Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/05/2018

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 10-13 ΜΑΪΟΥ

High End 2018 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Twin9 είναι το νέο πλατό της PTP, μιας εταιρίας η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευές με μετάδοση κίνησης μέσω ελαστικού τροχού (idler drive). Το “9” είναι κατάλληλο για βραχίονες 9 ιντσών, ενώ υπάρχει και το Twin12 για βραχίονες 12 ιντσών.

Η Raidho παρουσίασε το εντυπωσιακό TD-4.8 το οποίο χρησιμοποιεί μονάδες με κώνους που συνδυάζουν κεραμικό υλικό, διαμάντι και ταντάλιο σε πέντε στρώσεις. Είναι μια σχεδίαση τριών δρόμων με έξι γούφερ, δύο μιντ και ένα τουίτερ.

Η SAT (Swedish Analog Technologies) παρουσίασε την νέα κορυφαία σειρά βραχιόνων CF1 στις αρχές της χρονιάς. Περιλαμβάνουν headshell με συνδυασμό αλουμινίου/ανθρακονημάτων, στέλεχος από ανθρακονήματα και προφορτωμένα έδρανα (για την μείωση των ανοχών).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Πολύ ενδιαφέρον μικρό ηχείο στη σειρά Μ της Scansonic. Βασίζεται σε τουίτερ ribbon και ένα μιντ/γούφερ 4 ιντσών με κώνο από υαλονήματα ενισχυμένα με κυψελοειδή δομή.

Το κορυφαίο HD820 της Sennheiser παρουσιάστηκε στην αρχή του 2018 και είναι μια σχεδίαση κλειστού τύπου η οποία βασίζεται στα 800S (τα οποία είναι ανοικτά). Οι κάψες καλύπτονται από μια καμπυλωμένη επιφάνεια Gorilla glass η οποία μειώνει τους χρωματισμούς στο εσωτερικό.

Η Simaudio παρουσίασε το Moon 390, έναν συνδυασμό Netowrk player προενισχυτή ο οποίος περιλαμβάνει, εκτός του DAC, ενισχυτή ακουστικών και προενισχυτή phono. Υποστηρίζει 32/384 και DSD256 καθώς και δημοφιλείς υπηρεσίες streaming.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Είναι γεγονός: Η SME παρουσίασε στο Μόναχο ένα νέο πλατό. To Synergy περιλαμβάνει προενισχυτή phono (με μπαταρία) και συνοδεύεται από τον βραχίονα IV της εταιρίας. Η ανάρτησή του βασίζεται σε ένα νέο ελαστομερές, ενώ νέο είναι και το τροφοδοτικό.

Ο Heider Bahrani της Sonneteer άφησε σαφέστατα υπονοούμενα: Ένας νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής βρίσκεται προ των πυλών, ακόμη σε στάδιο πρωτοτύπου.

Νέα σειρά ηχείων από της Sonus Faber. Περιλαμβάνει οκτώ μοντέλα, βάσης, δαπέδου, κεντρικά και περιφερειακό και ανήκει στις οικονομικές σειρές του Ιταλού κατασκευαστή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η τεχνολογία των data υποκλίνεται στην υπερβολή του audio (ή μήπως όχι;). Η SOtM παρουσίασε τον μεταγωγό (switch) δικτύου sNH-10G, ειδικά για εφαρμογές δικτυακού audio (8xLAN 2xSFP), με δυνατότητα εξωτερικού κεντρικού χρονισμού.

Η Sugden παρουσίασε τον νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή ANV-50 (διαθέσιμος από τον Σεπτέμβριο). Πρόκειται, φυσικά, για μια σχεδίαση σε τάξη Α, 2x50/100W σε φορτία 8/4Ω η οποία βασίζεται σε διακοπτικό τροφοδοτικό.

Η Thorens επέδειξε το νέο της πλατό, TD 148Α. Πρόκειται για μια κλασική σχεδίαση της εταιρίας, με μετάδοση μέσω ιμάντα και αρχιτεκτονική σασί/υποσασί η οποία θα χρησιμοποιεί βραχίονα βασισμένο στον TP92 και αναμένεται να στοιχίζει κάτω από τα €1.500.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Triangle Art επέδειξε τον τελικό ενισχυτή ΤΑ-260S, με στάδιο ισχύος βασισμένο σε 6 ζεύγη MOSFET ισχύος ανά κανάλι. Αποδίδει 2x250/500W σε φορτία 8/4Ω. Η εταιρία αναφέρει ότι οι ημιαγωγοί εξόδου είναι ταιριασμένοι ως προς τα χαρακτηριστικά τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Kaya 90 είναι ένα ηχείο της Vivid Audio. Βασίζεται σε ιδέες που χρησιμοποιήθηκαν στα GIYA, με καμπίνα 90 λίτρων και φόρτιση μέσω σωλήνα μεταβλητής διατομής. Είναι τρίδρομο με μεγάφωνα που χρησιμοποιούν διαφράγματα από αλουμίνιο.

Η Wilson Audio επέδειξε το νέο της ηχείο, το οποίο θα ονομάζεται TuneTot, το πρώτο πραγματικά “μικρό” ηχείο της εταιρίας μετά το WATT με το οποίο έγινε γνωστή. Πρόκειται για μια δίδρομη σχεδίαση για desktop/near field εφαρμογές.

Thumbnail

Το Eminence είναι το νέο ηχείο της Wilson Benesch. Όπως θα περίμενε κανείς από την Βρετανική εταιρία, έχουμε να κάνουμε μια κατασκευή από εξωτικά υλικά, σε καμπίνα η οποία κατασκευάζεται από μονοκόμματο αλουμίνιο. Αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.