Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Μίνιμαλ SET από την Acuhorn.



Μίνιμαλ SET από την Acuhorn.
2017/08/31, [δ.τ.]

Ο TT Original της πολωνικής Acuhorn είναι ένας τελικός ενισχυτής ο οποίος βασίζεται σε μια τρίοδο 6C33C για να αποδώσει 6W ανά κανάλι ή 12W όταν λειτουργεί ως μονομπλόκ. Το ενδιαφέρον με την συγκεκριμένη σχεδίαση είναι ότι η τρίοδος είναι και το μοναδικό ενεργό εξάρτημα στο δρόμο του σήματος.
Η Acuhorn αναφέρει ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι εμπνευσμένη από τους πρώτους ενισχυτές της Western Electric και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός κυκλώματος με την απλούστερη δυνατή διαδρομή του σήματος. Το συνολικό κύκλωμα περιλαμβάνει έναν μετασχηματιστή εισόδου, ο οποίος πραγματοποιεί την ζεύξη του τελικού με το προηγούμενο στάδιο και οδηγεί απευθείας το πλέγμα της 6C33C, την ίδια την τρίοδο (μια ανά κανάλι ή δύο παράλληλα συνδεσμολογημένες αν ο ενισχυτής λειτουργεί ως μονομπλόκ) και έναν μετασχηματιστή εξόδου με λήψεις για ηχεία 8Ω και 4Ω. H τροφοδοσία του κυκλώματος βασίζεται σε έναν μετατροπέα DC-DC της Vicorpower και η πόλωση της λυχνίας γίνεται στα 400mA.
Με βάση τις λεπτομέρειες που δίνει η ίδια η εταιρία, ο μετασχηματιστής εισόδου είναι παρόμοιος με τον κλασσικό UTC LS-10 και υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της ευαισθησίας του τελικού μέσω ενός επιλογέα στην είσοδο, ο οποίος επεμβαίνει απευθείας στον λόγο μετασχηματισμού (με βήμα 3dB) προσφέροντας επιλογή κέρδους μεταξύ x7.5 και x22. Ο ίδιος επιλογέας έχει θέση mute και μια ακόμη θέση μέσω της οποίας γίνεται άμεση οδήγηση της 6C33C (το σήμα εφαρμόζεται απευθείας στο πλέγμα) από την έξοδο της προηγούμενης συσκευής. Για αυτή τη μέθοδο, η εταιρία προτείνει το προηγούμενο στάδιο (το πιθανότερο, το στάδιο εξόδου ενός προενισχυτή) να έχει αντίσταση εξόδου μέχρι 50Ω.
Ο TT Original μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως δικαναλικός τελικός (αποδίδοντας 2x6W) είτε ως μονομπλόκ (αποδίδοντας 12W -εννοείται ότι ένα στερεοφωνικό σύστημα θα χρειαστεί δύο...). Η εσωτερική καλωδίωση χρησιμοποιεί αγωγούς OCC (με χαλκό χύτευσης Ohno) και οι ακροδέκτες για την σύνδεση των ηχείων έχουν επίστρωση ροδίου. Ο ενισχυτής χρησιμοποιεί ένα “κάθετο” σασί, με μικρό πλάτος και σχετικώς μεγάλο ύψος και βάθος (οι διαστάσεις του είναι 85x320x280mm, πxβxυ), με τις λυχνίες τοποθετημένες στην κορυφή για καλύτερη ψύξη. Το βάρος της συσκευής είναι 11kg. Οι τιμές που δίνει η Acuhorn είναι €4.800,- για κάθε σασί.