Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/03/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΜΕ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ JPS LABS....

AV BLOG 

SITE MAP


Σειρά καλωδίων Aluminata από την JPS Labs
15.03.2007
Μετά την ποιότητα των ίδιων των αγωγών που μεταφέρουν το σήμα και (για πολλούς) το διηλεκτρικό υλικό -δηλαδή την μέθοδο μόνωσης/προστασίας του αγωγού, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας σχεδιαστής καλωδίων είναι η θωράκισή του. Η αρχική εντύπωση είναι πως η θωράκιση αφορά το σήμα που διαρρέει ένα καλώδιο, για πολλούς σχεδιαστές όμως (ανάμεσα τους και αυτοί της JPS -προφανώς), η θωράκιση θα πρέπει να προστατεύει και το περιβάλλον του αγωγού και τους άλλους αγωγούς γύρω του, από αυτά που ο ίδιος μεταφέρει. Στην παρουσίαση της Aluminata, η JPS Labs αναφέρει ότι η θωράκιση θα πρέπει να είναι ικανή να "μαζέψει" παρεμβολές των οποίων οι συχνότητες βρίσκονται μέσα σε ένα μεγάλο εύρος, θα πρέπει να έχει σημαντική διατομή ώστε να μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή της, να απορροφά κατά το δυνατόν τα σήματα ώστε να μην τα οδηγεί στα σασί των συσκευών ή την γείωση της εγκατάστασης και τέλος να είναι αρκετά εύκαμπτη ώστε το καλώδιο να είναι εύχρηστο. 
Οπως αντιλαμβάνεται κανείς και από το όνομα, τα καλώδια της σειράς Aluminata χρησιμοποιούν θωράκιση από μικρά κομμάτια αλουμινίου των οποίων η σύνθεση γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο (μια τεχνική την οποία η εταιρία ονομάζει PAS -Particle Aluminum Shield). Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, ότι ένα καλώδιο ηχείων μήκους δύο μέτρων έχει θωράκιση βάρους σχεδόν δύο κιλών και μέσου πάχους 7 χιλιοστών, ενώ διατηρεί την ευκαμψία του. Η ισοδύναμη διατομή της θωράκισης είναι αυτή ενός αγωγού με διάμετρο 13 χιλιοστών. Η εταιρία, επίσης αναφέρει ότι χρησιμοποιεί μια μέθοδο απορρόφησης των RF ώστε αυτά να μην μεταφέρονται στις συσκευές. Αν και θα θέλαμε πολύ να γνωρίζουμε με λεπτομέρειες την μέθοδο αυτή, η JPS αρκείται να αναφέρει ότι "απορροφά τον θόρυβο μετατρέποντάς τον σε άλλη μορφή" χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Η σειρά Aluminata διαθέτει καλώδιο μεταφοράς ρεύματος με διηλεκτρικό Kapton, καλώδιο ηχείων και καλώδια χαμηλής στάθμης (interconnects) τόσο για γραμμές single ended (τερματισμένα με βύσμτα RCA της WBT) όσο και για γραμμές balanced.
ΙΝFO: Αphrodite's Vision, τηλ.: 210-601.1126, web: http://www.aphroditesvision.com/, http://www.jpslabs.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr