Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update:  Κυριακή, 11/01/2004


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►CES 2004 NEWSLETTER, #4/4, 11/01/2004...

AV BLOG 

SITE MAP

CES 2004 Νewsletter

#1-08/01/2004,  #2-09/01/2004#3-10/01/2004#4-11/01/2004ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ,  ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ...►


TOP Stories...

 

ΗΤ500 LINK από την SIM2

Ο ΗΤ500 LINK χρησιμοποιεί τρία τσίπ DLP ΗD2  (ένα για κάθε βασικό χρώμα) και περιλαμβάνει έναν εξωτερικό επεξεργαστή σήματος (DigiOptic) με τον οποίο συνδέεται μέσω οπτικής ίνας (ο προβολέας συνοδεύεται από μία ίνα 20 μέτρων, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν πολύ μεγαλύτερα μήκη).  Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου σύνδεσης είναι ότι ο επεξεργαστής (με τις εισόδους των πηγών) μπορεί να τοποθετηθεί μακρυά από τον προβολέα εξασφαλίζοντας πολύ μικρότερες απώλειες σήματος και χαμηλότερο θόρυβο.  Ο επεξεργαστής προσφέρει δώδεκα εισόδους ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνonται και HDMI/DVI. Ο προβολέας έχει εγγενή ανάλυση 1280x720 εικονοστοιχεία (16:9) και μπορεί να δημιουργήσει εικόνες με διαγώνιο από 50 έως 300 ίντσες.

Προιόντα...

 

MP3 players από την Aiwa

Aiwa Pavit

Aiwa AZ-RS128

Aiwa HZ-DS2000

Η Aiwa παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα σειρά από mp3 players στα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα νέο μέσο αποθήκευσης που ονομάζεται Pavit.  Το Pavit μπορεί να συνδεθεί σε θύρα USB 1.1 ή 2.0 και να αποθηκεύσει tracks τα οποία στην συνέχεια μεταφέρει στο player.  Με δεδομένη την σχέση Aiwa/Sony δεν είναι περίεργο που το Pavit έχει κάποιες ομοιότητες με το Memory Stick.  H σειρά των players περιλαμβάνει πέντε μοντέλα με διάφορες δυνατότητες (AZ-RS128, AZ-ES128, AZ-FS128, AZ-HS128, AZ-BS32), ανάμεσά τους και ένα με ενσωματωμένο ηχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μουσική στο... μπάνιο (AZ-BS32), τα οποία χρησιμοποιούν το Pavit ενώ υπάρχουν δύο ακόμη (ΗΖ-WS2000, HZ-DS2000)  με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο των 2GB και εξαιρετικά μικρές διαστάσεις.

Καλώδιο τροφοδοσίας Valhalla Reference Power Cord
Η Nordost χρησιμοποιεί στην κατασκευή του καλωδίου αυτού την τεχνολογία "Dual Micro Mono-Filament" που έχει αναπτύξει η ίδια με αποτέλεσμα, σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της εταιρίας, η ταχύτητα διάδοσης μέσω των αγωγών να βρίσκεται στο 90% της ταχύτητας του φωτός, σε αντίθεση με αυτήν στα συμβατικά καλώδιο που δεν ξεπερνά το 50%.

 
CD player Μikado από την Gryphon
Το Mikado της Gryphon οριοθετεί την τρίτη γενιά players  που χρησιμοποιεί την τεχνολογία upsampling της εταιρίας η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικώς στο CDP-1 και στην συνέχεια στο Adagio.  Είναι, όμως, ενδιαφέρον και από αισθητικής πλευράς καθώς πρόκειται για ένα top-loader κατασκευασμένο από συνδυασμό μεταλλικών και ακρυλικών τμημάτων.

 
Ψηφιακός ισοσταθμιστής ηχείων από την DEQX.
Η DEQX παρουσίασε έναν ψηφιακό επεξεργαστή με την ονομασία DEQX Callibrated Release 1 PDC-2.6 ο οποίος διαθέτει δύο εισόδους και έξι εξόδους.  Το σήμα στις εξόδους έχει υποστεί επεξεργασία από ψηφιακά φίλτρα γραμμικής φάσης που είναι δυνατόν να προσφέρουν πολύ μεγάλες κλισεις (μέχρι 300dB/oct).  Ο επεξεργαστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα διενίσχυσης ή τριενίσχυσης, ή, ακόμη, με ηχεία που προσφέρουν δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης ή τριπλοκαλωδίωσης (και παθητικά φίλτρα) ή και σε συνδιασμό με ενεργά ηχεία.  Η διόρθωση γίνεται σε δύο φάσεις και αφορά, πρώτα την διόρθωση των ατελειών του ίδιου του ηχείου και στην συνέχεια την διόρθωση των προβλημάτων ακουστικής του χώρου.

 
Μartin Logan Grotto
Το Grotto της Martin Logan είναι ενεργό υπογούφερ με σερβοέλεγχο που χρησιμοποιεί το 10ιντσο γούφερ με τον κώνο από αλουμίνιο του Descent.  Το μικρό βάρος του κινούμενου μέρους και ο ισχυρός μαγνήτης που χρησιμοποιείται εξασφαλίζουν μεγάλες διαδρομές με χαμηλές παραμορφώσεις. Η κατασκευή της καμπίνας υπόσχεται, επίσης χαμηλούς χρωματισμούς και η εταιρία αναφέρει συνολική μείωση των παραμόρφωσεων σε σχέση με τον ανταγωνισμό, της τάξης του x3 έως x10.

Lamm Μ1.2 Reference
H Lamm επέδειξε στην CES τον M1.2 Reference.  Πρόκειται για έναν τελικό ενισχυτή σε καθαρή τάξη "Α" o οποίος αποδίδει 100w σε φορτία 8Ω και 4Ω, 200w σε φορτία 2Ω και 300w σε φορτία 1Ω.  Είναι μία mono υβριδική σχεδίαση που χρησιμοποιεί μια λυχνία 6922 και δώδεκα MOSFET στην έξοδο, χωρίς βρόγχο ολικής αρνητικής ανάδρασης.

Βύσματα τύπου "Μπανάνα" από την Eichmann Technologies
Τα νέα βύσματα ηχείων που παρουσίασε η Eichmann, χρησιμοποιούν ως αγώγιμο υλικό ένα κράμα χαλκού-τελλουρίου που, σύμφωνα με την εταιρία, είναι εξαιρετικά καλός αγωγός με ελαχιστοποιημένο επιδερμικό φαινόμενο.  Η σφήνωση του βύσματος γίνεται με την βοήθεια ενός πλαστικού άξονα και όχι, όπως στις συμβατικές κατασκευές, με αγώγιμα ελάσματα.

ΗP200 από την Hovland
H Ηovland παρουσίασε τον νέο προενσιχυτή γραμμής με την ονομασία HP200. Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας ο HP200 είναι η απάντησή της στην απαίτηση του κοινού για τηλεχειρισμό στον HP100 η οποία όμως ξέφυγε από τον αρχικό στόχο της και έγινε ένας εντελώς νέος κορυφαίος προενισχυτής γραμμής με διαφορετική αισθητική.

Μagnum Dynalab MD106
Ο ΜD106 είναι ο κορυφαίος δέκτης της νέας σειράς "Τriode Tube" της εταιρίας που παρουσίασε η Magnum Dynalab στην CES.  Πρόκειται για ένα κύκλωμα λήψης αποδιαμόρφωσης πέντε σταδίων που οδηγεί έναν τριοδικό ενισχυτή σχεδιασμένο ειδικά για την Magnum από τον Zdenko Zivkovic τον άλλωτε κορυφαίο σχεδιαστή της Sonic Frontiers. H κατασκευή περιλαμβάνει κορυφαία υλικά όπως οι επιχρυσωμένες επαφές στις λυχνιολαβές, οι πυκνωτές ΜΙΤ, τα βύσματα της WBT και οι εσωτερικές καλωδιώσεις με ασημένιο καλώδιο της Kimber.

Σύστημα Home Theater  από την Jamo
H Jamo επέδειξε το Concept 2F που περιλαμβάνει μία οθόνη 42  ιντσών plasma (HDP 4250) ένα combo ραδιοενισχυτή/dvd player
με δυνατότητες αποκωδικοποίησης DivX και προοδευτική σάρωση καθώς και ένα σύστημα ηχείων 5.1.  Ολα ελέγχονται από ένα κοινό τηλεχειριστήριο.

Την τελευταία στιγμή...
Conrad Johnson ACT2: Τριοδικός προενισχυτής γραμμής με κύκλωμα που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού ART της εταιρίας.  Ο προενισχυτής διαθέτει τηλεχειρισμό και αναμένεται να στοιχίζει περίπου 12.000 δολλάρια στην αγορά των ΗΠΑ. Universal player από την McCormack: Ονομάζεται UDP-1 και είναι συμβατό με CD, CD-R, DVD-Video, DVD-A και SACD. The Phantom από την Graham Engineering: O Robert Graham ανακοίνωσε την κυκλοφορία, μέσα στους πρώτους μήνες του 2004, του πλατό The Phantom. Sonneteer Orton: Oλοκληρωμένος ενισχυτής με αρχιτεκτονική dual mono ο οποιος προσφέρει ρύθμιση του κέρδους ξεχωριστά για κάθε κανάλι.

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2003
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr