Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/01/2020

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Stratos Vassilikos Airotel | Aθήνα, 25-26/1/2020

Ήχος Εικόνα Show 2020 - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η νεότερη έκδοση του Air Force III ονομάζεται Premium και έχει μικρές βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό μοντέλο αλλά διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρίας, όπως είναι η πνευματική έδραση και η αντλία κενού για την σταθεροποίηση του δίσκου.

Η AKu Audio είναι μια ελληνική εταιρία κατασκευής ηχείων που την είδαμε για πρώτη φορά σε έκθεση. Φαίνεται να έχει καλές ιδέες και προσεγμένη αισθητική. Εδώ το Talos, ένα ενεργό ηχείο τριών δρόμων με ψηφιακό επεξεργαστή και δυνατότητα Room Correction.

Ηχεία δαπέδου της Audio Physic. Αριστερά το Classic 35 με το ξεχωριστό φινίρισμα Glass Sandwich και, δεξιά, το Codex της σειράς Reference, μια σχεδίαση τεσσάρων δρόμων με “κρυμμένο” γούφερ 9.8 ιντσών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό Virtuoso της Λιθουανικής Audio Solutions βασίζεται στην αρχιτεκτονική “Box in a Box” που ανέπτυξε η εταιρία για την σειρά Figaro, στόχος της οποίας είναι η κατασκευή μιας καμπίνας με εξαιρετικά μεγάλη ακαμψία.

Το Inspiration CS 2.2 BT είναι ένα combo της AVM το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα εκτός από τα... ηχεία. CD player, είσοδο phono, δυνατότητα streaming, ψηφιακές εισόδους, δέκτη FM και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth. Ο ενισχυτής αποδίδει 2x165W.

Στην ίδια εταιρία ανήκει και αυτό το πλατό. Με κωδικό Rotation R 2.3, χρησιμοποιεί μετάδοση μέσω ιμάντα και ένα βραχίονα 9 ιντσών με καρντανική ανάρτηση. Ο πλίνθος είναι από HDF, τα σημεία στήριξης ρυθμιζόμενα και το πλατό φωτιζόμενο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Αντιπροσωπευτικό δείγμα μοντέλων της Cabasse. Από αριστερά προς τα δεξιά, Murano, Jersey MC170, Murano Alto και Iroise.

Με δύο ζεύγη 300Β σε κάθε σασί, ο M350 είναι ένας μονομπλόκ τελικός της Canary Audio ο οποίος αποδίδει 50W ανά κανάλι. Όπως συνηθίζει η εταιρία, πρόκειται για μια πλήρως χειροποίητη κατασκευή με custom μετασχηματιστές ισχύος και εξόδου.

Το γνωστό Performance DC της Clearaudio λειτούργησε με το νέο τροφοδοτικό της εταιρίας, Smart Power 12V, το οποίο βασίζεται σε επαναφορτιζόμενους συσσωρευτές NiMH και υπόσχεται πολύ χαμηλότερο θόρυβο και προστασία από υπερτάσεις και βραχυκυκλώματα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Echo Diastasis επέδειξε μια πλήρη σειρά συσκευών της. Εδώ, προενισχυτής phono PH-79 (αριστερά) και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής (δεξιά). Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν γίνει βελτιώσεις τόσο στα σασί όσο και στα κυκλώματα.

Το F501 της Fyne Audio είναι μια σχεδίαση δαπέδου η οποία βασίζεται στην γνωστή ομοαξονική μονάδα 6 ιντσών, IsoFlare, της εταιρίας και σε ένα γούφερ, επίσης 6 ιντσών. Η φόρτιση της καμπίνας γίνεται μέσω BassTrax, έναν συνδυασμό bass reflex και μιας επιφάνειας διασποράς Tractrix.

