Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/04/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, CAPSIS

Ήχος Εικόνα Show 2017 On Tour - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Wow είναι η πρόταση της Acoustic Signature για την εισαγωγική κατηγορία τιμής στα αναλογικά συστήματα. Χρησιμοποιεί πλατό από αλουμίνιο, έδρανο με Tidorfolon στο σημείο επαφής του άξονα με το πηγάδι, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κινητήρα και βραχίονα της Rega.

Ο μεγάλος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Advance Acoustic, X-i125 αποδίδει 125W ανά κανάλι και διαθέτει ενσωματωμένο DAC. Διαθέτει είσοδο phono (ΜΜ), τρεις συμβατικές ψηφιακές εισόδους και δύο θύρες USB, μια για streaming μέσω υπολογιστή και μία για σύνδεση media players.

Η Advance επέδειξε, επίσης, τον προενισχυτή X-Preamp με είσοδο Phono/MM, ενσωματωμένο DAC με Burr Brown PCM1796 και θύρα USB βασισμένη σε λύση της XMOS καθώς και τον τελικό ενισχυτή Χ-Α160 ο οποίος αποδίδει 160W ανά κανάλι με δυνατότητα επιλογής υψηλού ρεύματος πόλωσης ώστε να αποδίδει τα πρώτα βατ σε τάξη Α.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο AM-201H της Air Tight ανήκει στη σειρά Acoustic Masterpiece της εταιρίας. Βασίζεται σε ένα στάδιο εξόδου με EL34 για να αποδώσει 22W ανά κανάλι και αποτέλεσε μια από τις επιβλητικές παρουσίες στην έκθεση.

Το DS GT της Antipodes Audio είναι ένα πλήρες media hub το οποίο περιλαμβάνει CD-ripper (σε FLAC, με δυνατότητα πρόσκτησης metadata), αποθήκευση σε SSD (μέχρι 8TB) με ξεχωριστό drive για το σύστημα και την βιβλιοθήκη και σημαντικές δυνατότητες σύνδεσης (Ethernet, USB, S/PDIF και αναλογική).

Η Audio Alchemy (θα την θυμούνται οι παλαιότεροι από τις ένδοξες ημέρες των DDE) έχει επιστρέψει στην ελληνική αγορά με μια πλήρη σειρά συσκευών. Εδώ, ο μονομπλόκ τελικός DPA-1M με στάδιο εισόδου σε τάξη Α και διακοπτικό στάδιο εξόδου το οποίο αποδίδει 325/400W σε φορτίο 8/4Ω.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το ιδιαιτέρως επιβλητικό Rhapsody 200 της Λιθουανικής Audio Solutions σε στατική επίδειξη. είναι μια τρίδρομη σχεδίαση με μονάδες της SEAS και της SB Acoustics, υλικά υψηλής ποιότητας και καμπυλωμένη μπάφλα ώστε να είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένο.

Οι επισκέπτες μπορούσαν να ακούσουν το Vantage της Audio Solutions, ένα μεγάλο ηχείο δαπέδου το οποίο βασίζεται σε μια μονάδα Satori (με διάφραγμα από Αιγυπτιακό πάπυρο) για την απόδοση του μεγαλύτερου μέρους του φάσματος. Είναι τεσσάρων δρόμων με υπογούφερ κάτω από τα 50Hz, το οποίο ακτινοβολεί προς το δάπεδο.

Συλλογή από ενεργά ηχεία της Audioengine, κατάλληλα για μικρά συστήματα και desktop audio. Στο μέσον το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας, HD6, ενώ δεξιά και αριστερά φαίνονται δύο εκδόσεις του 5+, με διαφορετικό φινίρισμα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το CD player της κορυφαίας σειράς συσκευών της Audionet ονομάζεται Planck. Πρόκειται για μια επιβλητική κατασκευή βασισμένη στο μηχανισμό CD-PRO 2LF χωρίς συρτάρι, ιδιαίτερα βαριά κατασκευή και ψηφιακές εισόδους (συμβατικές και USB) ώστε να μπορεί κανείς να εκμεταλλευθεί τον κορυφαίο μετατροπέα d/a που διαθέτει με σήματα υψηλής ανάλυσης (24/192).

Το QR1 της Audiovector είναι το νέο κόμπακτ ηχείο της εταιρίας και βασίζεται σε μια μονάδα AMT (με σασί από μασίφ αλουμίνιο και επιχρυσωμένο πλέγμα διασποράς) για την απόδοση των συχνοτήτων πάνω από τα 3kHz και σε ένα νέο μιντ/γούφερ με διπλό μαγνήτη για την απόδοση των χαμηλών/μεσαίων.

Το βασικό έκθεμα της εταιρίας, πάντως, ήταν αυτό το ενεργό SR1 Super Discrete. Είναι το κόμπακτ ηχείο της σειράς SR, με την προσθήκη της ενεργής “πλάτης” η οποία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για την οδήγηση μέσω του Discrete Hub και της τεχνολογίας ADAC που έχει αναπτύξει η Audiovector.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το SR3 της Audiovector στις τρεις διαθέσιμες εκδόσεις του: Super, Signature και Avantgarde. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι σημαντικές (με κυριότερη αυτή του τουίτερ) και μπορεί κανείς να αναβαθμίσει το ηχείο από την μία έκδοση στην άλλη.

Ένα από τα σημαντικότερα ηχεία της έκθεσης ήταν ασφαλώς το 802 D3 της Bowers & Wilkins. Είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή η οποία χρησιμοποιεί τις κορυφαίες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει ο Βρετανός κατασκευαστής.

Ο 4Β “Cubed” της Bryston είναι ένας δικαναλικός τελικός με ξεχωριστό τροφοδοτικό ανά κανάλι ο οποίος αποδίδει 2x300W/8Ω και 2x500W/4Ω. Διαθέτει single ended και balanced εισόδους, επιλεγόμενο κέρδος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί γεφυρωμένος με ισχύ 900W/8Ω.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το καινούριο CD player της Bryston, με κωδικό BCD-3, χρησιμοποιεί κεντρικό clock για τον χρονισμό του τρανσπόρτ και του μετατροπέα για λιγότερο jitter, βασίζεται σε ολοκληρωμένα της AKM για την κατασκευή του μετατροπέα d/a και διαθέτει στάδιο εξόδου με διακριτούς ημιαγωγούς σε τάξη Α.

Το σύστημα της Bryston βασιζόταν στον προενισχυτή BP17, μια συσκευή η οποία διαθέτει αναλογικές (single ended) και ψηφιακές εισόδους. Βασίζεται στη γνωστή αρχιτεκτονική της εταιρίας (διακριτοί ημιαγωγοί σε τάξη Α) και προσφέρει 7 εισόδους line και τέσσερις ψηφιακές εισόδους (2 ομοαξονικές και 2 οπτικές).

Ο προενισχυτής CP800 της Classe και οι μονομπλόκ CA-M600 της εταιρίας χρησιμοποιήθηκαν για να οδηγήσουν τα τ α B&W 802 D3, δημιουργώντας ένα σύστημα με κορυφαίες δυνατότητες σε θέματα δυναμικών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Performance DC είναι ένα σύστημα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν στον χώρο της κορυφαίας αναλογικής αναπαραγωγής χωρίς να χρειαστεί να μυηθούν στις τεχνικές πλευρές του. Προσφέρεται ως μια σειρά έτοιμων πακέτων (πλατό, βραχίονας, κεφαλή) και εδώ φαίνεται η έκδοση με τον βραχίονα παράλληλης μετατόπισης TT5 και την κεφαλή MC Essence. Σε όλες τις εκδόσεις το έδρανο είναι το γνωστό κεραμικό/μαγνητικό της εταιρίας (CMB).

Το Rossini Player της dCS είναι ένας συνδυασμός CD Trransport με τον κορυφαίο Ring DAC της εταιρίας και τα απαραίτητα ηλεκτρονικά για την πραγματοποίηση streaming μέσω NAS και online υπηρεσιών (Tidal, Spotify, κλπ). Βασίζεται σε DXD upsampling και διαθέτει συμβατικές ψηφιακές εισόδους καθώς και θύρα USB.

Το Player της dCS συνοδεύτηκε στην έκθεση από το clock της ίδιας σειράς (Rossini Clock) μια συσκευή για κεντρικό χρονισμό ψηφιακών συσκευών η οποία διαθέτει τρεις εξόδους (BNC 75Ω) όπου εμφανίζονται σήματα Master Clock 44.1kHz και 48kHz με ακρίβεια ±0.1ppm.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Edwards Audio TT2SE είναι μια ακόμη προσεγμένη προσπάθεια για ένα ποιοτικό αναλογικό σύστημα στην περιοχή των €1000. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική πλατό/υποπλατό (ακρυλικό/αλουμίνιο αντιστοίχως), διαθέτει κεραμικό έδρανο και συνοδεύεται από τον βραχίονα TA202, με μασίφ ορειχάλκινο αντίβαρο. Διατίθεται σε τρία χρώματα.

Παρουσιάστηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς και είναι η πρόταση της Elac για ένα ενεργό μόνιτορ κατάλληλο για μικρά συστήματα και εφαρμογές desktop. Το AM 200 χρησιμοποιεί ενισχυτές τάξης ΑΒ, βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο τουίτερ JET 5 της εταιρίας και διαθέτει αναλογικές και ψηφιακές εισόδους, προσφέροντας παράλληλα δυνατότητες ρύθμισης ώστε να προσαρμόζεται στην ακουστική του χώρου.

Η Elac ψάχνεται αρκετά στον χώρο των ηλεκτρονικών. Αριστερά, φαίνεται ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Element EA101EQ-G με ενσωματωμένο DSP για την ισοστάθμιση της ακουστικής του χώρου (και δυνατότητα ενσωμάτωσης υπογούφερ) και δεξιά, ο music server Discovery DS-S101-G με δυνατότητα πρόσβασης σε NAS και USB media, συμβατότητα με Roon και υποστήριξη Tidal.