Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/06/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΗΧΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ FERRARI...

AV BLOG 

SITE MAP


DVW Art.Engine:  Για συλλέκτες μόνο...
02/06/2008
H DWV είναι μια εταιρία βιομηχανικού σχεδιασμού της οποίας ηγείται ο David Wiener. Έχει συνεργαστεί με πολλές γνωστές εταιρίες, όπως η Nike, η TWR, η Adidas και οι Campagnolo και AMF (αυτές θα τις αναγνωρίσουν μεταξύ άλλων και οι φίλοι της ποδηλασίας...) αλλά και με το αγωνιστικό τμήμα της Ferrari.  To Art.Engine είναι η πρόταση του Wiener σε ότι αφορά τον σχεδιασμό ενός σύγχρονου ηχείου και θα κυκλοφορήσει σε 1000 μόνο κομμάτια.
Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο Art.Engine είναι η εμφάνισή του: Αλουμίνιο και ανθρακονήματα, το γνωστό Rosso Corsa (το χαρακτηριστικό κόκκινο της Ferrari) καθώς και η διάσημη πλέον μορφή των αεραγωγών στο κάτω μέρος παραπέμπουν απευθείας στα γνωστά αυτοκίνητα. Ωστόσο, πέραν της εμφάνισης και του ονόματος, το ίδιο το ηχείο έχει κάποιο ενδιαφέρον. Καταρχήν, πρόκειται για ένα σύστημα δύο ηχείων που ακτινοβολούν στον χώρο το σήμα δύο καναλιών (θα χρειαστείτε δηλαδή μόνον ένα στο χώρο σας). Είναι μια σχεδίαση δαπέδου, με οκτώ μιντ/γούφερ 75 χιλιοστών με κώνο από ανθρακονήματα και ένα τουίτερ μαλακού θόλου 28 χιλιοστών της Scanspeak, το οποίο υποβοηθείται στην λειτουργία του από ενσωματωμένο DSP (ώστε να ελέγχεται το sound stage που δημιουργείται μέσω ανακλάσεων). Το ηχείο είναι ενεργό και βασίζεται σε τέσσερις ενισχυτές 200W, τάξης D ανά κανάλι. Όλα αυτά σημαίνουν ότι μπορείτε να συνδέσετε απευθείας τις πηγές σας χωρίς την μεσολάβηση προ, τελικών ή ολοκληρωμένου ενισχυτή. Ο Wiener έχει επιλέξει ένα πλήρες πακέτο σύνδεσης στο οποίο περιλαμβάνεται WiFi (για ασύρματη ζεύξη με υπολογιστή που τρέχει κάποιο media player), αναλογικές είσοδοι με RCA και jack 3.5mm (για όσους έχουν προσωπικά players). H καμπίνα του ηχείου είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ανθρακονήματα και το ύψος της είναι κάτι λιγότερο από 1.20m. To πλάτος του ηχείου είναι περίπου 40 εκατοστά και το βάθος του μικρό, κάτι παραπάνω από 16 εκατοστά, στοιχεία που κάνουν το Art.Engine υποψήφιο για χώρους όπου η αισθητική παίζει σημαντικό ρόλο. Οι φήμες αναφέρουν μια τιμή περί τις 20.000 δολάρια (υπό την προϋπόθεση ότι είναι διαθέσιμο, φυσικά)
ΙΝFO: web: http://www.dwvartengine.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr