Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 12/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Audio Hungary στην ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Audio Hungary στην ελληνική αγορά.
2017/05/25, [δ.τ.]

Με ιστορικές ρίζες που φθάνουν στο τέλος των 40s', η Audio Hungary έχει όλα τα εχέγγυα για να θεωρηθεί ένας “παραδοσιακός” κατασκευαστής και, ίσως, κάτι παραπάνω. Μπορεί τα σημερινά προϊόντα των Ούγγρων να μην έχουν το εύρος, την ποικιλία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό της BEAG/Univox από την οποία έλκουν την καταγωγή τους, είναι όμως άκρως ενδιαφέροντα με audiophile κριτήρια.
Η Audio Hungrary προσφέρει αυτή τη στιγμή έξι προϊόντα τα οποία βασίζονται όλα σε λυχνίες (εκτός από το MC step-up το οποίο είναι παθητικό και χρησιμοποιεί μετασχηματιστές). Υπάρχουν δύο ολοκληρωμένοι ενισχυτές, ο Qualiton A50i και ο Qualiton A20i, αμφότεροι με στάδια εξόδου push-pull σε τάξη A, με τον μεγαλύτερο A50i να αποδίδει 50W διαθέτοντας 2 KT120 ανά κανάλι και τον δεύτερο να αποδίδει 20W με δύο 5881. Και οι δύο ενισχυτές χρησιμοποιούν ECC83 για το στάδιο εισόδου και E88CC στη θέση της οδηγήτριας. Το μεγαλύτερο μοντέλο προσφέρει τέσσερις εισόδους (η μια balanced) και μια έξοδο line ενώ το μικρότερο τρεις εισόδους στάθμης line.
Οι κορυφαίες συσκευές της Audio Hungary είναι ο τελικός ενισχυτής APX 200, ο οποίος αποδίδει 100W ανά κανάλι, χρησιμοποιώντας Ρώσικες 6P5S και έχει απόκριση συχνότητας 15Hz-100KHz και ο προενισχυτής APR204 ο οποίος βασίζεται σε ECC83 και E88CC, περιλαμβάνοντας, μάλιστα, phono stage με παθητικό κύκλωμα αποέμφασης το οποίο προσφέρει κέρδος 54dB (MM). Οι τιμές των δύο συσκευών είναι ελκυστικές, με τον τελικό να πωλείται στα €3.450,- και τον προενισχυτή στα €1.450,-.
Η εταιρία προσφέρει, ακόμη, έναν εξωτερικό προενισχυτή phono, ο οποίος ονομάζεται Qualiton Phono και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με κεφαλές κινητού μαγνήτη όσο και με κεφαλές κινητού πηνίου (μέσω ενός προαιρετικού αρθρώματος). Το κύκλωμα βασίζεται σε διπλοτριόδους ECC83 και E88CC και, όπως και στην περίπτωση του προενισχυτή APR204, η αποέμφαση RIAA γίνεται μέσω παθητικού δικτυώματος και όχι μέσω βρόχου αρνητικής ανάδρασης. Το phono έχει εξωτερικό τροφοδοτικό. Τέλος, το MC Step-up της Audio Hungary μπορεί να παραγγελθεί ώστε να λειτουργεί σε συγκεκριμένες περιοχές αντίστασης (2-10, 5-30 και 15-50Ω) ή και να βελτιστοποιηθεί για συγκεκριμένη κεφαλή, κατόπιν παραγγελίας (με κάποια επιβάρυνση).
Τα προϊόντα της Audio Hungary είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική και την κυπριακή αγορά από την Chameleon Audio.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleonracks.com/, http://audiohungary.com/