Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

LAS VEGAS 5/1-8/1/2017

CES 2017 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... ο προβολέας VPL-VZ1000ES, ο οποίος υποστηρίζει 4K/HDR και μπορεί να προβάλει από πολύ μικρές αποστάσεις (Ultra Short-Throw) ώστε να διευκολύνει τους χρήστες που θέλουν κάδρο μεγάλης διαγωνίου (100/120 ιντσών) αλλά όχι τον απαραίτητο χώρο...

... και οι τηλεοράσεις XE94 και XE93, με οθόνες LED/LCD και οθόνες με διαγώνιο 77 ιντσών (XE-94) και 65/55 ιντσών (XE-93). Όλες οι συσκευές μπορούν να προβάλουν 4K/HDR και βασίζονται στο νέο επεξεργαστή Χ1 Extreme της εταιρίας. Το λειτουργικό τους σύστημα είναι Android TV.

Η Soulution επέδειξε τον νέο ενισχυτή της (511 Stereo, έκανε ντεμπούτο επί ευρωπαϊκού εδάφους, στο Μόναχο), μια συσκευή η οποία βασίζεται σε διακοπτικό τροφοδοτικό βασισμένο σε αυτά της σειράς 7. Αποδίδει 2x140/280/560W σε φορτία 8/4/2Ω αντιστοίχως.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Sproutbox Design παρουσίασε το Aivia, ένα ασύρματο ηχείο που ξεχωρίζει χάρις στην μεγάλη οθόνη αφής (οκτώ ιντσών) που καλύπτει μια ολόκληρη πλευρά του. Βασίζεται σε δύο μεγάφωνα πλήρους φάσματος και ένα υπογούφερ τοποθετημένο στην βάση και μπορεί να πραγματοποιήσει streaming ήχου και εικόνας μέσω Bluetooth και WiFi. Διαθέτει μπαταρία 10.000mAh (για πέντε ώρες αυτονομίας) και μπορεί να φορτίσει ασύρματα ένα κινητό τηλέφωνο (αρκεί το τελευταίο να έχει την σχετική δυνατότητα).

Η SweetVinyl παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα συσκευή, την SugarCube, της οποίας η βασική λειτουργία είναι το ψηφιακό de-clicking. Είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την SC-1 η οποία είναι μια AD/DA συσκευή επικεντρωμένη στο playback και την SC-2 μια πληρέστερη μονάδα η οποία περιλαμβάνει και έξοδο USB για μετατροπή των LP σε ψηφιακά αρχεία. Και οι δύο συσκευές προσφέρουν δυνατότητα αναγνώρισης του υλικού και αναζήτησης metadata.

Η TAD παρουσίασε το νέο ηχείο της, Micro Evolution One με νέα ομοαξονική μονάδα μεσαίων/υψηλών συχνοτήτων με γούφερ 160mm. Το τουίτερ χρησιμοποιεί διάφραγμα από βηρύλλιο και το μιντ κώνο από μαγνήσιο. Συνολικά, το νέο μεγάφωνο μπορεί να αποδώσει ολόκληρο το φάσμα από τα 420Hz μέχρι τα 60kHz. Η φόρτιση του γούφερ γίνεται με την γνωστή μέθοδο της TAD (σχισμή και στις δύο πλευρές της καμπίνας) και οι αυλοί έχουν διατομή χοάνης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μετά τις πρώτες, δοκιμαστικές, προσπάθειες, είναι σαφές ότι η Technics σκοπεύει να παραμείνει στον χώρο του παραδοσιακού audio υψηλών επιδόσεων. Εφέτος, παρουσίασε το ηχείο Grand Class SB-G90, τριών δρόμων που βασίζεται σε μια ομοαξονική, χρονικώς ευθυγραμμισμένη, μονάδα με τουίτερ θόλου από αλουμίνιο και μιντ με κώνο, επίσης, από αλουμίνιο η οποία ανεβαίνει μέχρι τα 100kHz και δύο γούφερ 160mm για τις χαμηλές συχνότητες...

... τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Grand Class SU-G700, ο οποίος περιλαμβάνει και DAC (με τεχνολογία καταστολής jitter την οποία η Technics ονομάζει JENO και βασίζεται από clock που τροφοδοτείται από μπαταρία) και αποδίδει 2x140W από ένα διακοπτικό στάδιο ισχύος...

... τον τελικό ενισχυτή SE-R1 ο οποίος βασίζεται, επίσης, σε διακοπτικό στάδιο εξόδου και διαθέτει την δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες της αντίστασης κάθε ηχείου βασιζόμενος στην τεχνολογία LAPC της εταιρίας (η οποία προσαρμόζει το στάδιο εξόδου ανάλογα με μια μέτρηση πλάτους/φάσης της εμπέδησης που πραγματοποιεί)...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και, εννοείται, μια ακόμη έκδοση του αειθαλούς “1200”, την SL-1200GR, η οποία είναι μια οικονομική εκδοχή του 1200G. Διαθέτει κινητήρα μονού δρομέα (το μεγάλο μοντέλο είχε διπλό δρομέα) και το στέλεχος του βραχίονα είναι από αλουμίνιο και όχι από μαγνήσιο ενώ και το σασί είναι πιο “ελαφρύ” ως κατασκευή. Η τιμή αναμένεται να είναι -σχεδόν- η μισή.

H Thiel Audio παρουσίασε την σειρά 40, για τον εορτασμό των σαράντα ετών από την ίδρυσή της. Τα ηχεία της σειράς κατασκευάζονται, στο σύνολό τους, στις ΗΠΑ και είναι τρία, το κορυφαίο τετράδρομο δαπέδου 40.3 (φωτό), το τρίδρομο δαπέδου 40.2 και το δύο δρόμων, βάσης, 40.1.

Η ίδια εταιρία επέδειξε, επίσης, το ασύρματο ηχείο Aurora LifeStream Tour, το οποίο βασίζεται σε δύο μονάδες πλήρους φάσματος και έναν παθητικό ακτινοβολητή, μπορεί να πραγματοποιήσει streaming μέσω AirPlay, Play-Fi και Bluetooth αλλά συνδέεται και ενσύρματα, τόσο αναλογικά (TRS 3.5mm) όσο και ψηφιακά (μέσω Ethernet). Διαθέτει ρύθμιση των χαμηλών συχνοτήτων ανάλογα με την θέση στον χώρο και αυτονομία εννέα ωρών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Totem παρουσίασε το νέο κόμπακτ ηχείο Sky, μια κατασκευή δύο δρόμων, με τουίτερ μαλακού θόλου 33 χιλιοστών και γούφερ 5 ιντσών με ανάρτηση μεγάλης διαδρομής (και πηνίο φωνής με διάμετρο 3 ιντσών).

Το Avenger Plus της VPI βασίζεται στην ίδια μέθοδο μετάδοσης της κίνησης που χρησιμοποιεί το κορυφαίο Titan της εταιρίας (rim drive, με άμεση σύμπλεξη σφονδύλου/πλατό και μετάδοση μέσω ιμάντα από τον κινητήρα στον σφόνδυλο) αλλά έχει σημαντικά χαμηλότερο κόστος (κοντά στις 15.000 δολάρια). Χρησιμοποιεί τον βραχίονα JMW-12-3DR με καλωδίωση της Nordost.

Το Model One της Waveion βασίζεται σε μια αρχή που θυμίζει κάπως τον τρόπο λειτουργίας των τουίτερ ιόντων, αν και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αφού εδώ μιλάμε για μια κατασκευή full range. Ο ήχος παράγεται από μια στήλη αέρα της οποίας η πίεση μεταβάλλεται λόγω του ιονισμού των μορίων στο εσωτερικό της καμπίνας. Το ηχείο έχει χαρακτηριστικά παντοκατευθυντικής πηγής.

Thumbnail Thumbnail

Η Wilson Benesch παρουσίασε την τελευταία έκδοση του A.C.T. One Evolution P1 Μόναχο και το πιο εμφανές χαρακτηριστικό του ήταν η χρήση χρωματισμένων ανθρακονημάτων στην κατασκευή της καμπίνας, ένα υλικό που έχει αναπτύξει η Hypetex. Στην CES, οι προσπάθειες της εταιρίας επιβραβεύθηκαν με την βράβευσή της (Innovation Awards, CES 2017).

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ακούσουν την ναυαρχίδα της YG Acoustics, το Sonja XV. Είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή (βάρους 1.300 κιλών) η οποία περιλαμβάνει ξεχωριστές καμπίνες για τις πολύ χαμηλές συχνότητες και βασίζεται στο σύνολο των καινοτομιών της εταιρίας. Σχεδιάστηκε για να εορτασθούν τα 15 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας.