Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/11/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, 25-26/11/2017, Radisson Blu Park Hotel

Ήχος Εικόνα Show 2017 - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ελληνική Lab12 δεν άφησε παραπονεμένους τους φίλους της. Στο εφετινό σόου επέδειξε το νέο, περισσότερο οικονομικό, φίλτρο τροφοδοσίας Noyra, εδώ, κάτω από το κορυφαίο μοντέλο της, το Gordian...

... καθώς επίσης και το πρωτότυπο του προενισχυτή phono που βρίσκεται λίγο πριν το τελικό στάδιο παραγωγής. Θα ονομάζεται Melto2 και θα είναι πλήρως ελεγχόμενος μέσω μενού. Ακριβώς από πάνω, ο γνωστός ενισχυτής ακουστικών HPA.

Οι επισκέπτες στο δωμάτιο της MF Audio, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ακούσουν για πρώτη φορά, τον νέο κορυφαίο προενισχυτή της Lamm. Ο L2.1 Reference ανακοινώθηκε πριν από ένα περίπου χρόνου και περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο υλικών, με κύριο στόχο την μείωση του θορύβου, σε σχέση με τον L2. Η τοπολογία παραμένει η ίδια.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Magnat παρουσίασε μια πλήρη σειρά ακουστικών η οποία ονομάζεται LZR (από την λέξη LaZeR). Πέρα από το όποιο hype του όρου, αυτό που είναι πραγματικότητα είναι ότι η εταιρία χρησιμοποιεί το σύστημα μετρήσεων με laser του Wolfgang Klippel, ίσως το πλέον προηγμένο σήμερα στον χώρο των μονάδων για ηχεία και ακουστικά, γεγονός που επιτρέπει, δυνητικά την κατασκευή κορυφαίων προϊόντων. Εδώ, φαίνεται το LZR 560.

To player CD6006 (επάνω) και ο ενισχυτής PM6006 (κάτω) είναι οι νέες, βελτιωμένες εκδόσεις των CD6005 και PM6005 της Marantz. Το player έχει βελτιώσεις στο τυπωμένο και στην στήριξη της συσκευής και βασίζεται στον μετατροπέα CS4398, ενώ ο ολοκληρωμένος έχει υψηλότερες δυνατότητες παροχής ρεύματος (και ενσωματωμένο DAC). Και οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν τα διάσημα αρθρώματα HDAM του Ishiwata.

H ειδική (SE) έκδοση του μικρού ηχείου δαπέδου DSP5200 της Meridian διατηρεί, φυσικά, την ψηφιακή/ενεργή αρχιτεκτονική του (υποστηρίζοντας και υλικό MQA), αλλά διαθέτει καλύτερους ενισχυτές, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν αναπαραγωγή ηχογραφήσεων υψηλής ανάλυσης και προσφέρουν μεγαλύτερες στάθμες, φθάνοντας τα 116dBSPL/1m. Βασίζεται σε τουίτερ βηρυλλίου, που φθάνει τα 32kHz και είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένο, μέσω DSP.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To Media Source 600 της Meridian είναι ένα network/media player το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί στο οικοσύστημα Sooloos, υποστηρίζει την άμεση σύνδεση των ενεργών ηχείων της εταιρίας μέσω του SpeakerLink αλλά περιλαμβάνει και συμβατικές αναλογικές και ψηφιακές εξόδους, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με συμβατικά συστήματα.

Πρώτη παρουσίαση, επί ελληνικού εδάφους του DSC1 της Γαλλικής Metronome. Πρόκειται για ένα κορυφαίο DAC/Streamer/Media player το οποίο βασίζεται σε μετατροπείς d/a της Asahi Kasei (ΑΚ4497) και είναι πρώτη συσκευή μιας νέας σειράς η οποία θα ονομάζεται Digital Sharing. Η νέα αισθητική, είναι, επίσης, ενδιαφέρουσα.

Από τον χώρο της Metronome, δεν έλειψε, εννοείται το Kallista, το κορυφαίο transport της εταιρίας, με customized μηχανισμό ανάγνωσης ο οποίος βασίζεται στον Philips CD Pro και ένα ιδιαίτερα αδρανές (σε θέματα μηχανικών κραδασμών) περίβλημα το οποίο κατασκευάζεται από στοιχεία μασίφ αλουμινίου και συνθετικών υλικών (methacrylate) 60 χιλιοστών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Metrum Acoustics με το Jade (επάνω) προσπάθησε σε να παρουσιάσει έναν DAC με τον ήχο του κορυφαίου Adagio σε μια περισσότερο οικονομική κατηγορία. Είναι μια non-oversampling σχεδίαση βασισμένη σε FPGA η οποία ανεβαίνει μέχρι τα 384kHz. Το DX της Antipodes Audio (κάτω) είναι ένα ripper/server/player, ιδιαίτερα ευέλικτο, με δυνατότητες streaming μέχρι 32/384 και DSD512.

Τα 99 Classics της Meze με τις χαρακτηριστικές ξύλινες κάψες, κάτω δεξιά και, πάνω αριστερά, η περισσότερο... νεανική εκδοχή 99 ΝΕΟ, με κάψες από συνθετικό υλικό, λευκά μεταλλικά δεσίματα και αρκετά χαμηλότερη τιμή.

Ο M100 είναι ο μικρότερος από τους δύο ολοκληρωμένους της σειράς M-One της Micromega. Είναι μια συσκευή με πολύ μεγάλη ευελιξία σε θέματα σύνδεσης (διαθέτει από είσοδο phono MM/MC μέχρι θύρα για Ethernet) και αποδίδει 100W/8Ω. To μεγαλύτερο μοντέλο, M150 διαθέτει, επιπροσθέτως και ισοσταθμιστή ακουστικής χώρων.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Διατηρώντας σταθερή την πολιτική της για λογικές τιμές, η NAD έχει κάνει εδώ και καιρό το επόμενο βήμα στους ολοκληρωμένους ενισχυτές με συσκευές όπως αυτός ο C388. Περιλαμβάνει προενισχυτή phono ΜΜ, ενσωματωμένο DAC με δυνατότητα streaming μέσω Bluetooth A2DP/aptX, ενισχυτή ακουστικών και αποδίδει 2x150W/8Ω.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν για πρώτη φορά τις νέες συσκευές στη σειρά Uniti της Naim Audio. Εδώ, ο media server Core (αριστερά) και το μικρότερο από τα συστήματα που παρουσίασε η εταιρία, το Atom.

O Venti της North Star Design είναι ο επετειακός μετατροπέας d/a για τα είκοσι χρόνια της εταιρίας, και είναι μια πρόταση ανώτερη σε κατηγορία από τον Supremo. Βασίζεται στο ολοκληρωμένο 9038Pro της ESS, διαθέτει αναλογικό στάδιο με διακριτούς ημιαγωγούς και μπορεί να διαχειριστεί σήματα 32/768 και DSD128.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το transport Magnifico χρησιμοποιεί top-loading μηχανισμό και βασίζεται σε ηλεκτρονικά της Stream Unlimited για τον έλεγχο των μηχανικών μερών και την αρχική επεξεργασία του σήματος. Μπορεί να πραγματοποιήσει upsampling (μέχρι τα 384kHz και DSD256) και διαθέτει τρεις ψηφιακές εξόδους, με την I2S να μπορεί να μεταφέρει και upsampled streams DSD.

Το PE 1000 είναι η οικονομική πρόταση της Perpetuum Ebner για όσους αναζητούν μια αναλογική πηγή. Βασίζεται σε κινητήρα DC, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, διαθέτει πλατό από συνθετικό υλικό (POM) με βάρος 3 κιλών και παραδίδεται με τον 9ιντσο καρντανικό βραχίονα της εταιρίας (PE TO 2016) και μια Ortofon 2M Red.

Η ελληνική Φως Audio, μετά τους δύο τελικούς ενισχυτές, 211 και 300B (single ended) και τον προενισχυτή phono με λυχνίες 6072 NOS παρουσίασε και έναν προενισχυτή στάθμης line, με τρεις εισόδους.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Pioneer επέδειξε τον, όχι καινούριο αλλά πάντα εντυπωσιακό, DAC/Ενισχυτή ακουστικών U-05 (επάνω), το network player/streamer Ν-50ΑΕ (μέσον) και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή A-70DA (κάτω), μια σχεδίαση με audiophile στόχευση, η οποία διαθέτει διαχωρισμένη τροφοδοσία προ/τελικού, ενσωματωμένο DAC βασισμένο στο ES9016S της ESS (32/384, DSD 4x) και αποδίδει 2x65W/8Ω.

Στον ίδιο χώρο βρήκαμε, επίσης, το mini σύστημα X-CM66D το οποίο περιλαμβάνει CD player (με δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων με αρχεία), θύρα USB για αναπαραγωγή αρχείων MP3, ραδιοφωνικό δέκτη FM και δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth/NFC. Μπορεί, επίσης να συνδεθεί στο οικιακό δίκτυο για να κατεβάσει διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το Twenty5.26 είναι το κορυφαίο ηχείο της σειράς Twenty5. Είναι μια σχεδίαση δαπέδου τριών δρόμων με το κλασικό μιντ θόλου της εταιρίας και ένα γούφερ 170 χιλιοστών με ανάρτηση μεγάλης διαδρομής το οποίο φορτίζεται από την γνωστή γραμμή μεταφοράς της PMC (ATL). Το ηχείο κατεβαίνει πολύ χαμηλά (μέχρι τα 27Hz, αναφέρει η εταιρία).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Pro-Ject Audio RPM10 Carbon (επάνω) και ηλεκτρονικά της Primare σε ένα πολύ ενδιαφέρον από αισθητικής και λειτουργικής άποψης ρακ που τράβηξε αμέσως την προσοχή μας. Πρόκειται για μια custom κατασκευή για την οποία οι άνθρωποι του Haus Musik ήταν αρκούντως αινιγματικοί...

Η Pro-Ject Audio επέδειξε επίσης τα συλλεκτικά πλατό της με artwork αφιερωμένο σε μεγάλα ονόματα της rock/pop σκηνής.

... καθώς και την συσκευή καθαρισμού δίσκων βινυλίου VC-S (στην δεύτερη, αναβαθμισμένη στα σημεία έκδοσή της, Mk II).