O ολοκληρωμένος ενισχυτής IS-1000 της Gold Note περιλαμβάνει DAC και Streamer καθώς επίσης και είσοδο phono. το στάδιο ισχύος είναι σε τάξη ΑΒ και αποδίδει 2x125W/8Ω. Επάνω του έχει τοποθετηθεί ένας ενισχυτής ακουστικών Marquis “Memento Mori” της Metaxas & Sins.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Συλλογή... Hegel. Από επάνω προς τα κάτω: CD Player Mohican, Μετατροπέας HD30, Ολοκληρωμένος ενισχυτής H90 και ολοκληρωμένος ενισχυτής H590.

Ίσως ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα ηχεία της εφετινής έκθεσης, το Eufrodite του Tommy Hoerning, βασίζεται σε μια μονάδα πλήρους φάσματος για την απόδοση της περιοχής 200Hz-10kHz, σε ένα τουίτερ χάρτινου κώνου για τις υψηλές συχνότητες και τέσσερα γούφερ (με κώνους χαμηλής μάζας), χαμηλά. Η ευαισθησία βρίσκεται στα 98dB/1W.

O κορυφαίος μετατροπέας d/a της Ideon Audio, Absolute, εξακολουθεί να κερδίζει τις εντυπώσεις (και) με την αισθητική του.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ελληνική εταιρία επέδειξε, επίσης, την δεύτερη έκδοση του USB DAC Αyazi (επάνω) καθώς και το “μεγάλο” ρολόι της, 3R Master Time (κάτω).

Το πιο ενδιαφέρον έκθεμα της Ideon, όμως, ήταν αυτό: Το πρωτότυπο του audio server που σχεδιάζει η εταιρία, το οποίο λειτουργούσε κανονικά, αλλά χρησιμοποιούσε ένα mock-up του σασί.

Η KEF έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της με το τρίδρομο R11 (αριστερά), χτισμένο γύρω από την τελευταίο έκδοση του Uni-Q και με το μικρό R3, μια επίσης τρίδρομη σχεδίαση για τοποθέτηση σε βάση. Αμφότερα ανήκουν στην σειρά R.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο κορυφαίος προενισχυτής της Lamm, L2.1 Reference είναι, όπως όλα τα πονήματα του ιδρυτή της εταιρίας ενδιαφέρων: Βασίζεται σε MOSFET υψηλής τάσης σε τάξη Α, χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και... λαμπάτο εξωτερικό τροφοδοτικό.

Ο L2.1 Reference οδήγησε τους single ended μονομπλόκ λαμπάτους ML2.2, οι οποίοι βασίζονται σε μια 6C33C-B για να αποδώσουν 18W/4Ω. Η δεύτερη 6C33C-B που φαίνεται στο σασί, αφορά στην λαμπάτη σταθεροποίηση που χρησιμοποιεί ο ενισχυτής.

Σειρά συσκευών της Leema Acoustics. Επάνω: Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC Quasar (αριστερά), προενισχυτής Pyxis (δεξιά). Κάτω: CD player/DAC Antila (αριστερά) και τελικός ενισχυτής Hydra II (δεξιά).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Δύο ενδιαφέροντα ηχεία που είδαμε εφέτος στην έκθεση ήταν το S3 της Magico (αριστερά) και το Monitor Audio Gold 300 (δεξιά). Ακριβώς δίπλα τους, ένας τελικός ενισχυτής Classic Stereo του Dan d'Agostino.

Η σειρά συσκευών KI Ruby της Marantz (εδώ φαίνεται ο ο ολοκληρωμένος ενισχυτής), εκτός από συλλεκτική αξία, απέκτησε πλέον και έντονα συναισθηματική, καθώς ο Ken Ishiwata, μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στον χώρο του audio υψηλών απαιτήσεων, έφυγε προσφάτως από την ζωή...

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα σχεδιασμού και ανάπτυξης, το T-RX της Metaxas & Sins, ένα από τα ελάχιστα καινούρια R2R της αγοράς, παρουσιάστηκε εν λειτουργία στο κοινό. Ο Μεταξάς ξέρει καλά την τέχνη και το αποτέλεσμα ήταν, πράγματι, εντυπωσιακό.