Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/02/2007


english abstract

 

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΟ ΝΕΟ CD/SA-CD PLAYER ΤΟΥ ED MEITNER...

AV BLOG 

SITE MAP


Το "μονό" player του Ed Meitner
05.02.2007
Η EMM Labs είναι περισσότερο γνωστή ως εταιρία επαγγγελματικών ψηφιακών συστημάτων, άλλωστε τόσο ο ίδιος ο Meitner όσο και ο Andreas Koch βρίσκονται πίσω από το Sonoma, ένα σύστημα επεξεργασίας DSD που τρέχει σε περιβάλλον PC και, αν πιστέψουμε τα γραφόμενα στο site της εταιρίας, είναι ο Meitner που πρώτος χρησιμοποίησε την τεχνική Preamble Clock Recovery η οποία χρησιμοποιήται για την μείωση του jitter. Η audiophile σειρά συσκευών της εταιρίας περιλαμβάνει transport, DAC καθώς επίσης και προενισχυτές (αναλογικούς και ψηφιακούς) και με το CDSA SE απέκτησε το πρώτο ολοκληρωμένο της player.
Η EMM Labs είναι θιασώτης του DSD και το CDSA SE δεν αποτελεί, φυσικά, εξαίρεση: Πέραν του ότι είναι συμβατό τόσο με συμβατικά CD όσο και με SA-CDs (αν και μόνο δικαναλικά) ανήκει στις ελάχιστες εκείνες συσκευές που πραγματοποιούν upsampling του PCM (16bit/44.1kHz) σε DSD και μάλιστα προχωρώντας την ιδέα ένα βήμα ακόμη, αφού το upsampling γίνεται με συντελεστή 2x, έχουμε δηλαδή ένα σήμα 1bit/5.6448ΜΗz. Κατά την εταιρία, η τεχνική αυτή φέρνει τον ήχο των συμβατικών CD πολύ κοντά σε αυτόν των SA-CDs. Η διαδικασία του upsampling χρησιμοποιεί μια τεχνική επεξεργασίας που ονομάζεται MDAT (Meitner Digital Audio Translator) για την οποία δεν δίνονται ιδιαίτερες λεπτομέρειες πέραν του ότι είναι δυναμική, εξαρτάται δηλαδή από την ίδια την φύση του ψηφιακού σήματος.
Εκπλήξεις υπάρχουν και στο κομμάτι του DAC, όπου το CDSA SE φαίνεται ότι χρησιμοποιεί ένα custom "discrete dual differential" κύκλωμα, ώστε το player να μην εξαρτάται από τα συμβατικά ολοκληρωμένα κυκλώματα και να μην υποφέρει από διαφορικές μή-γραμμικότητες (differential non-linearities), ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την ακρίβεια στην μετατροπή d/a και έχει -κυρίως- στατιστική φύση.
Το νέο player διατηρεί την αυστηρή pro- αισθητική όλων των συσκευών της EMM Labs και είναι χαρακτηριστικά λιτό ως προς τις δυνατότητες σύνδεσης, προσφέροντας sinlge ended και balanced εξόδους (για δύο κανάλια), μια ψηφιακή έξοδο AES/EBU και θύρες RS232/USB για τον έλεγχο και την αναβάθμιση του λογισμικού  μέσω αρχείων που ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει από το site της εταιρίας.
ΙΝFO: Music Lover, τηλ.: 210-723.4992, web: http://www.musiclover.gr/ , http://www.emmlabs.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr