Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/06/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ PUCCINI ΤΗΣ dCS...

AV BLOG 

SITE MAP


Έφθασε στην Ελληνική αγορά το dCS Puccini
27/05/2008
To Puccini είναι το νέο ολοκληρωμένο SA-CD player της dCS, το οποίο χρησιμοποιεί την προσφιλή τεχνική upsampling της εταιρίας προσφέροντας την δυνατότητα στον χρήστη να μετατρέψει το σήμα PCM από τα CD σε DSD. Βασίζεται σε ένα τρανσπόρτ με διπλό laser (ξεχωριστό για κάθε φορμά) και στον διάσημο πλέον Ring DAC που έχει αναπτύξει η εταιρία. Το Ring DAC είναι στην ουσία ένας μετατροπέας με λίγες στάθμες κβάντισης (5 bit για την ακρίβεια) ο οποίος λειτουργεί σε υψηλούς ρυθμούς ροής δειγμάτων (2.8 και 3 ΜS/s) αλλά χρησιμοποιεί την κλασική αρχιτεκτονική κλίμακας αντιστάσεων. Η ιδέα της dCS βρίσκεται ακριβώς στον τρόπο που υλοποιούνται οι αντιστάσεις αυτές. Σε αντίθεση με την θεωρητική υλοποίηση, ο Ring DAC χρησιμοποιεί αντιστάσεις με ίδιες τιμές σε όλες τις θέσεις της κλίμακας και μάλιστα ομαδοποιημένες σε συστοιχίες στις οποίες το κάθε εξάρτημα εναλλάσσεται με στατιστικώς τυχαίο τρόπο από δείγμα σε δείγμα (κυκλικά, εξ ου και το “Ring” της ονομασίας) έτσι ώστε τα σφάλματα λόγω ανοχών στην κατασκευή να έχουν, επίσης, τυχαία κατανομή. Η λογική είναι παρόμοια με την χρήση πολλών, παράλληλα συνδεδεμένων, τσιπ DAC που χρησιμοποιούν κάποιοι κατασκευαστές, αλλά σε επίπεδο παθητικού εξαρτήματος.
Το Puccini είναι δικαναλικό, χρησιμοποιεί έναν ελεγχόμενο από τάση κρυσταλλικό ταλαντωτή για την παραγωγή του σήματος χρονισμού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως master ή slave σε ένα σύστημα κεντρικού χρονισμού ψηφιακών συσκευών. Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του balanced και single ended αναλογικές εξόδους με μεταβλητή ευαισθησία (2/6Vrms FS), δύο ψηφιακές εξόδους S/PDIF καθώς και δύο ψηφιακές εισόδους S/PDIF οι οποίες μπορούν να διαχειριστούν σήματα μέχρι 24bit/96kHz. Ως έχει, η συσκευή μπορεί να οδηγήσει απευθείας ένα τελικό ενισχυτή χωρίς την μεσολάβηση προενισχυτή.
Οι audiophile συσκευές της dCS αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την Ultra Audio.
ΙΝFO: Ultra Audio, τηλ.: 6945-468.789, web: http://www.ultraaudiogroup.eu/, http://www.dcsltd.co.uk/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr