Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/06/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  EVERYTHING BUT THE BOX: ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΧΕΙΩΝ...

AV BLOG 

SITE MAP


Everything But The Box: Oνομα και πράγμα...
01/06/2007
Το κύριο γνώρισμα των ηχείων της EBTB βρίσκεται, ακριβώς στην ονομασία τους. Χωρίς να έχει αποφύγει τον όγκο που απαιτείται για την φόρτιση του μιντ/γούφερ, ο Kamen Dobrev, ο οποίος εκτελεί χρέη σχεδιαστή, έχει επιλέξει έναν σφαιρικό θάλαμο κατασκευασμένο από αλουμίνιο ο οποίος καθορίζει και την χαρακτηριστική αισθητική των ηχείων. Μια μπάφλα σε σχήμα τραπεζίου στηρίζει το τουίτερ και την οπή εκτόνωσης του bass reflex. 
Η σειρά προιόντων της εταιρίας είναι μικρή και αποτελείται από δύο μοντέλα, το Terra II AM και το Terra LA καθώς και από δύο υπογούφερ, τα SubTerranean Μodel 1 και Model 2. Oι διαφορές μεταξύ των δύο ηχείων βρίσκονται στις λεπτομέρειες: Το Terra II AM απευθύνεται σε ένα περισσότερο audiophile κοινό και χρησιμοποιεί μια μονάδα μεσαίων/χαμηλών 4 ιντσών της Morel, ένα τουίτερ μαλακού θόλου 27 χιλιοστών της Seas και τους χρυσούς ακροδέκτες της Supra για την σύνδεση, ενώ το Terra LA είναι μια περισσότερο προσγειωμένη σχεδίαση με θωρακισμένο μιντ/γούφερ, τουίτερ μίας ίντσας με μαγνήτη νεοδυμίου και απλούς ακροδέκτες απευθυνόμενο σε όσους θα ήθελαν ένα "προχωρημένο" near field μόνιτορ. Kαι τα δύο ηχεία έχουν απόκριση 69Hz-25kHz (+/-3dB) και χαμηλή ευαισθησία (86dB/w/m), τα τουίτερ τους φορτίζονται από χοάνη και είναι διαθέσιμα σε πολλούς χρωματισμούς (το χρωματολόγιό τους υποστηρίζει 16.000 χρώματα!).
Ενδιαφέρον είναι και το υπογούφερ SubTerranean. Χρησιμοποιεί μια μονάδα 12 ιντσών η οποία φορτίζεται από μια σφαιρική καμπίνα από χυτό αλουμίνιο πάχους 10 χιλιοστών και οδηγείται από εναν ενισχυτή 250W, στο βασικό μοντέλο Model 1. Το Model 2 είναι πανομοιότυπο αλλά διαθέτει έναν ακόμη ενισχυτή 2x75w ώστε να μπορεί να οδηγήσει απ΄ευθείας ένα ζεύγος Terra επιτρέποντας έτσι την δημιουργία ενός active συστήματος 2.1.  Η απόκριση του sub είναι 18-200Hz.
ΙΝFO: web: http://www.everything-but-the-box.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr