Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/05/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

HIGH END 2017, ΜΟΝΑΧΟ, 18-21 ΜΑΪΟΥ 2017

HIGH END 2017 - Show Report.

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: High End Society

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Constellation Audio έκανε μια από τις εκπλήξεις τις έκθεσης με το LEO, ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο περιλαμβάνει ενισχυτή (με phono), media/CD player, streamer και δύο τρίδρομα ηχεία σε ένα περίβλημα! Είναι συμβατό με Roon και MQA.

Η Divaldi είναι μια νέα εταιρία από την Πολωνία. Ανάμεσα στα προϊόντα που τράβηξαν την προσοχή μας, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής INT-01, μια dual mono σχεδίαση η οποία αποδίδει 100W ανά κανάλι, διαθέτει ενσωματωμένο DAC (24/192) και δυνατότητες streaming.

Για τα 40 της χρόνια, η Dynaudio επέλεξε να παρουσιάσει το Special Forty, ένα κόμπακτ δίδρομο ηχείο όπου έχουν χρησιμοποιηθεί μερικές από τις πιο καλές της λύσεις. Βασίζεται σε αντισταθμισμένο (φασικά και σε εμπέδηση) φίλτρο, νέο τουίτερ Esotar και γούφερ MSP.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Electrocompaniet έδωσε έμφαση στο concept ΕC Living, παρουσιάζοντας το streamer Rena S-1, τον συνδυασμό streamer/ενισχυτή Rena SA-1 και τον (αναμενόμενο) ραδιοενισχυτή AV με δυνατότητα ασύρματου streaming Rena SH-1.

Η Γαλλική Electron Research παρουσίασε για πρώτη φορά τον ολοκληρωμένο της ενισχυτή IA-70, σχεδιασμένο από τον Herve Benichou. H εταιρία δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες, αλλά φαίνεται ότι ο ενισχυτής βασίζεται στη θεωρία περί IMD (Interface Micro Discharging).

H Esoteric επέδειξε τον κορυφαίο ολοκληρωμένο ενισχυτή της F1, ο οποίος ανήκει στη σειρά Grandioso. Είναι μια εντυπωσιακή dual mono σχεδίαση με το ρυθμιστικό στάθμης QVCS της εταιρίας, προενισχυτή phono, ενισχυτή ακουστικών και ρυθμιστικά τονικότητας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα από την Estelon: Το νέο Lynx είναι ένα ασύρματο, ενεργό ηχείο που λειτουργεί ως streamer (βασισμένο σε HQPlayer/Roon core), με σήματα DSD64 τα οποία μετατρέπονται σε αναλογικά από το ίδιο το παθητικό crossover πριν οδηγηθούν στα μεγάφωνα.

Τα νέα in-ear ακουστικά της Final, με κωδικό E2000. Η εταιρία αναφέρει ότι έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στο voicing, ενώ η κατασκευή τους είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή (με ελαφρώς περιστρεφόμενα tips).

Η Fink Audio, μια όχι πολύ γνωστή εταιρία στο ευρύ κοινό, παρουσίασε την τελική εκδοχή του ηχείου WM-4. Πρόκειται για μια μεγάλη σε όγκο τρίδρομη κατασκευή, με custom τουίτερ ATM της Mundorf και μονάδες μεσαίων/χαμηλών που κατασκευάζει η ίδια η Fink.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Focal επέδειξε, για πρώτη φορά, δύο νέα μοντέλα στη σειρά Utopia III, εγκαινιάζοντας την οικογένεια Utopia III Evo. Πρόκειται για τα τρίδρομα δαπέδου Maestro και Scala, με το πρώτο να χρησιμοποιεί δύο 11ιντσα και το δεύτερο ένα 11ιντσο γούφερ σε μικρότερη καμπίνα.

Λαμπάτος ενισχυτής ακουστικών από την Fostex. Ο HP-V8 βασίζεται σε λυχνίες E88CC/300Β για το στάδιο του ενισχυτή και σε KT88 για το τροφοδοτικό, διαθέτει single ended και balanced εξόδους και είναι ρυθμιζόμενος ως προς την αντίσταση του φορτίου και το κέρδος.

