Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/02/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΗΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ECLIPSE...

AV BLOG 

SITE MAP


TD712z: το κορυφαίο ηχείο της σειράς Eclipse
20.02.2007
To TD712z, όπως και τα  υπόλοιπα ηχεία της σειράς Eclipse, βασίζεται στην θεωρητική εργασία του Hiroyuki Yoshii η κεντρική ιδέα της οποίας είναι ότι κατά την σχεδίαση και εκτίμηση ενός ηχείου θα πρέπει να παραμένουμε πάντοτε στο πεδίο του χρόνου και στην αντίστοιχη συμπεριφορά του συστήματος εκεί (δηλαδή στην κρουστική του απόκριση) και να μην καταφεύγουμε στο πεδίο της συχνότητας και της φάσης. Ο ίδιος κατασκευάζει, επίσης, ηχεία έχοντας ιδρύσει για τον σκοπό αυτό την εταιρία TimeDomain, στον δικτυακό τόπο της οποίας μπορεί να βρει κανείς λεπτομέρειες γύρω από την σχετική θεωρία.
Αυτό που είναι ενδιαφέρον στην περίπτωση των Eclipse είναι ο τρόπος με τον οποίο η θεωρία αυτή εφαρμόζεται: Ο Hiroyuki Yoshii απαιτεί απόλυτη μείωση των χρωματισμών και μηδενική μεταφορά μηχανικής ενέργειας μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του ηχείου, ενώ -όπως θα περίμενε κανείς- απορρίπτει την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί κάποιο φίλτρο και διαφορετικές μονάδες ανά περιοχή συχνοτήτων. Οι απαιτήσεις αυτές φαίνεται να καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την μορφή και την αρχιτεκτονική των Εclipse: Χρησιμοποιούν μια μονάδα για ολόκληρο το φάσμα, οι καμπίνες τους έχουν το χαρακτηριστικό ωοειδές σχήμα που βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά η βασική τους ιδιαιτερότητα είναι ότι είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε το μεγάφωνο δεν έχει άμεση μηχανική επαφή με την καμπίνα! Αυτό επιτυγχάνεται με ένα ειδικό σύστημα στήριξης με πλαίσιο από ψευδάργυρο το οποίο μεταφέρει τους κραδασμούς του μεγαφώνου απ' ευθείας στην βάση του ηχείου και ένα αντίβαρο το οποίο προσαρμόζεται πίσω από τον μαγνήτη ώστε να αυξάνει την αδράνεια και να μην υπάρχουν ταλαντώσεις. Κρίνοντας από την τομή που δημοσιεύει η εταιρία, το μοναδικό σημείο επαφής του μεγαφώνου με την καμπίνα είναι ένας δακτύλιος στεγάνωσης στην πρόσοψη. Οι ιδιαιτερότητες του ηχείου φαίνονται και στα χαρακτηριστικά του: Πρόκειται για ένα αρκετά αναίσθητο σύστημα (83.5dB/w/m) του οποίου η απόκριση δεν σε κάνει να χαμογελάς (η εταιρία ευθαρσώς ανακοινώνει 40Hz-20kHz -10dB!).

Η Fujitsu Ten/Eclipse χρησιμοποιεί την τεχνολογία Τime Domain σε τρείς διαφορετικές σειρές ηχείων, την "7" (στην οποία περιλαμβάνεται το TD712z και το TD712z S, με κοντύτερη βάση αμφότερα με μονάδες 12 εκατοστών) την σειρά "5" με τρία μοντέλα που χρησιμοποιούν μονάδες 12, 10 και 8 εκατοστών και την σειρά "3" η οποία διαθέτει ένα μοντέλο με μονάδα 6.5 εκατοστών.  Αρκετά από τα μοντέλα διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα και μπορούν να συνοδευτούν με υπογούφερ και ενισχυτές.
ΙΝFO: web: http://www.eclipse-td.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr