Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/06/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 9-12 ΜΑΪΟΥ 2019

HIGH END 2019 - Show Report.

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα αρκετά ενδιαφέρον πλατό το οποίο συναντήσαμε για πρώτη φορά ήταν το Project Quattro της Aemilia Audio. Εν προκειμένω, οι Ιταλοί φαίνεται να έχουν κάνει την έρευνά τους. Σασί από αλουμίνιο, σύγχρονος κινητήρας, ηλεκτρονικά ελεγχόμενος, τριπλός ιμάντας, μαγνητική ανάρτηση και μαγνητικό έδρανο.

Το νέο κορυφαίο φορητό media player της Astell & Kern είναι το Kann Cube, μια συσκευή η οποία αντικαθιστά το προηγούμενο “σκέτο” Kann.

Το νέο πόνημα της Audio Physic ονομάζεται Midex. Είναι ένα τρίδρομο ηχείο δαπέδου με δύο γούφερ τοποθετημένα σε σχετικώς μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (για λόγους βελτίωσης της ακουστικής του χώρου, αναφέρει η εταιρία), εσωτερικές ενισχύσεις από κεραμικά υλικά και μια πολύ προσεγμένη (αλλά προαιρετική) βάση στήριξης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στην Audio Technica η εξέλιξη των μοντέλων καλά κρατεί. Εφέτος η εταιρία ανακοίνωσε την τέταρτη έκδοση της OC9, με κωδικό AT-OC9X. Η κεφαλή χρησιμοποιεί γεννήτρια κινητού πηνίου και θα είναι διαθέσιμη σε πέντε εκδόσεις. με διαφορετικές ακίδες (από ελλειπτική μέχρι Special Line Contact).

Η Audiodinamica είναι μια startup στον χώρο της Ιταλικής βιομηχανίας audio. Αυτή την στιγμή διαθέτει προενισχυτή και step-up phono, προενισχυτή line, δύο τελικούς ενισχυτές, ενισχυτή ακουστικών και USB/DAC/Ενισχυτή ακουστικών. Βρήκαμε την ποικιλία των χρωμάτων και τον “κυβικό” σχεδιασμό, πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Για να συμπληρώσει την σειρά 6000, η Audiolab παρουσίασε το network player/streamer 6000Ν. Υποστηρίζει ενσύρματες (Ethernet) και ασύρματες (DTS Play-Fi) συνδέσεις και διαθέτει αναλογικές και ψηφιακές εξόδους.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Audionet συμπλήρωσε την κορυφαία σειρά ηλεκτρονικών της με τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Humboldt. Με αρχιτεκτονική dual mono και τέσσερις συνολικά μετασχηματιστές, ο ενισχυτής στοχεύει στην απολύτως κορυφαία κατηγορία και το σασί του είναι σχεδιασμένο από τον Hartmut Esslinger.

Η νέα σειρά ηχείων της Λιθουανικής Audiosolutions ονομάζεται Virtuoso και βρίσκεται μεταξύ των Figaro και Vantage. Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση (Virtuoso M) είναι ένα τρίδρομο δαπέδου με δυο γούφερ 7.5 ιντσών, μιντ 6.5 ιντσών και τουίτερ 1.2 ιντσών.

Η Auralic παρουσίασε την νεότερη έκδοση του γνωστού streamer/προενισχυτή Altair, η οποία θα ονομάζεται Altair G1. Βασικές αλλαγές ο μετατροπέας d/a (9038Q2M της ESS) και ο επεξεργαστής (G2), ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στα αναλογικά μέρη. Βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα Lightning DS της εταιρίας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Επίσης, η Auralic επέδειξε τον Sirius G2, μια αρκετά ενδιαφέρουσα συσκευή η οποία πραγματοποιεί μόνο upsampling του σήματος και τοποθετείται μεταξύ της ψηφιακής πηγής και του μετατροπέα d/a. Σύμφωνα με την εταιρία, η απαλλαγή του DAC από το upsampling βελτιώνει το τελικό αποτέλεσμα. Το μέγιστο sample rate είναι 32/384 και DSD512.

Η Auris παρουσίασε τον νέο ενισχυτή ακουστικών Euterpe, μια single ended σχεδίαση με ψηφιακό στάδιο βασισμένο σε λύση της XMOS και μετατροπέα d/a της ESS, για την οποία γνωρίζαμε εδώ και λίγους μήνες...

... αλλά στην έκθεση έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του και ο Fortino 88 ένας λαμπάτος ολοκληρωμένος ενισχυτής με τέσσερις εισόδους line, στάδιο ισχύος push-pull με ΚΤ88, το οποίο αποδίδει 2x70W και εξωτερικό τροφοδοτικό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το πρώτο ηχείο της AVM ονομάζεται AM 6.3. Είναι μια ενεργή σχεδίαση 3.5 δρόμων, δαπέδου, με συνολική ισχύ 1.750W, η οποία βασίζεται σε ψηφιακό crossover και μπορεί να αποδώσει πολύ υψηλές στάθμες που φθάνουν τα 115dB.

Η borg.audio είναι μια εταιρία την οποία είδαμε για πρώτη φορά. Έχει μια πλήρη γκάμα από προενισχυτές/ψηφιακές πηγές και τελικούς ενισχυτές, καθώς και ένα προσωπικό media player με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και αισθητική. “Resistance is Futile”, όπως έλεγε κι εκείνος ο τύπος...

Το DMS-600 είναι ένα από τα δύο νέα media/network players που παρουσίασε η Cary Audio. Βασίζεται στον κορυφαίο μετατροπέα AKM4497EQ Verita της Asahi Kasei, μπορεί να διαχειριστεί sampling rates μέχρι 32/768 και DSD512, είναι συμβατός με Roon (και υποστηρίζει MQA). Συνδέεται με το δίκτυο ενσύρματα ή ασύρματα και μπορεί να προσπελάσει NAS, διαδικτυακές υπηρεσίες streaming και εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το N8 της Cayin διαθέτει ένα πλήρες πακέτο από όλα τα χαρακτηριστικά ενός κορυφαίου προσωπικού media player, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι, φυσικά, η ειδική διπλή τρίοδος άμεσης θέρμανσης Nutube 6P1,, την οποία έχει σχεδιάσει η γνωστή Korg. Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει μεταξύ solid state και λαμπάτου σταδίου εξόδου. Τους βγάζουμε το καπέλο!

Η Chord Elexctronics επέδειξε τον νέο προενισχυτή phono Huei. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία ανήκει στην σειρά Qutest, είναι κατάλληλη για κεφαλές ΜΜ/ΜC, διαθέτει ρύθμιση κέρδους και αντίστασης εισόδου, καθώς και υποηχητικό φίλτρο. Έχει single ended και balanced εξόδους.

Η ίδια εταιρία παρουσίασε για πρώτη φορά δυο νέους μονομπλόκ τελικούς, τον Ultima 3 (φωτό) και Ultima 2. Αμφότεροι βασίζονται στην τοπολογία Hawksford/Cordell (την οποία η εταιρία ονομάζει Ultima) με τον Ultima 2 να αποδίδει 750W και τον Ultima 3, 480W.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η επιστροφή της Classe είχε ανακοινωθεί στις αρχές τις χρονιάς αλλά επιβεβαιώθηκε στο εφετινό Μόναχο με την παρουσίαση των τριών πρώτων συσκευών της νέας εποχής για την εταιρία. Πρόκειται για τον προενισχυτή (Pre) και δύο τελικούς, τον Mono και τον Stereo.

O cocktailAudio ΗΑ500Η είναι DAC/Ενισχυτής ακουστικών με υβριδική σχεδίαση ο οποίος βασίζεται σε ένα προενισχυτικό στάδιο με δυνατότητα επιλογής μεταξύ λυχνιών και τελεστικών ενισχυτών και ένα στάδιο ισχύος με ημιαγωγούς. Μπορεί να διαχειριστεί sample rates μέχρι 32/384 και DSD256.

Ο Linear845 είναι ένας επετειακός (για τα 25 χρόνια) ολοκληρωμένος ενισχυτής της Opera-Consonance Audio. Βασίζεται σε λυχνίες εξόδου 845, σε τοπολογία single ended (ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει και 211) και διαθέτει balanced εισόδους με μετασχηματιστές της Lundahl. Απόδιδει 2x28Wrms.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To Cinema LTM είναι ένα εντυπωσιακό ηχείο της Credo Audio, το οποίο βασίζεται σε μια πολύ ασυνήθιστη - στον χώρο του οικιακού ήχου- αρχιτεκτονική, αυτήν της γραμμικής συστοιχίας (line array). Είναι τρίδρομο με 32 τουίτερ ring radiator, 14 μιντ και τέσσερα 12ιντσα γούφερ.

Η Creek παρουσίασε τις πρώτες συσκευές της σειράς Voyage. Πρόκειται για τον ολοκληρωμένο ενισχυτή i20 και το CD player CD10.

H πολύ χαρακτηριστική σειρά Progression του Dan D'Agostino διαθέτει, πλέον, ολοκληρωμένο ενισχυτή. Αποδίδει 2x400/800W σε φορτία 8/4Ω διαθέτει single ended και balanced εισόδους και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα δέχεται αρθρώματα για προενισχυτή phono και DAC.