Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/01/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ CES 2006...

AV BLOG 

SITE MAP

Las Vegas 5-8 Ιανουαρίου

CES 2006

Ο John Curl επιτρέφει στην Parasound
Γνωστός από τις σχεδιάσεις του για την Mark Levinson καθώς και για το κύκλωμα του ΗCA-3500 της ίδιας της Parasound, ο John Curl επέστρεψε με την σχεδίαση του νέου προενισχυτή της εταιρίας με κωδικό JC-2.
Runco και CineWide/AutoScope
Μαζί με την Vidikron και η Runco υιοθέτησε το σύστημα CineWide/AutoScope για την προβολή ταινιών με κάδρο 2.35:1 (Cinemascope). Χρησιμοποιώντας αναμορφικούς φακούς και ψηφιακή επεξεργασία σήματος οι προβολείς μπορούν να εκμεταλλευθούν το σύνολο των ενεργών εικονοστοιχείων του DMD τους χωρίς να δημιουργούν μαύρες μπάρες και να μειώνουν την ανάλυση.  Η μετάβαση από τον λόγο 1.78:1 (16:9) στο 2.35:1 μπορεί να γίνει αυτόματα.
Universal player από την Cary
Η εταιρία παρουσίασε για πρώτη φορά επισήμως το Concept DVD 1 ένα player που είναι συμβατό με CD, DVD, SA-CD και DVD Audio. H Cary επίσης επέδειξε το Cinema DVD 7 μία συσκευή η οποία μπορεί  να εμφανίσει ταυτόχρονα τρείς διαφορετικές αναλύσεις στις εξόδους της, περιλαμβάνοντας component (μέχρι 720p από dac 12bit/108MHz), RGB (μέχρι 1080p από διπλό dac 12bit/216MHz) και HDMI (μέχρι 1080p από διπλό dac 12bit/216MHz, επίσης).
Component/HDMI Transcoder από την Sherwood
Η Sherwood ανακοίνωσε την συσευή HDMI-Link, η οποία προσφέρει την δυνατότητα μετατροπής των σημάτων component σε ψηφιακά σήματα συμβατα με HDMI καθώς επίσης και δυνατότητα routing δύο εισόδων HDMI σε μία έξοδο.
Σειρά Destiny από την Creek
Αλλάζοντας αισθητά την προσέγγισή της ως προς την εξωτερική εμφάνιση και το user interface η Creek παρουσίασε το CD player και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Destiny.  Κατά την εταιρία, η σειρά αυτή σηματοδοτεί την μετακίνησή της από την budget κατηγορία σε περισσότερο απαιτητικές συσκευές.
Kορυφαίο ψηφιακό σύστημα από την Wadia
Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παρελθόντος στον ψηφιακό ήχο, επέδειξε την σειρά 9, με την ονομασία Decoding Computer. Πρόκειται για ένα σύστημα που περιλαμβάνει ξεχωριστούς μονοφωνικούς DACs (921 Decoding Computers) οι οποίοι οδηγούνται από έναν ψηφιακό προενισχυτή (931 Digital Controler).
Light In the Dark/Turntabel's Choice
Λαμπάτος τελικός ενισχυτής με τέσσερεις διπλοτριόδους E88CC και αρχιτεκτονική dual μονο από την Einstein, η οποία επέδειξε επίσης (μεταξύ άλλων) και τον προενισχυτή The Turntable's Choice, μόνο για κεφαλές κινητού πηνίου.
DAC I Mk 3 από την Accustic Arts
Ο DAC I MK3 χρησιμοποιεί upsampling 8x στα 48kHz (384kHz) και επεξεργασία 32bit στο ψηφιακό μέρος, ενώ το αναλογικό κομμάτι υποστηρίζεται από δέκα κορυφαίους τελεστικούς ενισχυτές της Burr-Brown (ΟPA627) και έχει στάδιο εξόδου σε τάξη Α.
ΧRT2K από την McIntosh
Το συγκεκριμένο ηχείο ακολουθεί την αρχιτεκτονική του line array (όπως την είδαμε στο XRT28) αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα: Πρόκειται για μία σχεδίαση με 40 τουίτερ, 64 μίντ και έξι γούφερ ανα ηχείο, του οποίου η απόκριση εκτείνεται από τα 16Hz μέχρι τα 45kHz.  Η τιμή του στις HΠΑ βρίσκεται στην περιοχή των 40.000 δολλαρίων.
Mark Levinson σε περιορισμένη έκδοση
Μόνο 150 κομμάτια του No.51, της νέας ψηφιακής πηγής της Mark Levinson θα πωληθούν σύμφωνα με την εταιρία: Πρόκειται για ένα CD/DVD player το οποίο όμως δεν είναι συμβατό με DVD Audio και SA-CD.  Το κόστος του θα βρίσκεται στην περιοχή των 18.000 δολλαρίων.
Ο αντικαταστάτης των Krell CAST
Η σειρά Evo της Krell παρουσιάστηκε επισήμως στην CES και πρόκειται να αντικαταστήσει τις συσκευές της σειράς CAST.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Evo θα περιλαμβάνει τέσσερεις τελικούς ενισχυτές (EVO 402 -στερεοφωνικός 400W ανά κανάλι, EVO 403 -τρικαναλικός 400W ανά κανάλι, EVO 600 - μονομπλόκ 600W, EVO 900 -μονομπλόκ 900W) και δύο προενισχυτές (EVO222 - σε δύο σασί και EVO 202 - dual mono σε τέσσερα σασί).  H ιδέα πίσω από την νέα σειρά είναι οι εξαιρετικές επιδόσεις ανοικτού βρόγχου των κυκλωμάτων (με εύρος που φθάνει το 1.5MHz και παραμόρφωση μικρότερη του 0.0005%, στην περίπτωση των προενισχυτών) που κάνουν την ύπαρξη ολικής αρνητικής ανάδρασης περιττή και επιτρέπουν στον σχεδιαστή να  υλοποιήσει κυκλώματα μόνο με στοιχεία τοπικής ανάδρασης.
Ο πρώτος προβολέας με εγγενή ανάλυση 1080
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, Η projectiondesign παρουσίασε στην CES τον πρώτο προβολέα που χρησιμοποιεί το νέο DMD της Texas Instruments (DC3) με εγγενή ανάλυση 1080 γραμμών.  Ο Αction! model three χρησιμοποιεί χρωματικό τροχό επτά τομέων, χρησιμοποιεί την τεχνολογία ΒrilliantColor της Texas Instruments  και υτποστηρίζεται από τον επεξεργαστή βίντεο Crystalio II που τρέχει αλγόριθμους της Gennum. Η φωτεινότητά του είναι ρυθμιζόμενη από τα 500 έως τα 2500 ANSI Lumens και υποστηρίζει προοδευτική σάρωση (1080p).
Νέα μοντέλα από την Prima Luna
Ο Ολλανδός κατασκευαστής παρουσίασε δύο νέους τελικούς ενισχυτές, τους Model 6 και Model 7, με λυχνίες EL34 και KT88 αντίστοιχα.
rLead από την Arcam
Το rLead είναι ένα μικρό interface που επιτρέπει την σύνδεση του iPod στα συστήματα  Arcam Solo.  Το interface χρησιμοποιεί το βύσμα του iPod (για το docking) ώστε να μεταφέρει τα σήματα ελέχγου από το Solo στο player της Apple και το κείμενο από την οθόνη του iPod στην οθόνη του Solo.  H μεταφορά των ηχητικών σημάτων γίνεται από ξεχωριστό καλώδιο σε μία είσοδο line του Solo.
Ο πρώτος πολυκαναλικός Threshold
H Threshold παρουσίασε τον πρώτο πολυκαναλικό τελικό της, με κωδικό S/3700e. Πρόκειται για μία σχεδίαση πέντε καναλιών με απόδοση 120W/8Ω για κάθε κανάλι η οποία χάρις στην αρθρωτή κατασκευή της μπορεί να επεκταθεί στα έξι ή και τα επτά κανάλια.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία επέδειξε επίσης μία νέα σειρά ενισχυτικών βασισμένων στην τοπολογία Stasis του Nelson Pass.
Πρώτη επίδειξη 103 Plasma 103 ιντσών
H Panasonic επέδειξε μία οθόνη plasma με διαγώνιο 103 ιντσών και δυνατότητα προβολής 1080p. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας η βασική δυσκολία στην δημιουργία οθονών τεχνολογίας πλάσμα με τόσο μεγάλες διαγωνίους είναι η διατήρηση σταθερής ποιότητας σε όλη την έκταση του πάνελ.  Η νέα οθόνη βασίζεται σε τεχνολογίες οδήγησης που η Panasonic ήδη εφαρμόζει στα κορυφαία μοντέλα 50 και 65 ιντσών 1080p που παρουσίασε πρόσφατα.
Sanyo Xacti HD1
Είναι το πρώτο camcorder ικανό να αποθηκεύσει λήψεις υψηλής ανάλυσης σε κάρτα μνήμης.  Το Xacto HD1 μπορεί να εγγράψει βίντεο 720p και στατικές εικόνες 5.1 megapixels σε κάρτες SD.  H κωδικοποίηση του βίντεο γίνεται με codec ΜPEG-4 και η οθόνη είναι OLED 2.2 ιντσών. Οι χρόνοι αποθήκευσης είναι 21 λεπτά ανα GB της κάρτας SD για βίντεο 720p και 60 λεπτά ανα GB για βίντεο 480p στα 30fps.
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr