Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/10/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΦΟΡΜΑ HD ΣΤΗΝ CEATEC JAPAN 2005...

AV BLOG 

SITE MAP


Κόντρες High Definition στην Ceatec...
10.10.2005
Με τους Ιάπωνες κατασκευαστές να έχουν σημαντικό μερίδιο στην ανάπτυξη των σχετικών τεχνολογιών και το Ιαπωνικό κοινό να είναι -ίσως- το καλύτερο στην άμεση κατανάλωση νέων ιδεών, η Ιαπωνική CEATEC (για την οποία, ειρήσθω εν παρόδω οι διοργανωτές δεν έχουν συμφωνήσει αν είναι του "2005" ή του "2006" αφού κάθε δελτίο τύπου αναφέρει διαφορετική χρονολογία...)  είναι ο ιδανικός χώρος για την παρουσίαση των εξελίξεων στο πλέον καυτό θέμα των consumer electronics, το επόμενο φορμά οπτικού δίσκου.  Η περισυνή CEATEC χρησιμοποιήθηκε από τα στρατόπεδα Blu-ray και HD-DVD για την επίδειξη του εφικτού της συγκεκριμένης τεχνολογίας και της πορείας πρός ένα πρότυπο (ή για να είμαστε ακριβείς, δύο...). Εφέτος, το πενθήμερο 4-8/10 στο εκθεσιακό κέντρο Makuhari, οι εταιρίες επέδειξαν συσκευές εν λειτουργία, το επόμενο λογικό βήμα στην εξέλιξη της όλης υπόθεσης.
Επί του προκειμένου, το Blu-ray έχει ένα προβάδισμα, με τις Sony, Sharp και Matsushtia να έχουν ήδη λάβει το βάπτισμα του πυρός, έχοντας παρουσιάσει στην αγορά συσκευές. Στο περίπτερο του Blu-ray παρουσιάστηκαν τα πρωτότυπα συσκευών της Pioneer, ενώ οι Hitachi και LG παρουσίασαν Blu-ray disc recorders με ενσωματωμένους σκληρούς δίσκους.
Η πλευρά "HD-DVD" είχε να επιδείξει την πρώτη επιτραπέζια συσκευή της Toshiba (ένα ογκώδες, λιτής αισθητικής μηχάνημα με δύο θύρες επέκτασης που στην φωτογραφία μοιάζουν με USB) καθώς και έναν οδηγό για χρήση σε υπολογιστή με διαστάσεις που επιτρέπεουν την τοποθέτησή του και σε laptop (υπήρχε στον ίδιο χώρο ένα Qosmio G20 με το συγκεκριμένο drive).  Ενδιαφέρουσα επίσης ήταν και η "έκθεση" κινηματογραφικής αφίσσας με θέμα ταινίας που έχουν περάσει σε DVD-HD.
ΙΝFO: web: http://www.blu-raydisc.com/, http://www.hddvdprg.com/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr