Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/11/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, 25-26/11/2017, Radisson Blu Park Hotel

Ήχος Εικόνα Show 2017 - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο “βραχίονας” της Electrocompaniet που ασχολείται με τον ήχο στο σύγχρονο, ψηφιακό σπίτι, ονομάζεται EC Living. Το Tana SL-1 είναι ένα ασύρματο ηχείο και η Electro δεν αστειεύεται καθόλου: Περίβλημα από αλουμίνιο, δυνατότητα 24/192, ψηφιακές είσοδοι, πρόσβαση σε εξωτερικά μέσα αποθήκευσης και ένας ενισχυτής 150W σε τάξη ΑΒ, αποτελούν, ασφαλώς ένα audiophile πακέτο...

Έντονη, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, η παρουσία της Fiio. Εδώ, φαίνονται ο DAC/Ενισχυτής ακουστικών K1 (αριστερά), ο μεγαλύτερος Q1 (κέντρο) και το προσωπικό media player Μ3 (δεξιά)...

... και εδώ, τρία ακόμη μέλη της μεγάλης συλλογής ενισχυτών της εταιρίας, με τον Olympus 2 (αριστερά), τον A1 (κέντρο) και τον Α3 (αριστερά). Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για την εταιρία με την ευρύτερη γκάμα στον συγκεκριμένο τομέα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το 948 είναι ένα μεγάλο ηχείο δαπέδου της σειράς Aria της Focal με δύο οκτάρια (210mm) γούφερ και ένα μιντ 6.5 ιντσών, όλα με κώνους από το υλικό Flax και ένα τουίτερ με αντεστραμμένο θόλο από κράμα αλουμινίου/μαγνησίου.

Ίδιο υλικό στους κώνους των γούφερ και του μιντ χρησιμοποιείται και στην περίπτωση του ολοκαίνουριου Kanta No2, ένα ηχείο δαπέδου με time-aligned μπάφλα από συνθετικό υλικό, διπλό bass reflex και το καινούριο τουίτερ IAL3 το οποίο βασίζεται σε τεχνολογίες τις οποίες η Focal χρησιμοποιεί στην κορυφαία σειρά Utopia.

Το Triton Seven της GoldenEar Technology είναι το μικρότερο μοντέλο της σειράς και το μοναδικό που δεν βασίζεται σε ενεργό κλάδο για τις πολύ χαμηλές συχνότητες. Βασίζεται, πάντως, και αυτό σε τουίτερ αναδιπλωμένου ribbon καθώς και σε φόρτιση μέσω παθητικού ακτινοβολητή (διαθέτει δύο οκτάιντσους). Τα μιντ/γούφερ είναι 5.25 ιντσών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι Telos 1000 NextGen είναι εντυπωσιακοί μονομπλόκ της Goldmund οι οποίοι αποδίδουν 365W/8Ω και βασίζονται σε κυκλώματα που έχουν σχεδιαστεί για τον κορυφαίο τελικό ενισχυτή της εταιρίας, τον Telos 5500 NextGen. Διαθέτει single ended και balanced εισόδους. Στο εφετινό σόου, οδήγησε τα Zelaton Legacy.

Νέα άφιξη στην ελληνική αγορά, είναι και η Gryphon, μια εταιρία με πολύ ενδιαφέρουσα σειρά προϊόντων. Εδώ, φαίνεται το μικρότερο ηχείο τους, το Mojo S, μια δίδρομη σχεδίαση με αρχιτεκτονική MTM και τουίτερ AMT (χρησιμοποιεί την κορυφαία μονάδα της Mundorf). Είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένο με την μπάφλα κάθε μεγαφώνου να βρίσκεται σε διαφορετική γωνία.

Το Traveler είναι ένα πολύ μικρό ασύρματο ηχείο της Harman Kardon, ιδανικό για όσους θέλουν να ακούσουν μουσική χωρίς ακουστικά, έξω από το σπίτι. Πέρα από αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τηλεφωνικές συνομιλίες καθώς διαθέτει ενσωματωμένα μικρόφωνο και κύκλωμα καταστολής της ηχούς. Διαθέτει αυτονομία δέκα ωρών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως power bank.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μικρό, δίδρομο ηχείο της Heil Α.Μ.Τ. Βασίζεται, φυσικά, σε μια μονάδα Heil (Air Motion Transformer) για την απόδοση ολόκληρης της περιοχής από το 1kHz μέχρι τα 23kHz, ενώ την περιοχή των χαμηλών/μεσαίων την αποδίδει ένα γούφερ 160 χιλιοστών που φορτίζεται μέσω διπλού bass reflex.

Αριστερά, μονομπλόκ τελικοί MB90 MK II της Icon Audio, με δύο Tung-Sol KT120 στο στάδιο εξόδου, οι οποίοι, στην τελευταία τους έκδοση, αποδίδουν 110/60W (Ultralinear/Τρίοδος) και, δεξιά, ο προενισχυτής LA4 MK III διπλοτριόδους 6SN7 στο κύκλωμα ενίσχυσης και την GZ34 στο τροφοδοτικό. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με Alps.

Ο Absolute είναι ο νέος κορυφαίος μετατροπέας d/a της ελληνικής Ideon Audio, το πρωτότυπο του οποίου επιδείχθηκε στην εφετινή έκθεση, για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους. Θα βασίζεται στον ESS9038Pro, με κύκλωμα χρονισμού Femtoclock και θα έχει αρθρωτή κατασκευή ώστε να είναι αναβαθμίσιμος. Στο θέμα της αισθητικής, πάντως, έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... η οποία “φάνηκε” και στην δεύτερη έκδοση του πρώτου USB DAC της εταιρίας του Ayazi, το οποίον, πλέον, ονομάζεται Ayazi Mk 2. Η βελτίωση στο σασί είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, ενώ ο μετατροπέας εξακολουθεί να ανεβαίνει μέχρι DXD/384kHz.

H JBL επέδειξε την σειρά της από soundbar. Εδώ (από πάνω προς τα κάτω) φαίνονται το Bar Studio (2.0), το Bar 2.1 και το Bar 3.1 (με δυνατότητα διαχείρισης σημάτων 4K UHD και HDMI/ARC. Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ακούσουν το Bar 5.1, του οποίου τα άκρα αποσπώνται ώστε να χρησιμοποιηθούν ως ασύρματα ηχεία surround. Όλα τα sub είναι, επίσης, ασύρματα.

Εμπνεόμενη, προφανώς, από τα παραδοσιακά boombox, η JBL έφτιαξε το ομώνυμο ασύρματο ηχείο. Το Boombox διαθέτει δύο τετράιντσα γούφερ και δύο τουίτερ 20 χιλιοστών, μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth με δύο πηγές και διαθέτει μια ιδιαίτερα μεγάλη μπαταρία (20Ah) η οποία του δίνει αυτονομία που φθάνει τις 24 ώρες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Για όσους ψάχνουν το ιδιαίτερο στα φορητά, μικρά ασύρματα ηχεία, τέλος, το Pulse 3 της JBL είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Βασίζεται σε LED για να δημιουργήσει οπτικά εφέ σε συγχρονισμό με την μουσική, διαθέτει τρία μεγάφωνα πλήρους φάσματος 40 χιλιοστών και έχει αυτονομία 12 ωρών.

Το LS50 της Kef είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα προϊόντα της εταιρίας, ένα μικρό σε διαστάσεις ενεργό ηχείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μόνιτορ και βασίζεται σε μια ομοαξονική μονάδα Uni-Q, παρόμοια με αυτές που έχει αναπτύξει η Kef για τα κορυφαία μοντέλα της.

Η επιτυχία του LS50 οδήγησε του Βρετανούς στην παρουσίαση μιας ασύρματης παραλλαγής, της οποίας οι βασικές διαφορές εντοπίζονται στην ύπαρξη ψηφιακής εισόδου, θύρας USB και δυνατότητας streaming μέσω Bluetooth. Η ύπαρξη DSP στο εσωτερικό του ηχείου, επέτρεψε, επίσης, στην Kef να ενσωματώσει ένα ψηφιακό αλγόριθμο χρονικής ευθυγράμμισης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Σε εντελώς διαφορετική κατηγορία τιμής, αλλά ριζοσπαστικό και ενδιαφέρον για τις αρχές του, είναι και το Three της Kii Audio. O Bruno Putzeys και τέσσερις ακόμη μηχανικοί έχουν στήσει ένα εξάδρομο ενεργό ηχείο που βασίζεται σε βαρύ DSP και σε μια τεχνολογία που ονομάζεται Active Wave Focusing για να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ακριβές ηχητικό πεδίο στο χώρο.

Μια ιστορική εταιρία όπως η Klipsch οφείλει να εξελίσσεται αλλά και να τιμά το παρελθόν της. Εδώ, αριστερά, το τρίδρομο Forte III από την σειρά Heritage (με φόρτιση παθητικού ακτινοβολητή 15 ιντσών) και, δεξιά, η νέα γενιά όπως εκφράζεται μέσα από το RP-250F, της σειράς Reference Premiere, με χοάνη Tractrix για την φόρτιση ενός τουίτερ τιτανίου και δύο μιντ/γούφερ 5.25 ιντσών με κώνους κεραμικής/μεταλλικής επίστρωσης.

Αυτό είναι το τροφοδοτικό του phono stage της Kronos το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά, συμπληρώνοντας τα κορυφαία πλατό της εταιρίας. Έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί κατασκευάζεται από την ελληνική TLA και περιλαμβάνει, φυσικά, λυχνίες!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Αυτή θα είναι η μορφή του phono της Kronos...

... η οποία επέδειξε επίσης το μεγάλο πλατό Pro...

... που τροφοδοτείται από μια διάταξη βασισμένη σε μπαταρίες.