Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/09/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Καλοκαιρινό Top-10:
Οι δέκα συσκευές που μας εντυπωσίασαν!

Καλοκαιρινό Top-10

Οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται! Και το Top-10 του καλοκαιριού που δημοσιεύουμε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στο avmentor, δεν είναι μόνο ένας συμβολισμός των θερινών διακοπών, αλλά έχει πραγματική αξία: Οι δέκα πιο ενδιαφέρουσες συσκευές από όσες δοκιμάσαμε στην αρχή της χρονιάς, εκτός από αξιανάγνωστες αποτελούν και μια καλή ένδειξη για το τί θα ακολουθήσει την θερμή περίοδο που οδηγεί στο τέλος της χρονιάς. Τις παραθέτουμε με χρονολογική σειρά:

Δημήτρης Σταματάκος

Cambridge Audio EVO 150 - Ολοκληρωμένο σύστημα.
Cambridge Audio EVO 150 - Ολοκληρωμένο σύστημα. Αν το Evo προέρχεται από το Evolution, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το Evo 150 είναι η άποψη της Cambridge Audio για την εξέλιξη αυτού που ονομάζουμε γενικώς “ολοκληρωμένο ηχοσύστημα”, δηλαδή μια λύση η οποία περιλαμβάνει τα πάντα, εκτός -ίσως- από τα ηχεία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να διαφωνήσουμε με τους Βρετανούς. Διαβάστε το γιατί...
FIM Audio ΤΚ004-D - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
FIM Audio ΤΚ004-D - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής. Γνωρίσαμε την FIM Audio ως θιασώτη των προσεγμένων γραμμικών σταδίων εξόδου, όπου η τάξη Α και η τοπολογία trimodal είχαν τον πρώτο λόγο στα στάδια ισχύος. Εντάξει. Οι καιροί αλλάζουν και ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής της εταιρίας είναι περισσότερο cool... Κυριολεκτικά. Τα διακοπτικά αρθρώματα της NewClassD ζεσταίνονται ελάχιστα.
MSB Technology Discrete DAC - Μετατροπέας D/A.
MSB Technology Discrete DAC - Μετατροπέας D/A. Είναι ο μικρότερος μετατροπέας d/a της MSB, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα με απόλυτα κριτήρια. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια σχεδίαση που βασίζεται στην διάσημη custom προσέγγιση του Αμερικανού κατασκευαστή, έχει αρθρωτή κατασκευή και, στην διαμόρφωση της δοκιμής, συνοδεύεται από ένα έξυπνο σύστημα απομόνωσης της γραμμής USB. Digital Audio σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του.
Mark Levinson Νο. 5805 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC.
Mark Levinson Νο. 5805 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC. Με βάρος που αγγίζει τα τριάντα κιλά, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της σειράς 5000 είναι, με τα δεδομένα της Mark Levinson μια κόμπακτ, την λες και χαμηλών τόνων, σχεδίαση. Μην τον αφήσετε να σας παραπλανήσει. Πρόκειται για μια μηχανή-επίδειξη περφεξιονισμού η οποία είναι ικανή για όλα.
Audioengine B-Fi - Wireless Streamer/DAC.
Audioengine B-Fi - Wireless Streamer/DAC. Θέλεις ένα streamer που να κάνει τα βασικά, να τα κάνει σωστά, να μην στοιχίζει μια περιουσία και να τοποθετείται, σχεδόν, οπουδήποτε. "Ενδιαφέρουσα ιδέα" είπε η Audioengine και σχεδίασε το B-Fi. "Για φέρε", είπαμε εμείς και κάναμε την δοκιμή...
Wilson Audio SabrinaX - Ηχείο δαπέδου.
Wilson Audio SabrinaX - Ηχείο δαπέδου. Ένα από τα πλέον επιτυχημένα και σημαντικά ηχεία της Wilson τελειοποιείται, στο όριο της τεχνογνωσίας της, και φιλοδοξεί να γίνει ακόμη καλύτερο, διατηρώντας την αρχική ιδέα: Το SabrinaX είναι η νέα έκδοση του κορυφαίου προσιτού ηχείου δαπέδου της εταιρίας, απλώς με κάποιο τρόπο κατάφεραν να το κάνουν ακόμη καλύτερο.
hARt Lab Tune Three - Τελικός ενισχυτής.
hARt Lab Tune Three - Τελικός ενισχυτής. Στην πρώτη μας επαφή με έναν καινούριο Έλληνα κατασκευαστή, δοκιμάζουμε έναν τελικό ενισχυτή που πραγματικά ξεχωρίζει όχι μόνο με την ποιότητα κατασκευής του, αλλά με την αρχιτεκτονική του και τις ιδέες που βρίσκονται πίσω του. Στον χώρο του audio υψηλών επιδόσεων, δεν υπάρχει τίποτε πιο ελκυστικό από την σκέψη που βρίσκεται έξω από τα ειωθότα.
Cyrus Audio Pre-XR - Προενισχυτής/DAC.
Cyrus Audio Pre-XR - Προενισχυτής/DAC. Αν και δεν τρέφουμε ελπίδες ότι, κάποια στιγμή, ο σχεδιασμός μιας συσκευής ήχου υψηλής πιστότητας θα θεωρηθεί ως μια από τις καλές τέχνες, δεν παύει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιοι κατασκευαστές συμπεριφέρονται, πράγματι, ως καλλιτέχνες. Η Cyrus είναι ένας από αυτούς και ο κορυφαίος προενισχυτής της έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες που είχαμε ήδη από την εποχή του πρώτου Cyrus 2, των αδελφών Azima και του Stan Curtis, το 1984. Οι άνθρωποι κάνουν Τέχνη.
Cayin RU6 - Προσωπικός DAC/Ενισχυτής ακουστικών.
Cayin RU6 - Προσωπικός DAC/Ενισχυτής ακουστικών. Η Cayin γνωρίζει καλά το παιχνίδι των ενισχυτών για ακουστικά και το παίζει εδώ και αρκετό καιρό με επιτυχία (και αρκετά μοντέλα). Ωστόσο, το RU6 είναι κάτι διαφορετικό: Απλό, ιδιαίτερα μικρό και λιτό, αλλά με άποψη, φέρνει στην επιφάνεια μια εναλλακτική προσέγγιση στο πώς μπορεί να σχεδιαστεί μια τέτοια συσκευή, ικανή να εξαφανιστεί σε κάθε τσέπη, αλλά -την ίδια στιγμή- να αφορά τους ακροατές με υψηλές απαιτήσεις.
Innuos ZENmini Mk3 - Audio Server/Streamer/DAC.
Innuos ZENmini Mk3 - Audio Server/Streamer/DAC. Η Innuos και τα προϊόντα της αποτελούν τους αντίποδες της συμβατικής, βασισμένης σε υποδομή υπολογιστών, λύσης για την αποθήκευση, διαχείριση και αναπαραγωγή μουσικών αρχείων. Ενόσω η συζήτηση μεταξύ εξειδικευμένων και γενικής χρήσης προσεγγίσεων συνεχίζεται, δοκιμάσαμε την προσιτή πρόταση της εταιρίας.