Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κορυφαίο in-ear από την Audeze.

Κορυφαίο in-ear από την Audeze.
2017/05/18, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε το LCD-i4, ένα in-ear ακουστικό το οποίο βασίζεται στις ιδέες του LCD-4 αλλά απευθύνεται στους απαιτητικούς ακροατές που θέλουν να χρησιμοποιούν τα ακουστικά τους τόσο στο σπίτι, όσο και έξω από αυτό.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το LCD-i4 (το οποίο στοιχίζει περίπου 2.500 δολάρια) χρησιμοποιεί το ίδιο, εξαιρετικά λεπτό, διάφραγμα των μεγάλων LCD-4, το οποίο υποστηρίζεται από ισχυρούς μαγνήτες (με βάση την τεχνολογία Fluxor που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία) αλλά και από την κατασκευή Uniforce, που εξασφαλίζει την εφαρμογή μιας ομοιογενούς δύναμης από τους μαγνήτες αυτούς στο διάφραγμα (χρησιμοποιώντας πηνίο φωνής με μεταβλητή γεωμετρία). Τα ακουστικά έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την εταιρία σχεδιασμού Designworks και κατασκευάζονται στην Καλιφόρνια.
Το περίβλημα των ακουστικών θυμίζει πολύ αυτό της σειράς iSine αλλά, στην περίπτωση των LCD-i4, η εξωτερική πλευρά είναι κατασκευασμένη από μαγνήσιο, μια επιλογή η οποία, κατά την εταιρία, εκτός της ουδετερότητας μέσω της ελαχιστοποίησης των συντονισμών, βελτιώνει και την απόκριση συχνότητας χαμηλά, η οποία φθάνει τα 10Hz και είναι επίπεδη μέχρι τα 900Hz. Τα ακουστικά χρησιμοποιούν μια μονάδα (30mm) κάτι που βελτιώνει, όπως αναφέρει η Audeze την απόδοσή τους σε σχέση με σχεδιάσεις δύο δρόμων. Η ονομαστική τους εμπέδηση είναι 35Ω, επομένως η σωστή οδήγησή τους θέτει κάποιες απαιτήσεις ως προς τον ενισχυτή που θα χρησιμοποιηθεί.
Τα ακουστικά συνοδεύονται από ένα καλώδιο με πλεγμένους αγωγούς, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από επαργυρωμένο χαλκό συνεχούς χύτευσης τύπου Ohno (OCC: Ohno Continuous Casting). Στην πλέξη των αγωγών έχουν εισαχθεί και ίνες κέβλαρ ώστε να αυξηθεί η αντοχή του καλωδίου. Τα LCD-i4 θα είναι διαθέσιμα και με καλώδιο τερματισμένο σε XLR καθώς επίσης και με καλώδιο τερματισμένο με βύσμα TRRS 2.5mm, ώστε να είναι δυνατή η οδήγησή τους μέσω ενισχυτών που διαθέτουν balanced εξόδους. TRRS 2.5mm Αναμένονται στην αγορά άμεσα.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 6945-468.789, 210-383.9399, http://audiosoulstore.com/, http://www.audeze.com/