Η Funk Firm παρουσίασε τον βραχίονα ΑΚ-1. Πρόκειται για μια σχεδίαση με έμφαση στην μείωση των συντονισμών, χάρις στο κεραμικό στέλεχος και στην ελαχιστοποίηση του σφάλματος εκτροπής, χάρις στον μηχανισμό που μεταβάλει την θέση της κεφαλής, συνεχώς.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Genelec είναι περισσότερο γνωστή στον χώρο του Pro Audio, αλλά η σειρά The Ones, η οποία περιλαμβάνει τα 8351, 8341 και 8331 έχει το δικό της ενδιαφέρον. Τα τρίδρομα/ενεργά ηχεία είναι σχεδιασμένα ως σημειακές πηγές, βασισμένα στο ομοαξονικό μεγάφωνο MDC της εταιρίας.

Η Goldmund παρουσίασε νέους τελικούς ενισχυτές. Η εταιρία διατήρησε την ονοματολογία (Telos 1000, Telos 2500 και Mimesis 22) αλλά προσέθεσε τον όρο NetxGen. Παρουσιάστηκαν, επίσης, ο προενισχυτής Mimesis 22H NextGen και ο ολοκληρωμένος Telos 590 NextGen.

Όσοι είχαν βρει ενδιαφέροντα τον ενισχυτή ακουστικών HA75 της Hafler θα χαρούν να μάθουν ότι υπάρχει πλέον και η έκδοση HA75 DAC η οποία περιλαμβάνει μια θύρα USB. Ο ενισχυτής έχει λαμπάτη και solid state έξοδο, ρυθμιζόμενο cross-feed και επιλογέα αντίστασης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Harbeth παρουσίασε την επετειακή έκδοση του δίδρομου μόνιτορ M30, το M30.2. Το ηχείο έχει ξεχωριστό φινίρισμα από ευκάλυπτο, ακροδέκτες WBT και νέο προστατευτικό πλέγμα στο τουίτερ.

Πολύ ενδιαφέροντα νέα από την Ideon Audio. Η ελληνική εταιρία επέδειξε τον νέο κορυφαίο μετατροπέα d/a της, τον Absolute DAC, βασισμένο στο ολοκληρωμένο ES9038PRO της ESS, με ιδιαίτερα προσεγμένο clocking, ενσωματωμένο USB conditioner και φίλτρο τροφοδοσίας...

... καθώς επίσης και την νεότερη έκδοση του Ayazi, η οποία ονομάζεται Ayazi2, περιλαμβάνει μια σειρά από βελτιώσεις σε σχέση με το βασικό μοντέλο και θα έχει πολύ καλύτερη απόδοση.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το κορυφαίο καλώδιο ηχείων της In-Akustik είναι το LS-4004 AIR και δίνει διαφορετική σημασία στον όρο “διηλεκτρικό αέρα”. Το καλώδιο χρησιμοποιεί 24 χάλκινους κλάδους με διπλή μόνωση οι οποίοι διατηρούνται σε απόσταση μέσω 16 οδηγών.

Η Joseph Audio επέδειξε το Pearl3, ένα μεγάλο τρίδρομο ηχείο δαπέδου, το οποίο βασίζεται στην γνωστή τοπολογία φίλτρων του κατασκευαστή (Infinite Slope) η οποία διακρίνεται για τις ιδιαίτερα μεγάλες κλίσεις της. Η απόκριση συχνότητας είναι 25Hz-20kHz (±1dB).

Η KEF επέδειξε τη νέα σειρά ηχείων “Q” (Q Series 2017,η όγδοη από το 1991). Περιλαμβάνει επτά συνολικά μοντέλα, δύο βάσης, τρία δαπέδου, ένα κεντρικό και ένα sub και βασίζεται σε μια βελτιωμένη εκδοχή της γνωστής ομοαξονικής συστοιχίας Uni-Q.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Kronos Audio παρουσίασε επισήμως τον προενισχυτή phono της (Reference Phono) αλλά έκανε και ένα βήμα παραπάνω, επιδεικνύοντας μια ολοκληρωμένη (μηχανικά και ηλεκτρικά) λύση, η οποία περιλαμβάνει το πλατό, το ρακ και τον προενισχυτή σε μια ενιαία δομή.

Η Lab12 είχε έντονη παρουσία στην έκθεση παρουσιάζοντας έναν μεγάλο αριθμό συσκευών. Εδώ, ο τελικός Suono, μια σχεδίαση single ended βασισμένη σε λυχνίες KT-150. Αποδίδει 25W ανά κανάλι.

Δεν είναι καινούριο, αλλά, είναι ενδιαφέρον: Το SuperKumputer είναι η άποψη του Lukasz Fikus της LampizatOr για το πώς πρέπει να είναι ένα σωστό media player. Βασίζεται σε μια πλατφόρμα Linux βελτιστοποιημένη για playback και χρησιμοποιεί δίσκους SSD.