Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/01/2020

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Stratos Vassilikos Airotel | Aθήνα, 25-26/1/2020

Ήχος Εικόνα Show 2020 - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Metronome είναι μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες γαλλικές εταιρίες. Εδώ φαίνεται το CD player/DAC CD8 S, στην έκδοση “t” η οποία περιλαμβάνει και λαμπάτο στάδιο εξόδου. Υποστηρίζει sample rates μέχρι 32/384 και βασίζεται σε ολοκληρωμένα της Asahi Kasei.

Ο Le DAC είναι ο εισαγωγικός DAC της εταιρίας, με δυνατότητα streaming μέχρι 32/384 μέσω της θύρας USB. Το στάδιο εξόδου είναι ημιαγωγικό σε τάξη Α. Ανήκει στη σειρά Classica, μαζί με το νέο player 2S και αποτελούν την φυσική συνέχεια συσκευών όπως το CD 8 S, με διαφορετικό, πιο βαρύ, σασί.

Ο Nu-Vista 600 είναι ο μικρότερος ολοκληρωμένος ενισχυτής της σειράς Nu-Vista. Είναι μια υβριδική σχεδίαση με προενισχυτικό στάδιο που βασίζεται σε λυχνίες Nuvistor και ημιαγωγικό στάδιο ισχύος το οποίο αποδίδει 200W ανά κανάλι.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ίσως μια από τις καλύτερες ιδέες των τελευταίων ετών στον χώρο των μουσικών σέρβερ, ο MusiCHI SRV-01 (με το εξωτερικό τροφοδοτικό PSU-MC01) είναι μια μίνιμαλ, ειδικά προσανατολισμένη για playback υπολογιστική πλατφόρμα η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα διαχείρισης δισκοθήκης MusiCHI.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση από την Nexus Acoustics: Ο RD-500 είναι ένας λαμπάτος USB DAC, ο οποίος βασίζεται σε τριόδους 2Α3 της Emission Labs. Η χρήση μιας λυχνίας ισχύος σε στάδιο εξόδου στάθμης line προσφέρει, όπως μάθαμε, σημαντικά πλεονεκτήματα. Δίπλα του ο ολοκληρωμένος Shinai δια χειρός Massimiliano Magri (Grandinote)

Το PE 4040 Mk II είναι το κορυφαίο πλατό της Perpetuum Ebner. Πρόκειται για μια σχεδίαση με αναρτημένο υποσασί, μετάδοση μέσω ιμάντα, σύγχρονο κινητήρα (της Papst) με ηλεκτρονικό έλεγχο στροφών και πλατό από αλουμίνιο. Ο βραχίονας είναι ο TP 92, με στέλεχος από αλουμίνιο. Το πλατό παραδίδεται με μια κεφαλή Ortofon MC Quintet Black S. Πατά σε ένα ρακ της ελληνικής Exelixis, η οποία έχει επανέλθει δριμύτερη.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ίσως το πλέον εντυπωσιακό από τα πλατό της Pro-Ject, είναι το Signature 12. Σχεδιασμένο για τα 20 χρόνια της εταιρίας χρησιμοποιεί μαγνητική στήριξη και έδραση, οδήγηση μέσω ιμάντα και σφονδύλου και ηλεκτρονικό έλεγχο των στροφών. Ο βραχίονας, επίσης της Pro-Ject είναι μονοσημειακής έδρασης.

Η σειρά Κ της ProAc χρησιμοποιεί γούφερ με κώνους από κέβλαρ. Εδώ, το K6, μια τρίδρομη σχεδίαση δαπέδου, η οποία χρησιμοποιεί δύο γούφερ 6.5 ιντσών, ένα μιντ θόλου 2 ιντσών με χοάνη από μασίφ αλουμίνιο και το γνωστό τουίτερ ribbon της εταιρίας. Η φόρτιση είναι bass reflex.

Η σειρά Platinum+ της Quadral βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας από την κορυφαία σειρά Aurum. To Five (αριστερά) είναι ένα τρίδρομο δαπέδου με συστοιχία D'Appolito και γούφερ 210mm, ενώ το Two είναι ένα ηχείο βάσης, με το ίδιο τουίτερ (RiCom) και μιντ/γούφερ 155mm.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Ricable είναι μια Ιταλική εταιρία κατασκευής καλωδίων με πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων η οποία περιλαμβάνει interconnect, καλώδια ηχείων, ψηφιακά και καλώδια HDMI. Τα καλώδια είναι οργανωμένα σε τέσσερις σειρές από την Primus (εισαγωγική) και τις Magnus και Dedalus, μέχρι την κορυφαία Invictus.

Η Soundcast είναι μια εταιρία που εξειδικεύεται σε ηχεία εξωτερικών χώρων με μεγάλη αντοχή σε δυσμενείς συνθήκες και περιβάλλοντα. Εδώ, το VG7, ασύρματο και αδιάβροχο, με γούφερ 7 ιντσών και τέσσερις full range μονάδες θόλου. Υποστηρίζει συνδέσεις Bluetooth και NFC και έχει αυτονομία μέχρι 20 ώρες.

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι η Teac έχει επιστρέψει στην ελληνική αγορά και αυτό μόνο θετικό είναι για τους φίλους του καλού ήχου. Εδώ το πολύ ενδιαφέρον combo NR-7CD της εταιρίας, μια συσκευή η οποία περιλαμβάνει CD/Network player και ολοκληρωμένο ενισχυτή. Μπορεί να διαχειριστεί streams μέχρι 32/384 και DSD 2x.

Thumbnail Thumbnail

Η Thonet & Vander κατασκευάζει ενεργά και ασύρματα ηχεία. Εδώ, το Kurbis, ένα ενεργό μίνι μόνιτορ, δύο δρόμων, με τουίτερ ίνσαςς μεταξωτού θόλου και γούφερ 5.25 ιντσών με κώνο από αραμίδιο. Υποστηρίζει ασύρματη μετάδοση Bluetooth v4.0.

Δύο διαφορετικές γενιές ηχείων της Γαλλικής Triangle. Δεξιά το Delta της γνωστής σειράς Signature, ένα τρίδρομο δαπέδου με το χαρακτηριστικό τουίτερ και αριστερά το BR08 της νέας σειράς Borea. Βασίζεται σε νέο τουίτερ μεταξωτού θόλου 25mm και νέο μιντ 160mm το οποίο έχει τις βάσεις του στις αντίστοιχες μονάδες της σειράς Esprit Ez.