Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 13/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Και προενισχυτής phono στη σειρά “r” της Arcam.



Και προενισχυτής phono στη σειρά “r” της Arcam.
2017/01/25, [εταιρικό website]

Η σειρά “r” (rSeries) της Arcam απέκτησε πρόσφατα και έναν προενισχυτή φωνογραφικών κεφαλών, με σημαντικές δυνατότητες ρύθμισης. Ο rPhono, όπως ονομάζεται, προορίζεται για να αντικαταστήσει το ενσωματωμένο phono ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή με κάτι καλύτερο, ή -απλώς- να προσθέσει την δυνατότητα σύνδεσης ενός πλατό σε ένα σύστημα που δεν διαθέτει ανάλογες εισόδους.
Ο rPhono χρησιμοποιεί το γνωστό, τελείως λιτό, σασί της σειράς (γιαυτό άλλωστε η πίσω πλευρά του έχει και περισσότερο ενδιαφέρον!) και περιλαμβάνει δύο διαφορετικές εισόδους, μια για κεφαλή κινητού μαγνήτη και μια για κεφαλή κινητού πηνίου, και μια έξοδο single ended η οποία μπορεί να συνδεθεί σε είσοδο line ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή ή προενισχυτή. H Arcam έχει ενσωματώσει πλήρεις δυνατότητες ρύθμισης: Σε ό,τι αφορά την είσοδο κινητού πηνίου, η αντίστασή της μπορεί να ρυθμιστεί συνεχώς (και όχι βηματικά) από τα 50Ω μέχρι τα 550Ω, ενώ η είσοδος κινητού μαγνήτη μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την χωρητικότητα με επιλογή μεταξύ τεσσάρων τιμών (120, 220, 340 και 440pF). Ρυθμιζόμενο είναι επίσης και το κέρδος 60, 70, 80 ή 82dB για την είσοδο κινητού πηνίου και 30,40,50 ή 52dB για την είσοδο του κινητού μαγνήτη. Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από την πίσω πλευρά μέσω μικροδιακοπτών, με εξαίρεση την αντίσταση εισόδου (MC) η οποία γίνεται μέσω τρίμερ, ξεχωριστά για κάθε κανάλι. Ο προενισχυτής διαθέτει, ακόμη, υποηχητικό φίλτρο για την βελτίωση της απόδοσης με δίσκους που έχουν προβλήματα μηχανικής παραμόρφωσης.
Η ποιότητα κατασκευής είναι η γνωστή της σειράς “r”, με προσεγμένα τυπωμένα κυκλώματα, πολλαπλά σταθεροποιημένα τροφοδοτικά και σχεδίαση υψηλής ακρίβειας στο κομμάτι του κυκλώματος που πραγματοποιεί την αποέμφαση RIAA. Η εταιρία δίνει απόκλιση ±0.2dB για την περιοχή 20Hz-20kHz.

info: Sound Gallery, τηλ.: 210-6049.340, http://www.soundgallery.gr/, http://www.arcam.co.uk/