Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/01/2018

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Las Vegas, 9-12 Ιανουαρίου 2018

CES 2018 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Triangle Art παρουσίασε το μικρότερο μοντέλο της, Maestro, μια κατασκευή η οποία βασίζεται στις αρχές του εντυπωσιακού Master Reference αλλά είναι πολύ απλούστερη σε κατασκευή. Και εδώ, χρησιμοποιούνται μεταλλικά στοιχεία με μεγάλη μάζα, ενώ η οδήγηση του πλατό γίνεται μέσω κινητήρα AC με προαιρετικό ηλεκτρονικό έλεγχο.

Η Ίδια εταιρία παρουσίασε, επίσης, τον τελικό ενισχυτή TA-260S. Βασίζεται σε ένα στάδιο ισχύος υλοποιημένο με MOSFET (6 συμπληρωματικά ζεύγη ανά κανάλι) και αποδίδει 2x250W σε φορτία 8Ω και 2x500W σε φορτία 4Ω. Διαθέτει single ended και balanced εισόδους και ακροδέκτες σύνδεσης ηχείων της Mundorf.

H Tribit είναι μια εταιρία η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή συσκευών για ασύρματε εφαρμογές audio. Τα ακουστικά XFree Tune είναι το πρώτο προϊόν της το οποίο φαίνεται να απευθύνεται σε φίλους του καλού ήχου καθώς πρόκειται για μια over-ear σχεδίαση, με διαφράγματα 40 χιλιοστών Bluetooth 4.1 CSR και δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης. Η αυτονομία τους φθάνει τις 24 ώρες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Vandersteen παρουσίασε έναν νέο τελικό ενισχυτή, τον M5-HPA. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική push-push του μεγαλύτερου μοντέλου της εταιρίας (M7), με κάθε κανάλι να απαρτίζεται από δύο κλάδους σε τάξη A. Ο ενισχυτής ακολουθεί τις απόψεις του Vandersteen περί υψιπερατών φίλτρων και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την συχνότητα αποκοπής μεταξύ 20-200Hz. Αποδίδει 150/300W σε φορτία 8/4Ω.

Η Viola Labs επέδειξε τον νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή της ο οποίος θα ονομάζεται Chorale, ο οποίος αναμένεται τον Μάρτιο. Αποδίδει 2x125/250W σε φορτία 8/4Ω και μπορεί να ελεγχθεί από εφαρμογή που τρέχει σε περιβάλλον iOS ή Android. Θα δέχεται, σε μορφή αρθρώματος, προενισχυτή phono και DAC (με δυνατότητα ασύρματου streaming).

Η VTL παρουσίασε τον οικονομικό ($3.000) προενισχυτή TL2.5i, μια σχεδίαση βασισμένη σε 12AU7 και 12AT7, με έξι εισόδους στάθμης line και δυνατότητα τοποθέτησης phono, ο οποίος βασίζεται σε στάδιο εισόδου με JFET αλλά προσφέρει και την δυνατότητα επιλογής μετασχηματιστή step-up αν η κεφαλή είναι κινητού πηνίου.