Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/01/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

CES 2019 | LAS VEGAS, 8-12/01/2019

CES 2019 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα ασύρματα ακουστικά Live 650BT της JBL (μέλος της οικογένειας Live η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμη μοντέλα), υποστηρίζουν Google Assistant/Alexa και ελέγχονται από την εφαρμογή MyJBL της εταιρίας...

... και την σειρά ασύρματων και ενσύρματων ακουστικών Reflect, η οποία απευθύνεται σε ακροατές με έντονη φυσική δραστηριότητα. Ως πρόσθετο αξεσουάρ, η JBL έχει σχεδιάσει και μια ειδική θήκη μεταφοράς που παίζει και τον ρόλο του φορτιστή.

Σε ιδιαίτερα δραστήριους ακροατές (με smartphone) απευθύνεται και η σειρά AE της JVC. Περιλαμβάνει τρία μοντέλα από τα οποία, εδώ, φαίνεται το HA-ET50BT.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H ιστορική KLH (την οποία ίδρυσε ο Henry Kloss) επέστρεψε, με χαμηλούς τόνους πριν από λίγο καιρό. Εκτός από τα ηχεία, προσφέρει πλέον και ακουστικά, ασύρματα in-ear αλλά και ένα κλειστού τύπου μοντέλο για audiophile, οικιακή χρήση, το Ultimate One.

Η Klispch παρουσίασε πέντε νέα μοντέλα soundbars, τα οποία βασίζονται σε φόρτιση χοάνης για της υψηλές συχνότητες. Το κορυφαίο μοντέλο, Bar 54A υποστηρίζει Google Assistant/Alexa, AirPlay και είναι συμβατό με Dolby Atmos/DTS:X.

Η εταιρία επέδειξε, επίσης, την σειρά ασύρματων in-ear ακουστικών T5 True Wireless.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα από το πλέον συζητημένα προϊόντα της εφετινής CES, ήταν χωρίς αμφιβολία η τυλισσόμενη (rollable) τηλεόραση της σειράς Signature. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή συσκευή η οποία έχει διαφορετικά mode λειτουργίας, ανάλογα με το ποσοστό της επιφάνειας προβολής που αποκαλύπτει ο χρήστης κάθε φορά.

Η εταιρία επέδειξε, επίσης, το soundbar SL10YG το οποίο υποστηρίζει ήχο 5.1.2 καναλιών, Dolby Atmos/DTS:X και “τρέχει” τεχνολογία audio που έχει αναπτύξει η Meridian...

... καθώς επίσης και την τηλεόραση Z9, μια συσκευή OLED με πάνελ διαγωνίου 88 ιντσών, η συνεισφορά της LG στον ανταγωνισμό των συστημάτων προβολής 8K.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Lindemann επέδειξε, για πρώτη φορά, επί αμερικανικού εδάφους, τις νέες εκδόσεις των streamer της, musicbook.

H Lumin, εκτός του D2 (φωτό) παρουσίασε, επίσης, την νέα έκδοση του network player T2, με νέο σασί και τροφοδοτικό, βασισμένο σε δύο ES9028PRO, δυνατότητα διαχείρισης DSD512 και PCM 384kHz, συμβατότητα με MQA και θύρα USΒ για streaming.

Η Μ2Tech επέδειξε τον Young MkIII, την πιο πρόσφατη έκδοση του DAC/προενισχυτή της. H συσκευή μπορεί να διαχειριστεί streams PCM μέχρι 384kHz και DSD μέχρι 256x (native).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Νέα σειρά συσκευών από την Mark Levinson. Η σειρά 5000, προς το παρόν, περιλαμβάνει δύο ολοκληρωμένους ενισχυτές, τον Νο5805 (με αναλογικές και ψηφιακές εισόδους) και τον No5802 (μόνο με ψηφιακές εισόδους).

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες παρουσίες εφέτος: Ο M10 της NAD, με σασί σχεδιασμένο από το Studio Farrage, διακοπτικά στάδια ισχύος nCore, πλήρες πακέτο αναλογικών/ψηφιακών εισόδων, τεχνολογίες BlueOS και Dirac Live και δυνατότητα ασύρματου streaming.

Η Nagra παρουσίασε τον νέο DAC της, HD DAC X, τον αντικαταστάτη του πολύ καλού HD DAC. Τα βασικά σημεία βελτίωσης βρίσκονται στο τροφοδοτικό, με την νέα συσκευή να περιλαμβάνει 37 ξεχωριστά σταθεροποιημένα κυκλώματα και διακοπτική κεντρική τροφοδοσία, στο ανασχεδιασμένο αναλογικό στάδιο με custom μετασχηματιστές και στο νέο σασί.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η GZ2000 της Panasonic βασίζεται σε πάνελ OLED 4K και υποστηρίζει τόσο το HDR10+ όσο και το Dolby Vision. Θα είναι διαθέσιμε σε διαστάσεις 55 και 65 ιντσών...

... ενώ το ηχητικό της σύστημα το έχει επιμεληθεί η Technics και περιλαμβάνει δυνατότητα αποκωδικοποίησης Dolby Atmos με ηχεία που ακτινοβολούν προς την οροφή.

Η ίδια εταιρία παρουσίασε τα ασύρματα ακουστικά HD410B, ειδικά σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση “στο δρόμο”. Έχουν χαμηλό βάρος (130gr), μεγάλη αυτονομία (μέχρι 24 ώρες) και βελτιστοποιημένες χαμηλές συχνότητες μέσω της τεχνολογίας XBS της Panasonic.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μια από τις πλέον επιτυχημένες σειρές ηχείων της PSB, η Alpha η οποία κυκλοφόρησε το 1991, επανήλθε στην αγορά. Περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα (δύο βάσης/ραφιού, ένα δαπέδου και ένα κεντρικό). Πίσω από τον σχεδιασμό τους βρίσκεται ο ίδιος ο Paul Barton.

Χωρίς να είναι καινούριο (η έκδοση 3 παρουσιάστηκε το 2017) παραμένει μια ενδιαφέρουσα πρόταση από την Ruark. To R7 παραπέμπει απευθείας στα vintage μουσικά έπιπλα προηγούμενων δεκαετιών αλλά περιλαμβάνει όλα τα σημερινά “καλούδια”, όπως ασύρματο και ενσύρματο streaming, δυνατότητες multiroom και διαχείριση μέσω app.

Η Samsung έκανε τον δέοντα θόρυβο παρουσιάζοντας ένα λογικότερων διαστάσεων πάνελ με την τεχνολογία προβολής micro LED (στις 75 ίντσες) υπογραμμίζοντας έτσι την πίστη της στην modular τεχνολογία που φαίνεται να υπόσχεται πολλά...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και προσπάθησε να κλέψει την παράσταση με μια μεγαλύτερη έκδοση στην σειρά τηλεοράσεων 8K/LED Q900R, την QE98 με οθόνη 98 ιντσών.

Η ίδια εταιρία επέδειξε την νέα έκδοση του The Frame (μια τηλεόραση η οποία μπορεί να προβάλλει artwork όταν δεν χρησιμοποιείται συμβατικά), με πάνελ QLED και δυνατότητα φωνητικού ελέγχου μέσω της πλατφόρμας Bixby που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία.

Η τεχνολογία 360 Reality της Sony φαίνεται να είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός 3d ηχητικού πεδίου μέσω αντικειμενοστραφoύς (object-based) κωδικοποίησης η οποία βασίζεται στον codec MPEG-G 3D του Fraunhofer IIS. Όπως σε κάθε περίπτωση όπου εμπλέκονται διαφορετικές βιομηχανίες, η τύχη του δεν θα βασιστεί σε θέματα ποιότητας.