Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

LAS VEGAS 5/1-8/1/2017

CES 2017 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το DataTraveler Ultimate GT της Kingston είναι, μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο διαθέσιμο flash drive, με χωρητικότητα 2TB (υπάρχει και σε έκδοση 1ΤΒ για τους μετριοπαθείς) και ξεπερνά, κατά πάσα πιθανότητα τις ανάγκες των περισσότερων μουσικών και οπτικών συλλογών, αν και ποτέ δεν ξέρεις... Βασίζεται σε πρωτόκολλο USB 3.1.

Η dCS επέδειξε το Network Bridge, μια συσκευή η οποία προσφέρει τη δυνατότητα streaming, ενσύρματου και ασύρματου, είτε από τοπικούς πόρους, είτε μέσω του διαδικτύου. Βασίζεται στις αντίστοιχες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην κορυφαία σειρά Vivaldi και διαθέτει ακόμη και downsampler ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παλαιότερους DAC.

Η γνωστή για τους αλγόριθμους ισοστάθμισης Dirac, επέδειξε την δύναμή της και στον χώρο της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR) με έναν αλγόριθμο που επιτρέπει τον δυναμικό έλεγχο του HRTF (Συνάρτηση Μεταφοράς της Κεφαλής), αλλάζοντας συμπεριφορά ανάλογα με την θέση του κεφαλιού σε σχέση με τον κορμό, κάτι που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στην ακουστική κάθε εξομοίωσης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Dolby ανακοίνωσε την συνεργασία της με την LG, της οποίας όλες οι τηλεοράσεις για το 2017 θα υποστηρίζουν τα Dolby Vision (HDR) και Dolby Atmos. Το “όλες” περιλαμβάνει τις OLED 77/65W7, 77/65G7, 65/55E7, 65/55C7 και 65/55B7 καθώς και τις κορυφαίες Super UHD SJ9500, SJ8500 και JS800.

H Dynaudio παρουσίασε τη νέα εκδοχή της σειράς Contour (η οποία έκανε ντεμπούτο στο Μόναχο, το 2016 και περιλαμβάνει το νέο τουίτερ Esotar 2 της εταιρίας). Εδώ, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, Contour 60, μια σχεδίαση δαπέδου, τριών δρόμων με δύο γούφερ 240mm και μιντ 150mm.

Νέα σειρά ηχείων παρουσίασε και η Elac. H Adante είναι σχεδιασμένη από τον Andrew Jones (όνομα γνωστό από την TAD) και περιλαμβάνει τρία μοντέλα (ένα δαπέδου, ένα βάσης και ένα κεντρικό). Όλα διαθέτουν ομοαξονική μονάδα μεσαίων/υψηλών και έναν κλάδο χαμηλών συχνοτήτων που βασίζεται σε παθητικούς ακτινοβολητές οι οποίοι οδηγούνται από ένα εσωτερικά τοποθετημένο ηχείο bass reflex με μονάδα 6 ιντσών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Emotiva, γνωστή για τις λογικές τιμές της, παρουσίασε ηχεία στη οικονομική σειρά BasX. Το πακέτο θα περιλαμβάνει ηχεία για χρήση στη θέση των κυρίως και του κεντρικού (BasX LCR), δορυφόρους (BasX Sat) για την θέση των περιφερειακών και τρία sub, με μονάδες 8, 10 και 12 ιντσών (Sub 8 , Sub 10 και Sub 12 αντιστοίχως).

Το κορυφαίο media player της Fiio είναι το X7. Πρόκειται για μια συσκευή που βασίζεται σε Android για το λειτουργικό σύστημα και σε DAC ES9018S της ESS (και όχι τον “ειδικό” για φορητά 9018K2M), είναι διαθέσιμη με και χωρίς ενισχυτή και διαθέτει εσωτερική μνήμη 1GB, επεκτάσιμη, μέσω microSD, μέχρι τα 128GB.

Ο δημιουργός κοσμημάτων Philippe Tournaire υπογράφει το φινίρισμα αυτού το Focal Utopia, πετώντας με απλές (αλλά πανάκριβες) κινήσεις, στον κάλαθο των αχρήστων τις προσπάθειες των Γάλλων για μια προσεγμένη, λιτή και λειτουργική αισθητική. “De gustibus non disputandum est", μεν, αλλά, ήμαρτον!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το γνωστό Fraunhofer IIS παρουσίασε, στην πράξη, εφαρμογές του προτύπου MPEG-H, μια δέσμη τεχνολογιών κωδικοποίησης ψηφιακών σημάτων ήχου και εικόνας η οποία είναι εξαιρετικά ευέλικτη ως προς τις συσκευές αναπαραγωγής (από κινητά τηλέφωνα μέχρι οικιακά πολυκαναλικά συστήματα) και την μεταφορά (streaming ή εκπομπή).

Το νέο ηχείο της Genesis ονομάζεται Maestro. Είναι μια σχεδίαση πέντε δρόμων με δύο τουίτερ ring radiator (το ένα στην πίσω πλευρά), ένα μιντ με κώνο τιτανίου 4.5 ιντσών, δύο μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών και τέσσερα γούφερ 8 ιντσών των οποίων ο κλάδος είναι ενεργός και οδηγείται από έναν ενισχυτή 500W.

Νέο ηχείο παρουσίασε και η Goldenear. Το Triton Reference βασίζεται σε τουίτερ ribbon, νέα μιντ/γούφερ καθώς και σε έναν ενεργό, ψηφιακά ελεγχόμενο κλάδο χαμηλών συχνοτήτων που χρησιμοποιεί DSP στα 56bit και οδηγεί τρία γούφερ 6x10 ιντσών, που φορτίζονται από παθητικούς ακτινοβολητές. Η ευαισθησία ξεπερνά τα 93dB και η απόκριση, ψηλά, φτάνει τα 35kHz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Röst της Hegel είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής με ενσωματωμένο DAC και δυνατότητες streaming τόσο μέσω του τοπικού δικτύου όσο και μέσω του διαδικτύου. Αποδίδει 2x75W σε φορτία 8Ω, τρεις αναλογικές (μια balanced), 4 ψηφιακές εισόδους και θύρα USB καθώς και έξοδο line για σύνδεση με τελικό ενισχυτή.

Λαμπάτος ολοκληρωμένος από την Increcable. O ΤΙΑ-280 μπορεί να λειτουργήσει ως τριοδικός (2x40W) ή σε συνδεσμολογία πεντόδου/Ultralinear (2x80W) και βασίζεται σε τέσσερις λυχνίες KT120. Διαθέτει δύο εισόδους.

Η Jamo παρουσίασε τη σειρά ηχείων Studio 8, με μια εκ βάθρων ανανεωμένη σχεδίαση σε επίπεδο αισθητικής στην οποία έχουν ενσωματωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να είναι συμβατή με συστήματα Dolby Atmos χωρίς πρόσθετες μονάδες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο LDR της Java Hi-Fi είναι ένας παθητικός προενισχυτής ο οποίος βασίζεται σε έναν εξασθενητή ευαίσθητο στην φωτεινή ακτινοβολία. Το ρυθμιστικό στάθμης απλώς μεταβάλει την φωτεινότητα ενός LED που με την σειρά του επηρεάζει τον εξασθενητή στο εσωτερικό της συσκευής, χωρίς να παρεμβάλλεται καθόλου στη διαδρομή του σήματος. Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με τον αριθμό και το είδος των εισόδων/εξόδων της.

Η JBL επιστράτευσε τον Quincy Jones για να τραβήξει την προσοχή στα ακουστικά E55T “Quincy Edition”. Πρόκειται για ασύρματα ακουστικά στο voicing των οποίων έχει συμμετάσχει ο διάσημος παραγωγός, ο οποίος, μάλιστα, έχει δανείσει και τη φωνή του στα voice prompts που αυτά διαθέτουν. Έχουν αυτονομία 20 ωρών αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ενσύρματα.

Η JBL, φυσικά, έπαιξε δυνατά και στα ασύρματα ηχεία, με το Playlist 150, το οποίο είναι συμβατό με Google Cast...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... το Pulse 3 (η φωτογραφία μιλάει από μόνη της, η JBL κατέχει την συγκεκριμένη τέχνη πολύ καλά)...

... και το Soundgear μια ενδιαφέρουσα κατασκευή που τοποθετείται στο λαιμό του χρήστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ανοικτή ακρόαση με την χρήση κινητού τηλεφώνου, είτε για ακρόαση μουσικής είτε και σε πιο εξωτικές χρήσεις όπως σε συστήματα εικονικής πραγματικότητας. Βασίζεται (φυσικά) σε Bluetooth.

Η JVC επέδειξε τον προβολέα DLR-RS4500, τον πρώτο προβολέα 4K (4096x2160) που πιστοποιήθηκε κατά THX. Βασίζεται, φυσικά, σε τεχνολογία D-ILA και με φωτεινή πηγή τεχνολογίας BLU-Escent (που έχει αναπτύξει η JVC) αποδίδει 3.000 Lumens, με διάρκεια ζωής 20.000 ωρών. Είναι συμβατός με υλικό HDR και το κόστος του βρίσκεται στην περιοχή των 35.000 δολαρίων.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ενεργά ηχεία από την Kanto. Τα YU4 και YU6 είναι αμφότερα δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων με τουίτερ μαλακού θόλου και διαφέρουν ως προς την διάμετρο του γούφερ (4 και 5.25 ιντσών αντιστοίχως, από κέβλαρ) και την ισχύ των ενισχυτών (140/200W, τάξης D). Διαθέτουν αναλογικές και ψηφιακές εισόδους, ενσωματωμένο προενισχυτή phono και μπορούν να πραγματοποιήσουν ασύρματο streaming.

Η Klipsch ανακοίνωσε την ενσωμάτωση ακουστικών στη σειρά Heritage. Παρουσιάστηκαν τρία μοντέλα το κορυφαίο HP-3, το HP-2 και το HP-1 το οποίο θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, ενσύρματη, ασύρματη και ασύρματη με ενεργό κύκλωμα καταστολής θορύβου.

Στην ίδια σειρά προϊόντων, η εταιρία παρουσίασε, επίσης το Fifteens. Πρόκειται για ένα ενεργό ηχείο δαπέδου με έντονα vintage αισθητική τα οποία υποστηρίζονται από ενισχυτές 180W και ενσωματωμένο DAC 24/192. Είναι σχεδιάσεις δύο δρόμων με τουίτερ που φορτίζεται από χοάνη και ένα δεκαπεντάιντσο γούφερ. Υπάρχει, επίσης, είσοδος phono και δυνατότητα ενσύρματου streaming.