Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/07/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΗΧΕΙΟ ΤΟΥ LEIF MARTEN OLOFSSON...

AV BLOG 

SITE MAP


Coltrane Supreme: To κορυφαίο ηχείο της Marten
24/07/2007
Η πρώτη παρουσίαση του Coltrane Supreme έγινε, αν δεν κάνουμε λάθος, μέσα στο 2005 και όπως ήταν φυσικό εντυπωσίασε τους πάντες, όχι αδίκως: Πρόκειται για ένα σύστημα της σουηδικής Marten το οποίο περιλαμβάνει ένα βασικό ηχείο και ένα υπογούφερ ανα κανάλι, με επιδόσεις που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες: Η απόκριση συχνότητας του κυρίως ηχείου φθάνει τα 100kHz (+/-1.5dB) και του υπογούφερ κατεβαίνει μέχρι τα 15Hz (-3dB) και η ευαισθησία να φθάνει τα 93dB/W/m. Oι μονάδες που χρησιμοποιεί η Marten είναι κεραμεικές για τα γούφερ και τα μιντ/γούφερ (συνολικά χρησιμοποιούνται 4 επτάιντσα γούφερ και ένα επτάιντσο μιντ σε κάθε κυρίως ηχείο και 6 εννιάιντσα γούφερ σε κάθε υπογούφερ) και με θόλο από διαμάντι για το μιντ των 2 ιντσών και το τουίτερ 3/4 της ίντσας. Οι καμπίνες είναι κλειστού τύπου, κατασκευασμένες από ανθρακονήματα πάχους 25 χιλιοστών, με μπάφλα από ξύλο πάχους 60 χιλιοστών ενώ τα φίλτρα στο κυρίως ηχείο είναι πρώτης και δεύτερης τάξης. Μεταξύ του υπογούφερ και του κυρίως ηχείου υπάρχει ενεργό crossover τέταρτης τάξης με "δυνατότητα room correction" όπως το περιγράφει η εταιρία -χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από αυτό το θέμα.
Κάθε κυρίως ηχείο έχει ύψος 1.37 μέτρα και βάρος 70 κιλά ενώ τα υπογούφερ είνα ψηλότερα (1.76μ) και βαρύτερα, στα 90 κιλά. Για την τιμή του συστήματος δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, αλλά το κόστος του όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην αγορά των HΠΑ ήταν στην περιοχή των 250.000 δολλαρίων.
INFO: Concert Hall, τηλ.: 210-363.1302, web: http://www.concert-hall.gr/http://www.marten.se/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr