Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/05/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η KEF ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ MUON...

AV BLOG 

SITE MAP


Η Kef παρουσίασε το Muon
18/05/2007
Το Muon είναι ένα -το λιγότερο- εντυπωσιακό ηχείο του οποίου το περίβλημα είναι από φύλλα αλουμινίου πάχους 6 χιλιοστών και έχει μορφή ελάχιστα συμβατική, που χαρακτηρίζεται απο καμπύλες που αρμόζουν, θα έλεγε κανείς, περισσότερο σε έργο τέχνης και λιγότερο σε βιομηχανικό προιόν. Πίσω από την αισθητική του βρίσκεται ο βιομηχανικός σχεδιαστής Ross Lovegrove. Ο Lovegrove αρέσκεται στις σχεδόν βιολογικές μορφές με καμπύλες και έχει σχεδιάσει διάφορα γνωστά αντικείμενα όπως ένα ηλιακό αυτοκίνητο, τα καθίσματα business class της JAL, είδη υγιεινής και έπιπλα. H κατασκευή του Muon γίνεται με μια διαδικασία που θυμίζει την διαμόρφωση υλικού εν κενώ (vacuum forming) κατά την οποία το υλικό θερμαίνεται και τεντώνεται επάνω στο καλούπι με την βοήθεια κενού. Τα πρωτότυπα από όπου προέκυψαν τα καλούπια κατασκευάστηκαν από ένα κομμάτι αλουμινίου μήκους δύο μέτρων του οποίου η διαμόρφωση (με κοπτικό) κράτησε μια εβδομάδα. Τι αποτέλεσμα είναι μια "καμπίνα" ύψους δύο μέτρων, πλάτους 60 εκατοστών και βάθους 38 εκατοστών η οποία ζυγίζει 115 κιλά.
Η Kef, σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της Andrew Watson, προσπάθησε να φτάσει τον σχεδιασμό στα όρια της τεχνολογίας  και "να την αναπτύξει πέρα από αυτά". Χρησιμοποίησε 6 συνολικά γούφερ 250 χιλιοστών με μαγνήτες νεοδυμίου από τα οποία τα δύο ακτινοβολούν προς τα πίσω, ένα μιντ/γούφερ, επίσης 250 χιλιοστών, καθώς και μια μονάδα Uni-Q (με μιντ 165 χιλιοστών και τουίτερ 25 χιλιοστών). Το αποτέλεσμα είνα ένα τρίδορομο ηχείο τυπικά ευαίσθητο, στα 90dB/w/m, με απόκριση 25Hz-60kHz (+/-3dB), το οποίο έκανε την πρώτη εμφάνισή του στην έκθεση High End του Μονάχου, κερδίζοντας -εύκολα- τις εντυπώσεις.
ΙΝFO: ΕΤΥΤ, τηλ.: 210-674.1363, web: http://www.etyt.gr, http://www.kef.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr