζονται σε κορυφαία υλικά και εμπνευσμένη σχεδίαση.
Η AudoSolutions λειτουργεί στο Vilnius από το 2010 και αυτή τη στιγμή διαθέτει έναν κατάλογο προϊόντων με δύο πλήρεις σειρές, την εισαγωγική Overture και την κορυφαία Rhapsody, ενώ υπάρχουν δύο ακόμη μεμονωμένο προϊόντα, το Vantage και το Guimbarde.
Η σειρά Overture έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το κόστος και περιλαμβάνει πέντε μοντέλα, τρία δαπέδου, ένα βάσης και ένα για χρήση ως ηχείο διαλόγων. Χρησιμοποιούν καμπίνες από MDF, μονάδες χαμηλών/μεσαίων με κώνο από χαρτί, τουίτερ μαλακού θόλου και έχουν αντισταθμισμένα φίλτρα διαχωρισμού ώστε το μέτρο της εμπέδησης να μην εμφανίζει μεγάλες μεταβολές. Η δεύτερη πλήρης σειρά ηχείων της εταιρίας είναι η Rhapsody. Περιλαμβάνει και αυτή πέντε μοντέλα συνολικά, από τα οποία τα τρία είναι δαπέδου, το ένα βάσης ενώ υπάρχει, και εδώ, ηχείο για χρήση στο κεντρικό κανάλι πολυκαναλικών συστημάτων. Το μικρότερο ηχείο δαπέδου της σειράς είναι το Rhapsody 80, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στην έκθεση “Ήχος Εικονα 2016”, λίγο πριν το τέλος της περασμένης χρονιάς. Στη συγκεκριμένη σειρά, η AudioSolutions χρησιμοποιεί μονάδες της Seas και της SB Acoustics, φίλτρα με ποιοτικά υλικά (χωρίς τυπωμένα κυκλώματα) ενώ οι καμπίνες, που κατασκευάζονται από στρώσεις διαφορετικής ξυλείας οι οποίες καμπυλώνονται με εφαρμογή μεγάλης πίεσης, είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν χρονική ευθυγράμμιση στα μεγάφωνα.
Αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται το μοντέλο Vantage (φωτό), το οποίο είναι και το κορυφαίο ηχείο της εταιρίας. Πρόκειται για μια κατασκευή τεσσάρων δρόμων, σχεδιασμένη γύρω από μια μονάδα πλήρους φάσματος Satori, με κώνο διαμέτρου 170mm από ίνες αιγυπτιακού πάπυρου, η οποία έχει αναλάβει την περιοχή μεταξύ 200Hz και 10kHz. Η περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων μοιράζεται σε δύο γούφερ 180mm (μέχρι τα 50Hz) και ένα γούφερ με κώνο 260mm από αλουμίνιο (κάτω από τα τα 50Hz). Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ μαλακού θόλου που φτάνει μέχρι τα 30kHz. Η καμπίνα κατασκευάζεται από πολλαπλά στρώματα ξυλείας (με πάχος που ξεπερνά τα 40mm σε κάποια σημεία). Τέλος, για όσους συμπαθούν τα μικρά σε όγκο ηχεία, υπάρχει το δίδρομο Guimbarde, το οποίο απευθύνεται σε audiophiles που αναζητούν ένα ποιοτικό ηχείο για εφαρμογές desktop audio, μικρά συστήματα ή για να το χρησιμοποιήσουν ως δορυφόρο σε κάποιο σύστημα 2.1 (ή και μεγαλύτερο). Και εδώ, χρησιμοποιούνται φίλτρα με αντιστάθμιση και η κατασκευή της καμπίνας ακολουθεί την ίδια αρχή (με πολλαπλά στρώματα διαφορετικής ξυλείας).

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleonracks.com/, http://www.audiosolutions.lt/