Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/05/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

HIGH END 2017, ΜΟΝΑΧΟ, 18-21 ΜΑΪΟΥ 2017

HIGH END 2017 - Show Report.

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: High End Society

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Πρώτη παρουσίαση, επί ευρωπαϊκού εδάφους, των ακουστικών της Αμερικανικής Abyss. Εδώ, τα Diana, κατασκευασμένα από μονοκόμματο αλουμίνιο, με μαλακά τμήματα από δέρμα και αλκαντάρα.

Το Invictus είναι το κορυφαίο πλατό της Acoustic Signature. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή η οποία μπορεί να υποστηρίξει μέχρι τέσσερις βραχίονες, χρησιμοποιεί έξι κινητήρες ηλεκτρονικά ελεγχόμενους και χρησιμοποιεί το έδρανο Tidorfolon της εταιρίας.

Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της σειράς Smart της Advance Acoustic. Διαθέτει balanced είσοδο/έξοδο, DAC και Bluetooth (επάνω). Κάτω, βρίσκεται ο τελικός BX1 της ίδιας σειράς, ο οποίος αποδίδει 2x105W/8Ω (τα πρώτα σε τάξη Α).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μετά το Ensis με το οποίο έγινε γνωστή, η Aequo παρουσίασε, εφέτος, δύο ακόμη ηχεία. Το μικρό δαπέδου Stilla (με ενεργό υπογούφερ και δυνατότητα διόρθωσης της ακουστικής) και το μεγαλύτερο τετράδρομο Diluvium το οποίο είναι και η ναυαρχίδα της εταιρίας.

Η Air Tight επέδειξε τους μεγάλους μονομπλόκ ATM-3211. Πρόκειται για σχεδιάσεις βασισμένες σε δύο 211 ανά κανάλι, οι οποίες αποδίδουν 120W/6Ω, με τα πρώτα 30W σε τάξη Α. Τα πρώτα στάδια είναι υλοποιημένα με 12AX7 και 12BH7.

Ο Media One είναι ο music server της Alluxity. Έχει χωρητικότητα 2TB και μπορεί να πραγματοποιήσει streaming από συσκευές NAS, ή να χρησιμοποιηθεί ως NAS από άλλο σέρβερ. Βασίζεται στο λογισμικό ReQuest και διαθέτει ψηφιακές εισόδους και αναλογικές εξόδους.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής STR της Anthem περιλαμβάνει, εκτός των βασικών, ψηφιακές εισόδους, είσοδο phono (MM/MC) και ενσωματώνει τον επεξεργαστή ακουστικής χώρου ARC (Anthem Room Correction). Αποδίδει 200W/400W σε φορτία 8/4Ω.

Ο κορυφαίος επεξεργαστής AV της Arcam είναι ο AV860. Υποστηρίζει μέχρι 7.4.1 κανάλια και Dolby Atmos/DTS:X, μπορεί διαχειριστεί σήματα 4K και προσφέρει 7 εισόδoυς/3 εξόδους HDMI (ARC). Ενσωματώνει, επίσης, τον αλγόριθμο Dirac Live για έλεγχο της ακουστικής του χώρου.

Ο Impera II είναι ο κορυφαίος προενισχυτής της Aries Cerat και βασίζεται στην τεχνολογία αντεστραμμένης τριόδου που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία και η οποία προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όταν χρησιμοποιείται στο στάδιο εξόδου. Η απόκριση φθάνει τα 500kHz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Astell & Kern παρουσίασε το νέο κορυφαίο φορητό media player της. Ονομάζεται A&Ultima SP1000, βασίζεται στον DAC AK4497EQ της AKM και υποστηρίζει αρχεία PCM 32/384 και DSD μέχρι 4x. Είναι συμβατό με USB 3.0 και έχει μέγιστη χωρητικότητα 512GB.

Η Audeze παρουσίασε τα LCD-i4, ένα κορυφαίο σύστημα in-ear ακουστικών τα οποίο βασίζεται στην planar-magnetic τεχνολογία των LCD-4. Το εξωτερικό περίβλημα των LCD-i4 είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο και η απόκριση συχνότητας χαμηλά φθάνει τα 10Hz.

H Audio Union παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το νέο της μοντέλο, Helix 2 (σε μορφή πρωτοτύπου). Είναι ένα σύστημα με ανάρτηση και οδήγηση μέσω διπλού ιμάντα, με το τροφοδοτικό του κινητήρα ενσωματωμένο στο σασί (στο μεγαλύτερο Helix 1 είναι εξωτερικό).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το ζευγάρι των κορυφαίων ενισχυτικών της Audionet, τον προενισχυτή Stern (φωτό) και τους τελικούς Heisenberg. Και οι δύο συσκευές έχουν σχεδιαστεί από τον βιομηχανικό σχεδιαστή Hartmut Esslinger.

H Audioquest επέδειξε, μεταξύ άλλων, το Jitterbug μια μικρή συσκευή η οποία παρεμβάλλεται μεταξύ της θύρας USB του host και του DAC, με προφανή στόχο να μειώσει το jitter.

H Auralic παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα σειρά G. Περιλαμβάνει τον DAC με δυνατότητα streaming Vega G2 (fφωτό), το streamer Aries G2 και το master clock LEO G2. Οι συσκευές βασίζονται στις πλατφόρμες Lightning και Tesla της Auralic και φαίνονται εντυπωσιακές.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Πρώτη παρουσίαση για τον νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή της Auris, τον Fortissimo. Είναι μια σχεδίαση push-pull βασισμένη σε 4 ΚΤ120 (θα υπάρξουν και εκδόσεις με EL34, 6550 και KT88) με δυνατότητα λειτουργίας σε συνδεσμολογία πεντόδου ή Ultra Linear. Αποδίδει 100Wrms.

Η Auris επέδειξε επίσης και τον ενισχυτή ακουστικών Headonia, μια single ended σχεδίαση βασισμένη σε 2A3, η οποία αποδίδει 3W. Διαθέτει δύο εξόδους για ακουστικά κάθε μια από τις οποίες μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά για φορτία από 32Ω μέχρι 600Ω.

Η Avid παρουσίασε ένα νέο ζεύγος προ/τελικού με την ονομασία Celsus καθώς και έναν νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή, τον Sigsum. Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής διαθέτει προενισχυτή phono και τέσσερις εισόδους line. Το ρυθμιστικό στάθμης είναι το κορυφαίο RK50 της Alps.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H εταιρία επέδειξε, επίσης, τα πρωτότυπα των πρώτων βραχιόνων δικής της σχεδίασης. Τα μοντέλα θα ονομάζονται Oxytone, Paroxytone και Barytone, θα έχουν τμήματα κατασκευασμένα με εκτύπωση 3D από Τιτάνιο και ο ένας από αυτούς θα είναι τύπου “S”.

Η Ayon “έπαιξε”, μεταξύ άλλων και με τον κορυφαίο προενισχυτή της, τον Conquistador, μια σχεδίαση βασισμένη σε τέσσερις AA45, της οποίας η παραγωγή είναι περιορισμένη στα δέκα κομμάτια το χρόνο.

Η Bryston είναι ένας ακόμη από τους γνωστούς κατασκευαστές που επενδύει στο βινύλιο. Η αναλογική της πηγή ονομάζεται BLP-1.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Με την ευκαιρία του εορτασμού 40 ετών από την ίδρυσή της, η Burmester παρουσίασε (και αυτή) το πρώτο της πλατό. Το “175” περιλαμβάνει κεφαλή, βραχίονα και phono, όλα σχεδιασμένα από την Burmester και χρησιμοποιεί τέσσερις κινητήρες με πολλαπλούς ιμάντες.

Το Blu Mk II της Chord ανακοινώθηκε στην αρχή της χρονιάς και είναι μια καλή επίδειξη των δυνατοτήτων των Βρετανών στο ψηφιακό audio: Βασισμένο στους αλγόριθμους του Rob Watts, οι οποίοι τρέχουν σε FPGA μπορεί να πραγματοποιήσει upsampling μέχρι τα 706.6kHz (16x).

H Chord επέδειξε, επίσης, τον Hugo 2, έναν DAC/Ενισχυτή ακουστικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως επιτραπέζιος είτε ως φορητός. Διαθέτει τέσσερις εισόδους και μέσω της θύρας USB μπορεί να διαχειριστεί streams 32-bit/768kHz (PCM) DSD512 (DSD).