Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 30/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Audio Research παρουσίασε τον τελικό VT80 στη σειρά Foundation.

Η Audio Research παρουσίασε τον τελικό VT80 στη σειρά Foundation.
2016/11/07, [δ.τ.]

Με τη νέα αισθητική της Audio Research και με δύο σημαντικές αλλαγές στο κύκλωμα, οι οποίες γίνονται για πρώτη φορά σε συσκευή της εταιρίας, ο VT80 είναι ο λαμπάτος τελικός ενισχυτής που συμπληρώνει την σειρά Foundation και έχει ως στόχο να διευρύνει το αγοραστικό κοινό του ιστορικού κατασκευαστή.
Με βάση τα όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου, ο VT80 είναι ο πρώτος που ενσωματώνει το κύκλωμα αυτόματης πόλωσης που σχεδιάστηκε από την ίδια την Audio Research και όχι μόνο ρυθμίζει αυτόματα το ρεύμα πόλωσης για κάθε λυχνία ισχύος ξεχωριστά, κάθε φορά που ενεργοποιείται ο ενισχυτής (αντισταθμίζοντας τις ανοχές που εμφανίζονται από την φθορά), αλλά μπορεί να αντισταθμίσει και τις διακυμάνσεις που προέρχονται από τη μεταβολή της τάσης του δικτύου. Επίσης, για πρώτη φορά, χρησιμοποιείται ξεχωριστή ασφάλεια (τήξης) σε κάθε λυχνία ώστε σε περίπτωση προβλήματος να μην επηρεάζεται το υπόλοιπο κύκλωμα και η επαναφορά του ενισχυτή σε λειτουργία να είναι ευκολότερη.
Ο VT80 βασίζεται τον Reference 75 από τον οποίο προέρχεται η βασική τοπολογία καθώς και οι μετασχηματιστές ισχύος και εξόδου. Αποδίδει 75W ανά κανάλι και μπορεί να χρησιμοποιήσει λυχνίες 6550, KT88, KT90, KT120 και KT150 (η αλλαγή των οποίων διευκολύνεται από το κύκλωμα αυτόματης πόλωσης), στο στάδιο εξόδου. Στη θέση της οδηγήτριας χρησιμοποιείται μια 6H30 ανά κανάλι. Το ανοικτού τύπου σασί (το οποίο αφήνει τις λυχνίες ακάλυπτες), είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα (φυσικό/ανοδιωμένο και μαύρο/ανοδιωμένο).
Ο ενισχυτής διαθέτει single ended και balanced εισόδους καθώς και λήψεις για φορτία 4 και 8Ω, με τους αντίστοιχους ακροδέκτες να είναι κατασκευασμένοι από ορείχαλκο και χρυσό. Υπάρχει ακόμη μετρητής χρόνου λειτουργία των λυχνιών καθώς και δυνατότητα ενσωμάτωσης σε σύστημα αυτοματισμού (με τις αντίστοιχες εισόδους 12V-triggering και RS232 για κεντρικό τηλεχειρισμό) ενώ ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει και την λειτουργία auto-οff η οποία απενεργοποιεί την συσκευή όταν παραμείνει ανενεργή (χωρίς σήμα στην είσοδο) για τέσσερις ώρες.

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, http://www.sonus-hifi.gr/, http://www.audioresearch.com/