Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/06/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η MARTIN LOGAN ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΌ ΗΧΕΙΟ...

AV BLOG 

SITE MAP


H Martin Logan γιορτάζει την 25ετία της με το CLX
23/06/2008
Στο μεγαλύτερο ποσοστό των audiophiles η Martin Logan είναι γνωστή ως κατασκευαστής υβριδικών ηλεκτροστατικών ηχείων, δηλαδή ηχείων που χρησιμοποιούν ένα διάφραγμα για τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες και ένα κλασικό ηλεκτροδυναμικό, ενεργό γούφερ για τις χαμηλές. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πλέον γνωστά ηχεία της υπήρξε το CLS που ξεκίνησε να παράγεται το 1985 και ήταν μια πλήρως ηλεκτροστατική σχεδίαση. Το CLX 25th Anniversary Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία του νέου ηχείου, κρατά τις αποστάσεις του από την λογική του υβριδικού και αποτελεί, ίσως, έναν φόρο τιμής στο CLS. Πρόκειται για ένα μεγάλο, πλήρως ηλεκτροστατικό ηχείο, με ύψος περίπου 1.80 και πλάτος 65 εκατοστά το οποίο χρησιμοποιεί μια μονάδα 57 ιντσών για τις υψηλές συχότητες και μια μονάδα ίδιου ύψους για τις χαμηλές. Η συχνότητα cross είναι 360Hz. Η Martin Logan έχει, όπως θα περίμενε κανείς, χρησιμοποιήσει όλες τις τεχνολογίες για τις οποίες είναι γνωστή κι έτσι η μονάδα των υψηλών συχνοτήτων είναι η γνωστή CLS XStat με την χαρακτηριστικά καμπυλωμένη επιφάνεια που εξασφαλίζει καλύτερη διασπορά, τους “αραιούς” στάτορες που διευκολύνουν την μεταφορά της ενέργειας στον αέρα και την τεχνολογία ανάρτησης της μεμβράνης ClearSpar η οποία είναι υπεύθυνη για την “διαφανή” αισθητική όλων των προϊόντων της εταιρίας.
Ενδιαφέρουσες είναι και οι επιλογές της Martin Logan όσον αφορά την μεμβράνη των χαμηλών συχνοτήτων. Αν και o όρος “DualForce Double Diaphragm, Triple Stator” δεν επεξηγείται σαφώς από την εταιρία, εκ των συμφραζομένων μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για ένα σύστημα με δυο διαφράγματα και τρεις στάτορες (εκ των οποίων ο τρίτος βρίσκεται ανάμεσα στα διαφράγματα). Η αρχιτεκτονική αυτή επιτρέπει στο ηχείο να παράγει πολύ μεγαλύτερη ακουστική πίεση χαμηλά, και επιπροσθέτως, με έλεγχο της οπίσθιας μεμβράνης, η Martin Logan μπορεί να να εξασθενήσει την ακτινοβολία προς τα πίσω, η οποία συχνά δημιουργεί προβλήματα στην τοποθέτηση των μεγάλων ηλεκτροστατικών ηχείων.
Το CLX έχει ευαισθησία 90dBSPL/2.83Vrms/m, απόκριση 56Ηz-23kHz (-3dB) και ονομαστική εμπέδηση 6Ω η οποία κατά την παράδοση των ηλεκτροστατικών εκμηδενίζεται στις πολύ υψηλές συχνότητες φθάνοντας τα 0.7Ω στα 20kHz.
ΙΝFO: Adamco, τηλ.: 210-644.4512, web: http://www.adamco.gr, http://www.martinlogan.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr